Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síjöring - izgalmas téli sport állatbarátoknak

2017.12.14. sielok.hu

A síjöring állati vagy motoros erővel vontatott síelést jelent. A szelídebb kutyás változattól a lovas száguldásig sokféle verziója létezik.
Lovas síjöring Alpe d
Lovas síjöring Alpe d'Huez síterepén | Fotó: Laurent Salino
A skijoring / síjöring kifejezés a "kjøring" szóból ered, ami vezetést jelent. A Norvégiából származó, különleges sport először az 1928-as téli olimpián szerepelt bemutató kategóriában.

Többféle változata létezik, de mindegyiknek az a lényege, hogy a síelőt vagy snowboardost egy vízszintes, havas talajon egy állat vagy valamilyen motorizált jármű vontatja. A legismertebb változatai a kutyás, lovas és motoros (autó, motor vagy hószán) vontatás.
Kutyás síjöring Angliában | Fotó: maddogsexpeditions.com
Kutyás síjöring Angliában | Fotó: maddogsexpeditions.com
A lovas változat is többféle lehet, a legegyszerűbb változatban a lóra kötött hámot fogja a síelő és ezzel irányítja a lovat. Egy másik fajtája az, amikor a lovon is ül valaki, így a síelő csak húzatja magát. Versenyzéshez inkább az utóbbi módszert használják, ilyenkor gyakran ugratókat is tesznek a pályára.

A lovas változatban az USA-ban és Európában is rendeznek versenyeket, a 2017/18-as szezonban Norvégiában, Lengyelországban, Svájcban, Oroszországban és Finnországban is lesznek futamok. A teljes versenynaptár itt található.

Síjöring verseny Amerikában
A hobbi változatot sok síterepen ki lehet próbálni, például a franciaországi Les Arcs síterephez közeli El Colorado lovastanyán egész szezonban szerveznek túrákat. A szlovéniai Rogla síterepe mellett is van lehetőség a síjöring kipróbálására.
Motoros síjöring az ausztriai Gosauban | Fotó: salzburg24.at
Motoros síjöring az ausztriai Gosauban | Fotó: salzburg24.at
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
Szállástippek
AKCIÓK (2)
Planja Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
A Rogla Hotel*** a 10-es számű ülőfelvonó hegyállomásánál található. A hotelben egy-, két- és háromágyas, családi szobák, lakosztály és apartman közül választhatnak a vendégek. Étterem, wellness és sportcentrum is rendelkezésre áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Villas Terme
A Villas Terme Roglától 16 km-re, a Zrece termálfürdő szomszédságában található, csendes, parkos környezetben. Apartmanok és szobák is foglalhatók. Étkezés és wellness szolgáltatások a szomszédos hotelben igénybe vehetők.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Rogla Hotel csillagcsillagcsillagSuperior
A Rogla Hotel a 10-es számű ülőfelvonó állomásától 100 méterre található. 88 db kétágyas szoba fürdőszobával (zuhanyzóval és hajszárítóval), telefonnal, minibárral kábel tv-vel és internet csatlakozással. A szobák közül 15-höz erkély is tartozik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.