Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

  Saas-Fee Svájc

Síterep adatok
Magasság
1800 - 3573 m
Szintkülönbség
1773 m
Sípályák hossza
100 km
Liftek száma
23
12
2
6
2
1
20 km
60 km
20 km
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 1151 km, 11 óra 57 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 75 CHF    Gyerek napijegy: 37 CHF
Régióbérlet: Magic Pass
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
-1°C
4°C
-2°C
2°C
-3°C
2°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
Saas-Fee - fotók a síterepről
Nézd meg a képeket Töltsd fel te is képeidet!
A síterep bemutatása
Az "Alpok gyöngyszemé"-nek nevezett Saas-Fee síparadicsom 1800 és 3600 méter tengerszint feletti magasságban terül el. Magasságának köszönhetően rendkívül hóbiztos síközpont, hosszú szezonnal. A sícentrumhoz 23 felvonó és 100 km-es pályarendszer tartozik. A szezon novemberben kezdődik és május elejéig tart, azonban a Fee gleccseren egész évben lehetőség nyílik síelésre és snowboardozásra.

A völgyből, ahol a teljesen autómentes üdülőhely fekszik, a mélygarázsok közeléből indul az Alpin Express kabinos felvonó, ami egészen 3000 m-ig, azaz a gleccserig visz fel (menet közben van egy középállomása is). Ennek a végállomásától a Metro Alpinnal mehetünk tovább, 3500 méteres magasságba. Ez a világ legmagasabb földalatti vasútja. A hegycsúcson található egy másik világrekord, a világ legmagasabban fekvő forgó étterme, melyből lenyűgöző kilátás tárul a környező négyezres hegyekre. Saas Fee harmadik fő büszkesége a világ legnagyobb jégpavilonja, amely a gleccser belső világát tárja fel a látogatóknak.

A Metro Alpin felső állomásától indul két egymás mellet lévő húzólift, melyek a csúcsig (3600 m) visznek felfelé. Nyáron a Mittelallalin 1 csákányos lift kiindulópontjáig van nyitva a síterület, télen természetesen egészen a völgyig lehet sízni. A gleccseren minden nehézségű lejtő megtalálható. A Mittelallalin felvonók melletti fekete pálya különösen ajánlható azoknak, aki szeretik a gyors pályákat. Innen a Metro Alpin végállomását egy összekötőpályán érhetjük el ismét.
A leghosszabb pálya 14 km-es és 1778 méter szintkülönbségű!
Olvasd tovább

Szállásajánlatok

Booking.com
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »