Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Saas-Fee témájú cikkeink

Helyzet a gleccsereken: az idei nyár eddig jobb, mit a tavalyi

2023.07.21. Bata Attila
A nyár második felébe lépve, érdemes szétnézni hogyan is alakult eddig a gleccserszezon a még nyári síelésre alkalmas pályákon az Alpokban. A tavalyi katasztrofális nyár után az idén már jobb hóviszonyok között lehetett síelni.

Nyári gleccsersíelés - hol, hogyan, mennyiért?

2008.06.19. 2023.06.08. sielok.hu | frissítve: 2023.06.08.
Nyár, kék ég, strand, pálmafák. Vagy mégsem? Európa jégmezőin a forró hónapokban sem áll meg a síélet és 3000 méter magasságban élvezhetjük a firn havat, az üres sípályákat, a napsütést és a csodás kilátást. De hol csússzunk és mikor? Összeállításunkból kiderül.

Újabb svájci síterep kezdte meg a téli szezont

2022.10.07. Bata Attila
Ezen a hétvégén két gleccser fogad ismét síelőket az Alpokban, amely azt jelenti, hogy biztatósan indul a szezon. Sokan attól tartottak, hogy a pusztító nyári kánikula után nehezen indul be a síélet a gleccsereken, de az átlagosnál jóval csapadékosabb szeptember és október eleje mindent visszaállított a régi kerékvágásba.

Csak sífutóknak: szezonkezdet a Dachstein-gleccseren

2022.09.22. Bata Attila
Ma reggel újabb gleccserrel bővült az Alpokban nyitva tartó síterepek száma. Igaz, az osztrák Dachstein-gleccseren az idén nem fogadnak lesiklókat, így várhatóan az egész terület a sífutók paradicsomává válhat.

Két olasz gleccseren indítják be a sílifteket

2022.09.16. Bata Attila
Azt is mondhatnánk, hogy hamarosan megduplázódik az Alpokban üzemelő síterepek száma, hiszen az elkövetkező napokban két olasz síterep is csatlakozik a jelenleg üzemelő két síterephez. Apró üröm az örömben, hogy két gleccseren csak versenyzőknek biztosítanak edzési lehetőséget.

Hórekord után újabb síterepek nyitnak Svájcban

2021.11.04. Bata Attila
Ezen a héten már Svájcban is a második körét futja a havazás. Csak a második havazásból 40-70 cm friss hó érkezhet péntekig a svájci hegyekbe. A korai tél miatt több síterep is kinyithat a következő hétvégén.

Titlis: Svájcban a harmadik síterep nyílik a hétvégén

2021.10.08. Bata Attila
A két megbízhatóan teljesítő svájci gleccser, Zermatt és Saas Fee után a harmadik síterepen is csúszhatnak a svájciak és a külföldiek. Az Engelberg felett 3020 méteres magasságban található síterep szombat reggel kezdi meg a szezont.

Last Christmas: 35 éves a síterepen forgatott karácsonyi dal

2019.12.25. Bata Attila
A svájci síterep, Saas-Fee idén ünnepli 35. évfordulóját annak, hogy minden idők legismertebb karácsonyi popdalát a környéket forgatták. Tényleg ünneplik, számos programmal.

Saas-Fee: lavina temette be a snowparkot

2018.11.05. Bata Attila
Többméternyi hó hullott a svájci hegyekben, számos helyen megnőtt a lavinaveszély. Ilyen esetben sokszor robbantással, mesterségesen idéznek elő lavinát, hogy az instabil hótömeg ne maradjon fenn a hegyekben. Ez a robbantott hótömeg temette be a sípályákat és a snowparkot.

Hatalmas havazás: Zermatt megközelíthetetlen

2018.01.09. Bata Attila
Svájc déli részén is tombol a tél. Az ismert síterep Zermatt, és a környékén több település tegnap óta közúton, illetve vasúton megközelíthetetlen. Az ok a lavinaveszély. A legmagasabb fokozatú lavinaveszély van érvényben, a hatóságok biztonsági okokból lezárták a településekhez vezető utakat.

h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
Havazás Előrejelzés
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.