Menü ≡

Október végéig közlekedik a nyári Gleccser expressz

2010.05.26.
Október végéig közlekedik a nyári Gleccser expressz A svájci Gleccser expressz nyári menetrendje 2010. május 13-tól veszi kezdetét és idén első alkalommal egészen október 31-ig marad érvényben. Ennek a módosításnak köszönhetően a kedvelt alpesi vonat idén ősszel két héttel tovább közlekedik St. Moritz/Davos és Zermatt között.
h i r d e t é s
Az aktualitások közé tartozik még a „klímaösvény” és az új Monte Rosa alpesi menedékház (energiatakarékos hegyi kunyhó 2810 méteren) megnyitása Zermatt–Rotenbodenben. A túrázók a mintegy háromórás kirándulás közben egy audioguide készülék segítségével összesen kilenc, ötperces kis történetet hallgathatnak meg a klímához és az éghajlatváltozáshoz kapcsolódóan. A Bernina vasútvonal 2010-ben ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. A Bernina expressz (az UNESCO-világörökség része) a vasútvonal különböző pontjain tartott események és rendezvények színes palettájával ünnepli meg a jubileumot.
A Gleccser express a világ leghíresebb vonata. Menetideje Zermatt-ból Davosig vagy St. Moritzig kereken 7 óra. Az egész napos utazás érintetlen hegyi tájakon, bájos üdülőfalvak, mély szurdokok és festői völgyek felett vezet, 91 alagúton és 291 impozáns hídon keresztül. A világ "leglassúbb gyorsvonatának" utasai csodálatos panorámában gyönyörködhetnek.

További információk: www.glacierexpress.ch
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »