Menü ≡

Saas-Fee témájú cikkeink

2020.06.24.
Nyári gleccsersíelés - hol, hogyan, mennyiért?
Nyár, kék ég, strand, pálmafák. Vagy mégsem? Európa jégmezőin a forró hónapokban sem áll meg a síélet és 3000 méter magasságban élvezhetjük a firn havat, az üres sípályákat, a napsütést és a csodás kilátást. De hol csússzunk és mikor? Összeállításunkból kiderül.
2019.12.25.
Last Christmas: 35 éves a síterepen forgatott karácsonyi dal
A svájci síterep, Saas-Fee idén ünnepli 35. évfordulóját annak, hogy minden idők legismertebb karácsonyi popdalát a környéket forgatták. Tényleg ünneplik, számos programmal.
2018.11.05.
Saas-Fee: lavina temette be a snowparkot
Többméternyi hó hullott a svájci hegyekben, számos helyen megnőtt a lavinaveszély. Ilyen esetben sokszor robbantással, mesterségesen idéznek elő lavinát, hogy az instabil hótömeg ne maradjon fenn a hegyekben. Ez a robbantott hótömeg temette be a sípályákat és a snowparkot.
2018.01.09.
Hatalmas havazás: Zermatt megközelíthetetlen
Svájc déli részén is tombol a tél. Az ismert síterep Zermatt, és a környékén több település tegnap óta közúton, illetve vasúton megközelíthetetlen. Az ok a lavinaveszély. A legmagasabb fokozatú lavinaveszély van érvényben, a hatóságok biztonsági okokból lezárták a településekhez vezető utakat.
2017.12.13.
Svájc: lavina zúdult a sípályára
Az utóbbi napokban komoly mennyiségű hó hullott le a Nyugati-Alpokban, a francia, nyugat-olasz és svájci hegyekben. A közel méteres friss, de nedves és nehéz hó miatt mindenhol fokozott lavinaveszély van érvényben. A legmagasabb, 5-ös fokozatú riasztást már mindenhol 4-esre minősítették vissza, de még ez is eléggé veszélyes.
2017.08.23.
Sérülés után: Miklós Edit első havas edzése
Sikeres havas tréningen van túl világkupa dobogós alpesi sízőnk a svájci Saas-Fee gleccseren. Miklós Edit hét hónappal síbalesete után állt ismét sílécre. A szezonra való felkészülését ezen a héten a magyar alpesi síválogatottal együtt végzi a minél eredményesebb pjongcsangi szereplés érdekében.
2017.08.11.
Nyugati-Alpok: 30-50 cm friss hó a hegyekben
Az utóbbi napokban havazás érte el az Alpok nyugati oldalát. Tegnap reggel még csak a magasabb részeken és kisebb mennyiségben, ma reggelre azonban már az alsóbb régiókban és nagyobb adagokban is hullott a hó körülbelül 2000 méter felett.
2017.07.16.
Gleccser körkép: hol lehet síelni az Alpokban?
Ezen a hétvégén újabb gleccserpálya nyitott ki, ezúttal a svájci Saas-Fee síterepe csatlakozott a még hímondónak megmaradt, nyáron is üzemelő alpesi síterepekhez. A gleccserpályák folyamatosan nyitnak és zárnak be a nyár folyamán. Íme, egy helyzetkép a pillanatnyi állásról.
2016.12.26.
Szomorú aktualitás: Saas-Fee és Last Christmas
Elhunyt George Michael, akinek többek között a "Last Christmas" című dalt is köszönhetjük. A dal, illetve a videoklip érdekessége, hogy a svájci síterepen, Saas-Fee-ben vették fel harminckét évvel ezelőtt. Akkor még kevesen gondolták a helyiek közül, hogy a dal sikere milyen ingyenreklámot ad a síterepnek.
2016.12.02.
Saas Fee: bevezetik a szuperolcsó szezonbérleteket
Hetvenhétezer síelő nem tévedhet. Október végén hirdette meg a svájci síterep bátor akcióját. Amennyiben nagyon sok jelentkező (százezer) érdeklődik, akkor hihetetlenül olcsón lehet majd szezonjegyet (220 svájci frank) vásárolni a síterepen. Az akció sikeres volt, az ütős ajánlat bejött.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »