Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

5 ok, amiért mindig visszatérek - Irány Rogla!

2017.01.16. M. Anna

Januári családi síélmények a szlovén Rogla síterepen. Miért érdemes ide látogatni? Pár órás autóúttal elérhető, nyugalom, friss levegő, természetes hó, SnowPark, Pohorje falu, Pesek Farm, "síjöring" - a tökéletes téli álomvilág helyszíne.

Januári családi síélmények a szlovéniai Rogla síterepén

Egy 30 pár éves anyuka és egyben síelő beszámolója

1. Friss levegő

Nemcsak azért érdemes ellátogatnod Roglára, mert nincsenek a mogorva szomszédok és az idegesítő főnököd a közeledben, hanem mert 1.517 m-es magasságban egy egészen más világba csöppensz, messze a város és a völgy szmogjától, zajától. A gyermekeim csakúgy harapják az itteni igazi friss levegőt, majd mielőtt ágyba bújnának (saját akaratukból!), együtt csodáljuk meg a csillagokat az égen. Hideg téli éjszakák, esti sízés a Pohorje közepén, ezek adják a téli mesevilág tökéletes hangulatát.

2. Friss hó a pályákon

Nagyszerű hír, hogy Roglára megérkezett a természetes hó is! Már decemberben is kitűnőek voltak a pályák a hóágyúknak köszönhetően ... de, akkor is: amikor természetes havon síelhetünk, valahogy más érzés! Ahogy ropog a hó a talpad alatt a sípályára igyekezve, ahogy megcsillannak a hegycsúcsok, más levegőt szívsz be, a síhütték illata még csábítóbban hat az érzékeidre. Szerintem egy síelő sem tud elmenni az Uniorček Bár mellett, anélkül hogy kipróbálja az amerikai grillspecialitásokat, az enyhén füstölt sertésbordát vagy a pikáns csirkeszárnyakat.
Téli mesevilág Roglán - a fotó 2017. január 11-én készült
Téli mesevilág Roglán - a fotó 2017. január 11-én készült

3. Egy ÚJ Pohorje falu

A tavalyi téli szezon újdonságaként egy gyermek Snow Park létesült Roglan, az Uniorček Bár mellett, ahol a legkisebb síelők játékos formában tanulhatják meg a síelés fortélyait. Mindennek a része egy síkörhinta, egy varázsszőnyeg és a műanyag kapuk is.
Az idei téli szezon legújabb attrakciója: a fából épült Pohorje falu, ami 9 db kis kunyhóból és a közepén található kis templomból áll, ahol megismerheted a helyiek életét és munkáját. Minden kis házikóban egy-egy kedves játék várja a gyerekeket, így a síszünet ideje alatt is tanulhatnak valami újat és hasznosat.

4. A legérdekesebb újdonság: a Pesek Farm

Aki már járt Roglan, biztosan meglátogatta a Pesek Házhoz vezető erdei utat, ahol a híres és jól ismert áfonyás rétest készítik. A ház mellett áll egy istálló, ahol egykoron lovakat tartottak. De most: Darja Asszony és Andrej Úr a Kaja és Grom Farmról kezükbe vették az irányítást és egy barátságos kis otthont varázsoltak belőle lipicai lovaiknak. Érdekes workshopokat rendeznek a farmon kicsiknek és nagyoknak - a 10 éves gyermekem természetesen rögtön bejelentkezett a "síjöringre", arra a téli sportra, ahol egy ló húz egy síléceken haladó személyt.
Síjöring, azaz síelés lovas vontatással
Síjöring, azaz síelés lovas vontatással

5. Értékes idő magamra és a családomra egyaránt

Nyugodtan hagyom a gyermekeimet a farmon, mivel tudom, hogy jó kezekben vannak. Így én is kikapcsolódhatok a Natura Wellnessben vagy tehetek egy téli túrát a Lovrenc-tavakhoz. Igazi téli hangulat, nyugalom, fagyos törpefenyők - ez az én tökéletes téli álomvilágom a kedvenc társaságommal, a családommal.

Egy 30 pár éves anyuka és egyben síelő, férjével és 3 gyermekével (3, 7 és 10 éves)
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Rogla & Gaber bungalók
Rogla & Gaber bungalók a 10-es ülőlift állomásától kb. 200 méterre találhatóak. 2+1 és 4+2 személyes, viszonylag kis alapterületű stúdiók és apartmanok, kedvező áron! Igény szerint étkezés kérhető a szomszédos hotelben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Smogavc vendégház
Kétágyas szobák és egy családi szoba Rogla síterepétől 12 km-re, Zreče termálfürdőtől 6 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is igényelhető, az aktív sínap után kis szauna házikóban pihenhetünk meg gyönyörű panorámával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Planja Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
A Rogla Hotel*** a 10-es számű ülőfelvonó hegyállomásánál található. A hotelben egy-, két- és háromágyas, családi szobák, lakosztály és apartman közül választhatnak a vendégek. Étterem, wellness és sportcentrum is rendelkezésre áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.