Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Heidi-Alm: a különleges hangulatú alpesi üdülőfalu

2015.10.12. sielok.hu

Az idilli Heidi Alm alpesi üdülőfalu 1700 - 1.875 méteres magasságban fekszik, így Ausztria negyedik legmagasabb települése! Igazi paradicsom a gyermekesek részére, a síterep összes szolgáltatása a gyermekek oktatására épül fel!

A HEIDI ALM alpesi üdülőfalu rövid bemutatása

1700 és 2300 méteren már garantáltan természetes hó borítja a pályákat, de ha véletlenül még sem esne elegendő hó, abban az esetben hóágyúk biztosítják az utánpótlást. Az átlagos természetes hómagasság 2 méter körüli. Gyermekes családok számára Heidi Alm felejthetetlen és biztonságos kikapcsolódást jelent. A kezdő és hobbi síelők is megtalálják számításukat, rálelnek a színtiszta kikapcsolódásra és a síelés élményére. A profi síelőket FIS minősítésű fekete pálya várja, míg a gyermekek biztonságban csúszhatnak a jól belátható pályákon.
Tanulópálya Falkert síterepén
Tanulópálya Falkert síterepén

Jellegzetességek

Aki ide látogat, biztosan megismeri Heidi történetét. Az Ausztriában közismert mese szerint Heidi és Peter a nagypapával éltek a hegyek között, ahol harapni lehet a levegőt, és tiszta vizű források törik meg a természet csendjét. A falkerti Heidi Alm alpesi üdülőfalu a karintiai Nockberge-hegység közepén található, és egészséges környezetével, kifejezetten nyugodt elhelyezkedésével valóban olyan, mint a mesebeli Heidi otthona. Elhelyezkedése, fekvése, a hegyekre-völgyekre nyíló messzi kilátás, a magaslati friss és tiszta, allergén anyagoktól mentes levegő és a kiváló forrásvíz jelenti a Heidi Alm igazi mivoltát.
A falkerti Heidi Alm alpesi üdülőfaluban a tél egészen különleges élmény: fent a havasokban mindenki színtisztán élvezheti a tél örömét! Érdemes kipróbálni a korcsolyázást a Falkertsee tavon vagy a sífutást a 3 kilométeres sífutópályán. Lehet sítúrázni Karintia első sítúra-tanösvényén, téli túrákat, hótalpas kirándulást tenni vagy szánkózni, mindezt távol a mindennapok rohanásától!
A Heidi Alm Síparkban a síelés olyan, mintha valaki a saját, privát sípályáján síelne. A családi sípálya 1750 és 2300 méter magasságban, 4 húzólifttel, 12 sípályával várja a síelőket. Itt található a csodálatos gyermekbirodalom varázsszőnyeggel és köteles bébi lifttel (közvetlenül a KinderHotel Schneekönig mellett), egyedi Snow-parkkal, és a sípályán kívüli síelés lehetőségével.
Télen, mivel Magyarországhoz képest nyugatabbra és magasabban van a hely, a nap később megy le, és szinte megáll az idő. Nálunk nincsenek túlzsúfolt sípályák, sem kígyózó sorok a felvonóknál, így önfeledten élvezheti mindenki a carving síelést, a túrázást vagy a sífutást.

KIRÁNDULÓHELYEK

Heidi-Alm Gyermekélménypark

A kis cirbolyafenyőerdő közepén elhelyezkedő Heidi történetét felölelő, 26 állomásból álló gyermekélménypark a gyermeknek és szüleiknek is szívet-lelket feltöltő kikapcsolódást nyújt. A park játszva vezeti a gyermekeket, és mesél arról, mi az emberiesség, mit jelent az állatok szeretete, a család, a természetben található sok öröm, érték.
Nyáron a park közelében találkozhatnak a gyermekek Schnuckval és Schwänlivel, a filmben is látható két pici kecskével, akiket meg is etethetnek, meg is simogathatnak, miután lecsúsztak a 12m hosszú csúszdán.

SPORT-/SZABADIDŐS KÍNÁLAT

Aktív heti program

A Heidi Alm alpesi üdülőfalu egyik nevezetessége az aktív heti program, amelyet a Turisztikai Egyesület és a Falkerti Sportiskola programvezetői közösen szerveznek.
Téli kínálatuk: bevezetés a sífutásba, hótalpas kirándulás, bevezetés a sítúrázásba és fáklyás túra. Magyar nyelvű síoktatás már három éves kortól, közvetlenül a KinderHotels Schneekönig gyermekhotel mellett!

Szálláskínálat

A Falkerti csúcs lábánál található csodálatos tengerszem, a Falkertsee köré épült alpesi üdülőfaluban két olyan hotel is található, mely a "Kinderhotels Europa" tagja, továbbá a "Wanderhotels - best alpin" ("A legjobb alpesi turistaszállók") csoportjába is tartozik, de számos (nagyrészt magánszemélyek által kiadott) kisebb üdülő is színesíti a szálláskínálatot.
A hegyen található mindkét KinderHotels pályaszállás, nem is akármilyen! Az sem okoz gondot, hogy a síelés végén egészen a sítárolóba csússzanak! A sípályák vége a szállásoktól két méterre találhatóak. Ráadásként a KinderHotels Schneekönig gyermekhotel aljában található a sípályák központi hüttéje, külön gyermekmenükkel. Garantált a gyermekbarát jó hangulat!
Kinderhotel Schneekönig - pályaszállás!:
Bővebb információk ide kattintva
E-mail: info@schneekoenig.at
Tel: +43 4275 - 411 (magyar nyelvű recepció)
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástipp
Gasthaus Luggwirt
A 21 ágyas Gasthaus "Luggwirt" 1150 m magasan, a Gurk folyó völgyében, Bad Kleinkirchheim síterepétől kb. 11 km-re, Falkerttől 13 km-re míg Turracher Höhétől 20 km-re található. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.