Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Donovaly: havas élmények, közel Magyarországhoz!

2022.02.06. Park Snow

Tavaly jelentős változások történtek a síterepen. A fejlesztések idén is velünk maradnak, és szerencsére most már nincs akadálya, hogy a síelők is kipróbálják a megújult vendéglőinket és az esti síelést. Az utóbbit mostantól modernebb világítás mellett.
Budapesttől kb. 200 kilométerre található Donovaly, 3 óra alatt érhető el a fővárosból
Budapesttől kb. 200 kilométerre található Donovaly, 3 óra alatt érhető el a fővárosból
Donovaly hosszú évek óta a magyar síelők egyik kedvenc síterepe. Budapestről és Észak-Magyarországról könnyen elérhető. Akár egynapos, hétközi kirándulásokra, amikor síelés végeztével még nem kell egyből hazaindulni és van idő egy pisztrángvacsorára, vagy csak beülni valamelyik népszerű vendéglőbe (koliba). Természetesen a környék szállásválasztéka is folyamatosan fejlődik, így mindenki találhat igényeinek megfelelő szállást többnapos síelésre is.

Esti sízés 2 kilométernyi pályán

Szinte egész Szlovákiában elmaradt a tavalyi síszezon. Pedig készültünk fejlesztésekkel, amelyekkel így a legtöbb síelő az idei szezonban találkozhatott először. Tavaly nagymértékben korszerűsítettük a világítást, amely egyrészt jobb minőségű lett, másrészt pedig környezetvédelmi szempontból ideálissá vált a Záhradište és a Lomená poma sípályáin. A több mint 2 km hosszúságú sípályaszakaszon modern LED technikát alkalmaztunk, amely energiafogyasztása jelentősen alacsonyabb, környezetkímélőbb és hatékonyabb. Természetesen a vendégek biztonsága az elsőrendű feladatunk! Az esti síelők mindezt karácsonytól március elejéig, a sötétedéstől kezdve, egészen 21.00 óráig maguk is megtapasztalhatják.
Erősebb megvilágítás - nagyobb fény az esti síelésnél, a biztonságos síelés érdekében.
Erősebb megvilágítás - nagyobb fény az esti síelésnél, a biztonságos síelés érdekében.

Újdonság: Apres ski bárok a sípályákon

Az élménydús síeléshez hozzátartozik a minőségi szolgáltatások kínálata, valamint a vendéglátóegységek szolgáltatásai a pályán és azon kívül is. A Nová Hola alsó állomás kedvelt helyszíne az HUSKY BAR új köntösbe öltözött. A kibővített alapterületen, a bárban és a teraszon, az asztaloknál és a lounge zónában újabb 60 ülőhely létesült.

Szintén újdonság a Zahradiste 4 személyes ülőliftnél létrejött apres ski hely. A kör alakú, felújított "Záhradište Bistro" bár közös terasszal a síelők rendelkezésére áll nemcsak a nappali, hanem az esti síelésnél is. A jó minőségű kávék és sütemények mellett mindkét egységben gyorsételeket is fogyaszthatnak a vendégek.
Az új HUSKY BAR a Nová Hola sípályák aljában
Az új HUSKY BAR a Nová Hola sípályák aljában

Síelésen kívül is van élet

Bár a két hegyoldal Donovalyban sok síelő igényeit kielégíti, egyre többen érkeznek hozzánk vékonyabb lécekkel, vagy kapnak kedvet helyben, hogy kipróbálják a sífutást. Utóbbi esetben természetesen a kölcsönzők is felkészültek. Az ország egyik legjobban karbantartott sífutópályáját egyre többen keresik fel. Sokan egy körrel indítanak kora reggel a sífutópályán, majd utána jöhetnek a meredekebb hegyoldalak.

A síelésen kívül igazi nagy kaland a paragliding. Egyedülálló élmény a talajtól való leválás, oktatóval tandemben bárki átélheti a hihetetlen szabadság érzést. Hatalmas adrenalin löket, ahogy egy siklóernyőn lebegsz a levegőben kb. 200-500 méteres magasságban a föld felett.

Ha valaki a földön szeretne maradni, azokat egész nap várja a korcsolyapálya, a bátrabb és vélhetően fiatalabb nemzedéket pedig a Riders Park, amelyet profik építettek ugratókból és egyéb elemekből.

A pályák nyitva, tesztelés miatt nem kell aggódni

Szerencsére idén a havazás is gyakori vendég hegyeinkben. Idejében tudtuk megnyitni a pályáinkat, és mostanra az összes sípálya és felvonó üzemel. Néha kisebb-nagyobb adagokban érkezik az utánpótlás hóból, ilyenkor teljesen felfrissülnek a pályáink.

Sajnos a járványt még az idei szezonban sem hagytuk teljesen magunk mögött, de tavalyhoz képest sokat javult a helyzet. Idén nem kellett bezárni a sílifteket és valószínűleg ez már így is marad a szezonban. A síterepen a magyar igazolásokat elfogadjuk. Akiknek tesztre lenne szüksége, azoknak sem kell izgulni, a központi parkolóban szinte egész nap végeznek antigén teszteket (ára 15 € / fő), amelynek eredményét telefonra akár több nyelven is elküldik.

A tél még nem ért véget. Reméljük, március végéig még sokat havazik Donovalyban és idén télen és tavasszal is sok magyar vendéget köszönthetünk a síterepen!
Donovaly - téli élmények közel Magyarországhoz
E-mail: info@parksnow.sk
Web: www.parksnow.sk
Donovaly síbérletek 20% kedvezménnyel!

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.