Menü ≡

Heidi-Alm, a különleges hangulatú alpesi üdülőfalu

2015.10.12.
Heidi-Alm, a különleges hangulatú alpesi üdülőfalu Heidi Alm síterepe 1700 - 1.875 méteren helyezkedik el, így Ausztria negyedik legmagasabb települése! Igazi paradicsom a gyermekesek részére, a síterep összes szolgáltatása erre épül fel!
h i r d e t é s

A HEIDI ALM alpesi üdülőfalu rövid bemutatása

1700 és 2300 méteren már garantáltan természetes hó borítja pályáinkat, de ha véletlenül még sem esne elegendő, abban az esetben hóágyúk biztosítják az utánpótlást. Az átlagos természetes hómagasság 2 méter körüli. Gyermekes családok számára Heidi Alm garantáltan felejthetetlen és biztonságos kikapcsolódást jelent. A kezdő és hobbi síelők is megtalálják számításukat, rálelnek a színtiszta kikapcsolódásra és a síelés élményére. A profi síelőket FIS minősítésű fekete pálya várja, míg a gyermekek biztonságban csúszhatnak a jól belátható pályákon.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás

Jellegzetességeink

Ismeri Heidi történetét? Heidi és Peter a nagypapával éltek a hegyek között, ahol harapni lehet a levegőt, és tiszta vizű források törik meg a természet csendjét. A falkerti Heidi Alm alpesi üdülőfalu a karintiai Nockberge-hegység közepén található, és egészséges környezetével, kifejezetten nyugodt elhelyezkedésével valóban olyan, mint a mesebeli Heidi havas. Elhelyezkedése, fekvése, a hegyekre-völgyekre nyíló messzi kilátás, a magaslati friss és tiszta, allergén anyagoktól mentes levegő és a kiváló forrásvíz jelenti a Heidi Alm igazi mivoltát.
A falkerti Heidi Alm alpesi üdülőfaluban a tél egészen különleges élmény: fent a havasokban színtisztán élvezheti a tél örömét! Próbálja ki akár a korcsolyázást a Falkertsee tavon vagy a sífutást a 3 kilométeres sífutópályánkon, vegyen részt sítúrán Karintia első sítúra-tanösvényén, tegyen téli túrát, hótalpas kirándulást, vagy szánkózzon, távol a mindennapok rohanásától!
A Heidi Alm Síparkban a síelés olyan, mintha saját, privát sípályáján síelne. Családi sípályánk 1750 és 2300 méter magasságban, 4 húzólifttel, 12 sípályával várja Öntőket (a kéktől a feketéig). Itt található a csodálatos gyermekbirodalom varázsszőnyeggel és köteles bébi lifttel (közvetlenül a KinderHotel Schneekönig mellett), egyedi Snow-parkkal, és a sípályán kívüli síelés lehetőségével.
Télen, mivel Magyarországhoz képest nyugatabbra és magasabban vagyunk, a nap később megy le, és szinte megáll az idő. Nálunk nincsenek túlzsúfolt sípályák, sem kígyózó sorok a felvonóknál, így önfeledten élvezheti a carving síelést, a túrázást vagy a sífutást.

KIRÁNDULÓHELYEK

Heidi-Alm Gyermekélménypark

A kis cirbolyafenyőerdő közepén elhelyezkedő Heidi történetét felölelő, 26 állomásból álló gyermekélménypark a gyermeknek és szüleiknek is szívet-lelket feltöltő kikapcsolódást nyújt. A park játszva vezeti a gyermekeket, és mesél arról, mi az emberiesség, mit jelent az állatok szeretete, a család, a természetben található sok öröm, érték!
Nyáron a park közelében találkozhatnak a gyermekek Schnuckval és Schwänlivel, a filmben is látható két pici kecskével, akiket meg is etethetnek, meg is simogathatnak, miután lecsúsztak a 12m hosszú csúszdán.

SPORT-/SZABADIDŐS KÍNÁLAT

Aktív heti program

A Heidi Alm alpesi üdülőfalu egyik nevezetessége az aktív heti program, amelyet a Turisztikai Egyesület és a Falkerti Sportiskola programvezetői közösen szerveznek.
Téli kínálatuk: bevezetés a sífutásba, hótalpas kirándulás, bevezetés a sítúrázásba és fáklyás túra. Magyar nyelvű síoktatás már három éves kortól, közvetlenül a KinderHotels Schneekönig gyermekhotel mellett!

Szálláskínálat

A Falkerti csúcs lábánál található csodálatos tengerszem, a Falkertsee köré épült alpesi üdülőfaluban két olyan hotel is található, mely a "Kinderhotels Europa" tagja, továbbá a "Wanderhotels - best alpin" ("A legjobb alpesi turistaszállók") csoportjába is tartozik, de számos (nagyrészt magánszemélyek által kiadott) kisebb üdülő is színesíti a szálláskínálatot.
A hegyen található mindkét KinderHotels pályaszállás, nem is akármilyen! Az sem okoz gondot, hogy a síelés végén egészen a sítárolóba csússzanak! A sípályák vége a szállásoktól két méterre találhatóak. Ráadásként a KinderHotels Schneekönig gyermekhotel aljában található a sípályák központi hüttéje, külön gyermekmenükkel. Garantált a gyermekbarát jó hangulat!
Rauris Kinderhotel Schneekönig - pályaszállás!:
Bővebb információk ide kattintva
E-mail: info@schneekoenig.at
Tel: +43 4275 - 411 (magyar nyelvű recepció)
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »