Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elindult a Himalájára a magyar síalpinista

Wetzl Péter a 8201 méter magas Türkiz Istennőt hódítja meg

2010.09.07.

Elindult a Himalájára a magyar síalpinista Vasárnap kora hajnalban, Budapesten repülőre szállt Wetzl Péter síalpinista, hogy a HELL Energy segítségével megmássza a Himalájában található 8201 méter magas Cho-Oyut és lesízzen a csúcsról.
Wetzl Péter túrasível éri el a világ hatodik legmagasabb csúcsát, a Nepál és Kína határán fekvő Cho-Oyut, amely légvonalban húsz kilométerre, nyugatra fekszik a Mount Everesttől. Péter az augusztus 29-e óta kinn tartózkodó, „Magyarok a világ nyolcezresein” mászó expedícióhoz csatlakozik többedmagával: vele utazik Gál László és Mécs László is - utóbbi szintén túrasível vág neki a kalandnak. A mászó expedíció tagja többek között a lábamputációjából felépült Erőss Zsolt is, aki nyolc hónapja szenvedett súlyos baleset a Magas-Tátrában.
Wetzl Péter a reptéren
Wetzl Péter a reptéren
Péter egy frankfurti és egy dohai átszállást követően érkezik Katmanduba. A nepáli fővárosban még számos feladat vár rá, mielőtt célba veheti a Cho-Oyu alaptáborát: többek között a vízum beszerzését, az expedíciós sátor megvásárlását és a teherhordók szerződtetését követően indulhat majd tovább, hogy a tervek szerint legkésőbb szeptember 12-ig csatlakozzon a Kollár Lajos vezette mászó expedícióhoz a 4910 méter magasan fekvő alaptáborban.
A magyar síalpinista egyedülálló tervének sikere több tényező függvénye. Az alapos felkészülésen túl, mind a problémamentes akklimatizáció, mind a kedvező időjárási viszonyok elengedhetetlen feltételei az extrém teljesítménynek. Amennyiben valamilyen kedvezőtlen fordulat meghiúsítaná Péter tervét, a síalpinista a tavaszi mászó szezonban ismét próbára teszi magát a Cho-Oyun, azaz a Türkiz istennő elnevezésű csúcson.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.