Menü ≡

Aktív üdülés nyáron a stájerországi Präbichlben

2015.05.18. | Szerző: (x)
Aktív üdülés nyáron a stájerországi Präbichlben Präbichl, egy idegenforgalmi szempontból nagyon dinamikusan fejlődő alpesi falucska. A turista forgalomnak szinte 100 %-át magyar vendégek adják, nemcsak a téli síszezonban, hanem immár nyári időszakban is.
h i r d e t é s
Miért is ilyen népszerű ez a néhány házikóból álló település honfitársaink körében? Az egyik legfontosabb, hogy 3-4 óra alatt az egész Dunántúlról megközelíthető, télen pályaszállása a Präbichl-i sírégiónak és nyáron is sokoldalú, aktív szórakozási lehetőséget nyújt az ide látogatóknak.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Ebben a környezetben várja a vendégeit az Encián és a Salamandra apartmanház, amely 4, 6, 8 fős apartmanokban fogadja vendégeit. Felszerelt konyháiban lehetőséget kínál az önellátásra is, 40 fős étkezőjében pedig a félpanzióra is.
A sportos és kalandvágyó vendégek ugyanúgy megtalálják számításukat, mint a kényelmesebb családi programokat kedvelők.
A Salza folyó közelsége lehetőséget nyújt raftingolásra, kanyoningolásra, stand up paddling-re is. Már 6 éves kortól vállalják a túrát a szervező partner cégek. Tudásszint és bátorság függvényében lehet választani stabilabb nagy hajók és a sportosabb miniraft és kenuk közül.
A környék sziklás hegyei kiváló lehetőséget nyújtanak sziklamászóknak és via ferratazni (klettersteig) vágyóknak. Ausztria méltán leghíresebb via ferratái közé tartoznak a környéken található útvonalak: Kaiser Franz Joseph, Kaiserschild, Pfaffenstein.
A közelben lévő 2000 méter körüli csúcsok és mesés szépségű völgyek, tavak, fennsíkok számtalan lehetőséget nyújtanak az alpesi túrázásra. (Polster, Reichenstein, Hochturm, stb...lsd. a praebichl.net /túrák aloldalon! )
Különböző kanyonok, vízesések /Wasserlochklamm, Krumpensee, stb.../, barlangok /Kraushöhle, Frauenmauerhöhle tarkítják a programot.
A sípályarendszerhez tartozó Grüblsee a búvárok közkedvelt merülőhelye.
Präbichl ma már a siklóernyősök messze a régió határain túl is ismert eldorádója télen és nyáron egyaránt.

A környéken számos kijelölt mountainbike útvonal található, a legtöbb azonban jó állóképességet igényel, de vannak kisebb szintkülönbséget legyőzőek is.
Egyéb lehetőségekért, bármilyen plusz információért látogassatok el weboldalunkra: www.praebichl.net

Elérhetőségeink:

Vass Judit: +36 20 3239536, +43 699 17261110, vassjuci@hotmail.com
Somogyi Ervin: +36 20 9272328, +43 699 18036975, somogyierwin@gmail.com
www.praebichl.net
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó szállások:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »