Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Adrenalinfokozó nyári kikapcsolódások Svájcban

2007.09.21. 2011.08.08. sielok.hu | frissítve: 2011.08.08.

Adrenalinfokozó nyári kikapcsolódások Svájcban Svájcban találjuk Európa legmagasabban fekvő, leghóbiztosabb sípályáit, nem kérdés, hogy télen nem csalódunk, ha arra vesszük az irányt. De érdemes nyáron errefelé indulnunk, ha szeretjük a száguldást, az izgalmakat, a szabadban eltöltött aktív pihenést?
Összeszedtünk kedvcsinálónak egy csokorravalót, hogy könnyen megválaszolható legyen ez a kérdés.

Via ferrata

A via ferrata egy láncokkal, drótkötelekkel, vaslétrákkal biztosított hegymászóút. Különböző nehézségi fokozatokba sorolásuk segíti, hogy kiválasszuk a nekünk testhezállót. Az egyes fokozatúra vihetjük az egész családot, anyu megmutathatja kisfiának, hogy milyen fából faragták. A legnehezebb fokozatúra csak edzettek, garantáltan tériszonymentes, kihívást keresők vállalkozzanak!

Hegyi roller

Elsőre bizarrul hangzik, pedig az ötlet adja magát: ott az a sok felvonó, ami télen síelők ezreit viszi a hegyre, de nyáron kihasználatlanok. Kitalálták, hogy rollereket visznek fel velük, s lefelé hegyi utakon száguldhatunk a völgybe. Van rajta két fék, a lábunkat egymás mellé, vagy mögé helyezve felállunk a robogónkra, s zötyöghetünk akár harminccal is lefelé. Igazi adrenalin bomba, ha nem tarjuk a féken a kezünket!

Erdei kalandpark

Mielőtt via ferratára indulunk, nem árt edzeni, kipróbálni magunkat egy ilyen kalandparkban. Kezdetben egy-két méteres magasságban kell kifeszített kötélen átjutnunk egyik fáról a másikra vagy épp lecsúsznunk drótkötélen. Később az akadályok egyre izgalmasabbak és nehezebbek, egyre magasabban. Nem kell aggódni, végig biztosítva vagyunk, az elején még oktatást is kapunk. Gyerekek is vállalkozhatnak!

Nyári bobpálya

Ilyet már itthon is találunk több helyen, és persze a svájciak sem felejtették ki a kínálatból. Ha száguldhatunk rolleren, miért ne száguldhatnánk bobban is? Ez kevésbé vakmerőknek is bátran ajánlott: nem ráz szét a kormány, nem eshetünk nagyot, mint a rollerrel, de az adrenalin löket itt is megérkezik, ha nem gyógyul rá kezünk a fékkarra, és beengedjük a kanyarokba járművünket rendes lendülettel.

Kutyaszán

Nem csak télen lehet kutyaszánon bejárni a vidéket, szerencsére megtehetjük ezt akkor is, ha nincs hó. Kis kerekes kocsik elé befogva négylábú barátainkat száguldozhatunk a magashegyi levegőn. Ne féljünk, a kutyák is élvezik, látszik rajtuk a lelkesedés, örömmel loholnak lógó nyelvvel. Akik mégsem szeretnék vonszoltatni magukat, azok osszanak ki egy adag fülvakarást, a jószágok nagyon barátságosak.

Mountain bike

Kizárólag edzetteknek ajánlott, de nekik nagyon. Csak a Saas-Fee völgyben 70 kilométernyi hegyi bringaút áll a rendelkezésére azoknak, akik magashegyi állóképességüket szeretnék próbára tenni. Mehetünk szervezett utakra, és kalandozhatunk magunkban, hogy ne szégyenüljünk meg a helyi iskolás gyerekek előtt. Kicsit más 2000 méter fölött gyalogolni is, nem még egy 16 százalékos emelkedőn feltekerni.

Kanyoning

Lehet, hogy van megfelelő magyar kifejezés erre, de Magyarországon bizony ezt nem gyakorolhatjuk. Svájcban viszont szerencsére bőségesen akadnak kanyonok, ahová túrákat szerveznek. Teljes felszerelést kapunk, s általában nem kell előképzettség ahhoz, hogy végigmenjünk a sziklaszurdokon kötelek, létrák, hidacskák segítségével. A különleges terepen való mászás valóban feledhetetlen élmény!

Gleccsersí

Mit tegyünk, ha mindent kpróbáltunk, és még mindig nem sikerült kielégíteni a bennünk szunnyadó síőrültet? Ha egy nyári vakáció sem teljes síelés nélkül? Ha augusztus van, kánikula, és mi még mindig csak a lécünk vaxolásával tudunk foglalkozni? Saas Fee-ben van megoldás: 3600 méterről indulnak a gleccserpályák, ahol még a legnagyobb nyári melegben is szlalomozhatunk a ratrakolt pályákon.

Wellness

Minden megvolt? Végre pihenésre vágyunk? Béta-endorfin túladagolásunk van? Ideje ejtőzni egy kicsit. Azt hiszed, csak Magyarországon vannak termálfürdők? Leukerbad ugyan csak egy kis falucska, de 6 termálfürdője van, 22 termálmedencével, napi közel 4 millió liternyi vízhozamú forrásokkal. A világ minden sarkából idecsábított specialisták 130 különböző féle wellness kezelést nyújtanak nekünk.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.