Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kope: a magyar síelők is felfedezték a szlovén bulisíterepet

2023.02.01. sielok.hu

A magyar határ után kb. 150 kilométerrel, Maribort elhagyva, a Pohorje-hegység nyugati oldalában található egy „apró mennyország”. A szlovéniai Kope síterepe az utóbbi időben már jóval többet kínál sima csúszkálásnál. Nézzünk szét a síterepen!
Széles és karbantartott pálya az ülőlift mellett
Széles és karbantartott pálya az ülőlift mellett
A síterep körülbelül olyan magasságban kezdődik, ahol Magyarország eléri a tetejét. A pályák 1010 és 1542 méteres magasság között terülnek el. Rendszerint 15 kilométernyi karbantartott lesikló- és sífutópálya szerepel a kínálatban, amelyet két ülő- és hat húzólift szolgál ki. Azt már most lehet tudni, hogy a hatalmas szlovéniai síterepfejlesztési program keretében jövőre itt is jelentős beruházások valósulnak meg.

A csúszás szerelmesei változatos pályákat találnak, köztük a Kaštivnik FIS pályát, amely sokak szerint egész Szlovénia legjobb pályája. Az összes pályában közös, hogy megállni nemcsak a pihenők miatt érdemes, hanem a kilátás miatt is, amelyet a környező hegyek nyújtanak. A felső részen a piros és fekete, még lenn a kék pályákból találunk többet.
Amikor megérkezik az igazi tél
Amikor megérkezik az igazi tél
Szezononként körülbelül 100 napon át lehet síelni. Természetesen itt sem maradhat el a máshol megszokott esti síelés. A Pungart és a Sedlo pályák világítást kaptak az esti síelésre.

Az említett közeli havas tájat nemcsak csodálni lehet a távolból, hanem saját lábon is érdemes felkeresni. Erre a legjobb módszer a hótalpas túrázás, amely mélyhóban legnagyobb élmény, de a jelölt túrautakat sífutó léccel is bejárhatjuk.
Hótalpas túra
Hótalpas túra
A síterep az utóbbi időben a fiatalok kedvencének bizonyul. Ehhez persze az is kell, hogy egész Szlovéniában híre ment az itteni buliknak, amely síelés után kezdődik. Még vonzóbb, ha valaki kihasználja a BOOM WEEKEND kedvezményes ajánlatokat. A környék szálláshelyeihez síbérlet is jár az akciós csomagban, amely még az esti síelést is tartalmazza.

A szállások közül legtöbben a Lukov dom, Hotel Slovenj Gradec, az Apartments Kope, vagy a Grmovškov dom ajánlataira csapnak le. Ez utóbbi hatalmas teraszán tökéletesen lehet élvezni a napsugarakat és közben a behallatszó zenét. Kope egy igazi bulizós síterep. Családosoknak leginkább a Lukov dom ajánlott, ahol a nyugodt időtöltést leginkább csak a gőz sistergése zavarja meg valamelyik szaunában.
Lukov dom, remek szlovén konyha, családbarát és wellness részleggel
A családosoknak sem kell lemondaniuk a síterepről, amely már többször is bizonyított a családbarát síterepek mezőnyében. A gyerekekkel a legjobb oktatók foglalkoznak a helyi síiskolában, a varázsszőnyeg minden gyermeknek élmény. A síiskolában minden felszerelés bérelhető.
Gyerekek a varázsszőnyegen
Gyerekek a varázsszőnyegen
A környék az elmúlt napokban hatalmas havazást kapott. Most igazi téli arcát mutatja hegység. Elsősorban azoknak jöhet be, akik szeretik a síelés utáni bulikban levezetni a napot. Mellettük azért még megfelelő távolságban elférnek a nyugalmat és kikapcsolódást kereső vendégek is. Erre utal a síterep jelmondata is: nagyszerű síelés, a legjobb bulik és tökéletes kikapcsolódás.
Kövesd Kopét a Facebookon: www.facebook.com/KOPE.si
A síterep honlapja: www.kope.si

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.