Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új klímaösvény Zermattból Rotenbodenbe

2010.02.28.

Új klímaösvény Zermattból Rotenbodenbe A Gornergrat vasút és a myclimate.org 2010 nyarán bemutatja az új klímaösvényt, amely Zermattból vezet egészen az új Monta Rosa alpesi menedékházig. A házban 7 rejtvény vár a vendégekre, amelyek rávilágítanak, hogyan lehetséges innovatív ötletekkel jövőbe mutató, klímabarát utat járni.
A varázslatos hegyvidéken át vezető útvonalon a klímára és éghajlatra vonatkozó, érdekes történeteket hallgathatnak meg a kirándulók. Az energiahatékony építkezés terén példaértékűnek számító új Monta Rosa alpesi menedékház pedig garantáltan maradandó élményt nyújt az üdülővendégeknek.

Az új klímaösvény egy „hangos körtúra”, amely Zermattból egészen az új Monta Rosa alpesi menedékházig vezet (2883 m). Zermattból Rotenbodenig (2819 m) a Gormergrat vasúttal lehet eljutni, majd onnan a mintegy háromórás túrázás alatt a vendégek egy audioguide készüléknek köszönhetően kilenc darab ötperces „klímasztorit” hallgathatnak meg, amelyek egy másik időbe, egy másik éghajlatra és egy másik tájra kalauzolják a túrán résztvevőket. A rég letűnt időkről szóló információk, a gleccser mint az éghajlat archívuma, az olvadó jég és a klímaváltozás hatása a növény- és állatvilágra érdekes kérdéseket vetnek fel. Az új Monte Rosa alpesi menedékházban hét rejtvény vár a vendégekre, amelyek rávilágítanak, hogyan lehetséges innovatív ötletekkel jövőbe mutató, klímabarát utat járni.
Monte Rosa Hütte
Monte Rosa Hütte
Az audioguide készülék hasznos útitárs a Gornergrat vasúttal tett kirándulás alkalmával is. Az Európa legmagasabban fekvő fogaskerekűjén történő utazás közben az üdülővendégek érdekesebbnél érdekesebb történeteket hallgathatnak meg 29, négyezres hegycsúcs között található kilátóponton vagy a vasút egy csendes szakaszán.

2010. június 23. és szeptember 29. között minden szerdán az éghajlat témaköréhez kapcsolódó vezetett túrán vehetnek részt az érdeklődők. A Gornergrat kilátópontján tett látogatást követően a résztvevők Rotenbodenből Riffelbergbe túráznak. Az egyórás séta alatt a túravezető történeteket mesél és izgalmas kísérleteket mutat be az éghajlathoz és a klímához kapcsolódóan.
Gornergrat vasút
Gornergrat vasút
Az audioguide készülékek (német, angol, francia nyelven) letét ellenében kikölcsönözhetőek a Gornergrat vasút völgyállomásán, a Zermatt Tourismusnál vagy az Alpesi Központnál. Aki az információkat szívesebben hallgatná meg a saját mobiltelefonján keresztül, az letöltheti ezeket egy podcast formájában a www.klimahoerpfad.ch honlapról vagy egy kifejezetten erre kialakított berendezés segítségével a Gornergrat vasút Zermattban található völgyállomásán.

További információk: www.gornergrat.ch
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.