Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Téli barangolás Kelet-Stájerországban

2011.02.11. Zamody Gábor

A magyar határtól alig 70 kilométerre található a Joglland-Waldheimat sírégió. Wenigzell, Mönichwald, St. Jakob, Strallegg és Wenigzell síterepeit egy közös bérlettel síelhetjük be, így egy többnapos síüdülés alkalmával, minden nap másik új pályákat, új tájakat ismerhetünk meg.
Havas Wenigzell
Havas Wenigzell
A JOGLLAND régió síterepein a szokatlanul enyhe, tavaszias idő ellenére is lehet síelni, a műhavazásnak és hóágyúknak köszönhetően, a tervezett szezonzárás időpontja sehol nem változott! A napijegy Ausztriában itt a legolcsóbb, főszezonban is mindössze 17 euró, és ez mind a 4 kis síterepre érvényes. Többnapos bérletek esetén természetesen még ennél is kedvezőbb a napi ár.

Wenigzell - hóbiztos pályák, dallamos esti sízés, wellness

Wenigzell gondosan hóágyúzott sípályáira 2 csákányos és egy bébi lift szállítja a síelőket. A gyerekfelvonó - amit beágyaztak a nagy pálya vonalába - kb. 100 méter hosszú és ingyenes (!), itt könnyen tanulnak a kicsik, mesefigurák között. Este hangulatos, zenés esti sízésre van lehetőség 18:30-tól 21 óráig. Az esti felnőtt síjegy ára csupán 10 euró. Ez a pályarendszer viszonylag kicsi, de nagyon barátságos, családias, tömegtől nem kell tartani. Wenigzell és egyben az egész Joglland sírégió központjában található a környék egyetlen élményfürdője, ahol 17 óra után kedvezményes belépővel vehetők igénybe a szolgáltatások. További infó a síterepről »

St. Jakob im Walde - síelők és sífutók paradicsoma

1000 méteres magasságban fekszik a csodás panorámával megáldott falucska, St. Jakob, melynek hóágyúkkal, esti kivilágítással, csákányos liftekkel rendelkező sípályáit mind a síelők, mind a bordosok előszeretettel látogatják. A bordosokat külön ügyességi pálya, a gyereket itt is játékos mesepálya várja. A sífutók paradicsomában járunk, itt találjuk a régió egyik legnagyobb, legjobban kiépített, legismertebb sífutópályáját, mely egy remekül kialakított, 40 kilométer hosszú, naponta nyomtávozott rendszer több útiránnyal. Egy szakaszon kivilágított is, s ezt tartják Ausztria egyik legszebb pályájának. További infó a síterepről » A téli kirándulások szerelmesit és a romantikát kedvelőket lovas szán repíti az erdőbe, és akinek a hó nem elég, a faluban jégteke- és korcsolyapályát is találhat.

Mönichwald - a sí- és kirándulóköpont

Nincs ez másként Mönichwaldban sem, ahol a hegység kellemes, napsütötte déli lejtőin 4 sílift szállítja fel a síelőket 1300 méteres magasságba, hogy a hóágyúzott, esti kivilágítással rendelkező pályákon száguldozhassanak. A kicsiket mesepálya várja és egy snow-rafting pálya is segít az idő kellemes eltöltésében. A hegyen igazi hegyi bár nyújt pihenési melegedési, sőt esténként kifejezetten szórakozási lehetőséget. Sífutópálya, jégteke és korcsolyázási lehetőség is található a barátságos hegyi faluban, ami számos magashegyi hótalpas és túras kirándulás kiindulópontja lehet. További infó a síterepről »

Strallegg - sípályák a lapostól a meredekig

Strallegg hegyi városka felett találjuk az Almblick-nek nevezett pályarendszert, ahol mind a kezdő, mind a haladó síelők remek lehetőséget találnak. A kínálatot kiegészíti a halfpipe, a szánkózás és az elmaradhatatlan sífutópálya is, s a gyakorlólift mellett síoktatást is vállalnak. Itt találjuk az egész tartomány egyik legnagyobb kezdő-gyakorló pályáját külön lifttel, de itt van a Joglland régió legnehezebb pályarendszere is, melyen egymás mellett „sötét piros” és fekete szakaszokat találhatnak a gyakorlottabb síelők. Míg a szülők siklanak a pályákon, addig a gyermeket a tartomány legnagyobb és legjobban felszerelt, mesefigurás gyerek síovija várja. A hegyi hütték kedvelői természetesen itt sem maradnak hoppon és wellnessel, kitüntetett étteremmel rendelkező panzió is várja a vendégeket. További infó a síterepről »

Hauereck - St. Kathrein - mesepálya, sífutópálya, lovasszán

Hauerecken már ülőlift is van, összesen 1 db 4 személyes-es ülőfelvonó, 1 db csákányos lift (ezzel a pálya felső szakasza síelhető be, de ott a vége ahol az ülőliftnek), 1 tányéros gyakorló lift (200 mégteres és csak 10 euró / nap ) valamint egy ingyenesen használható 40 méteres varázsszőnyeg szállítja a sízőket, van mesepálya és hegyi síbár is. Külön ki kell emelni, hogy a sífutók paradicsoma is ez a vidék, hisz nem kevesebb, mint 12 kilométernyi jól kiépített sífutópálya várja a sportág szerelmeseit! És mi újság azokkal, akik a síelés kevésbé kedvelik? Nos ez a terület nekik tudja nyújtani mindazt a szolgáltatást, amit egy igazi téli mesevilágtól lehet várni, hisz 3 kilométeres szánkópálya és mesebeli tájakon vezető lovas szánkózási ehetőség várja őket, de akár hótalpas túrákra is lehet jelentkezni, amivel gyalogosan lehet megismerni a hólepte erdők és hegyek fantasztikus világát.

Ne felejtkezzünk el egy nem éppen aprócska dologról, ami a mai világban nagyon ritka: annak ellenére, hogy a régióban növekedett a pályák száma és színvonal, bővítették a lehetőségeket, talán egyedüliként itt csökkentették a minden síterepre érvényes bérletek árát, a Joglland régióban már 17 euróért válthatunk napijegyet, ami több, mint kedvező és természetesen a napok számával olcsóbbá válik. A helyi szállások a kedvezményes bérleteket beépítik az áraikba, és a wellness szolgáltatások is egyértelműek a legtöbb szállodában. Mivel a környéken sok a síterep és nem tartoznak a „legfelkapottabb” területekhez, így a tömeg és a sorban állás abszolút ismeretlen fogalom bármely időszakban.

Programtippek nem síelőknek

Mi van akkor, ha nem csupán síelni érkezünk a régióba? Nos, akkor sem fogunk unatkozni, hisz olyan csodálatos kirándulási lehetőségek várnak ránk, mint a Pöllau-völgyi Natúrpark, Gleisdorf, Weiz, St. Ruprech mesebeli városkái, melyek hihetetlenül hangulatos képet tudnak nyújtani a hólepel alatt, akár csak Hartberg és környéke. Egy séta akár nappal, akár az esti kivilágításban bármelyik főtéren, belvárosában, maradandó emléket jelent garantáltan. A kultúra szerelmesei számára ott van elérhető közelségben a tartományi székhely, Graz, a kultúra és a szórakozás számtalan lehetőségéve.

Szomszédolás a Wechsel régióban

A Wechsel régiót meg sem említettük, ahol lehetőségünk van egy felejthetetlen hótalpas kirándulásra az 1700 méter feletti, fantasztikus panorámát nyújtó gerincen, akár egy éjszakai kirándulás formájában is, vagy egy egy túraléces kirándulást tenni a több száz kilométernyi nyári gyalogtúra ösvények valamelyikén! A családoknak, pároknak ideálisabb szórakozást ki sem lehet találni, mint egy romantikus lovas szánozást a hótól roskadozó fák által képzett, „természeti alagutakban”, vagy a fantasztikus panorámát kínáló gerinceken, de a gőzös vonattal végigutazni Weiz városából Birkfeldig, a képeslapokat idéző tájon sem egy könnyen felejthető élmény!

Wellness

Akár a síelés, akár az egyéb sportok vagy a kirándulás után elfáradtunk, nem is vezethet az utunk máshová, mint a felsorolhatatlan szolgáltatással, minden igényt kielégítő wellness szolgáltatásokkal rendelkező gyógyfürdők valamelyikébe, hisz Európa egyik legismertebb és legtöbb fürdővel rendelkező régiójában járunk! A térség legismertebb és legtöbb szolgáltatást nyújtó fürdője Bad Waltersdorfban található, de a közelében találjuk az elsősorban családok számára kialakított, számtalan élményelemmel is tarkított H2O fürdőt is. Nem kevésbé ismert és elismert, a minden korosztálynak felejthetetlen kikapcsolódást nyújtó Loipersdorfi fürdő megannyi wellness – gyógy és élményelemekkel tarkított, csúszdás medencéivel és a híres, Hundertwasser által tervezett Bad Blumau sem.

Érkezzünk bármilyen céllal is ebbe képeslapokat idéző téli mesebeli világba, garantált, hogy egyik legszebb szabadságunkat fogjuk itt tölteni és szívünk már a hazautazás alatt is azt fogja sugallni, ide vissza kell térni!

Weblap ajánló - további infók a régióról:


Kelet-Stájerország turisztikai hivatala: oststeiermark.com (magyar nyelvű infók)
Joglland régió weboldala: www.joglland-waldheimat.at
KOMMENTEK
Vécsey Zsolt | 2011.02.16. 00:53
A cikk hasznos információkat ad, de a síbérletek terén van még az említett 17 euro napi bérletárnál is kedvezőbb itt :

http://sielok.hu/terepcsoport/jogll...and/

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
Szállástipp
Landhotel Mönichwalderhof csillagcsillagcsillag
A családi vezetésű szálloda és vendéglő Mönichwald központjában, a helyi sípályáktól kb. 5 km-re található. Ellátás igény szerint reggeli, félpanzió, vagy teljes panzió.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.