Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

La Plagne, a téli csodavilág

2023.10.13. sielok.hu

A lottószámokat nem tudjuk megjósolni, de van egy nyerő kombinációnk egy nagyszerű téli utazáshoz!
Egy napos síelés La Plagne-ban nem más, mint egy varázslatos utazás a sokszínű francia alpesi tájakon. 1250 métertől 3080 méterig szinte minden megtalálható itt: erdőkön át egészen a magasabban fekvő sziklás területekig. La Plagne a világ egyik legnagyobb síparadicsomához, a Paradiski® sírégióhoz tartozik Les Arcs és Peisey-Vallandry sípályáival együtt.

A „lassú élet” módra kapcsolva itt megtapasztalhatjuk, hogyan nyugtassuk le érzékszerveinket, és hogyan töltsük fel energiakészleteinket titkos, érintetlen helyeken hótalpazással vagy kutyaszánozással... Ha pedig valaki adrenalindús kalandokra vágyik, akkor próbálja ki a bobpályát, vagy a jégfalmászást (amelyek Franciaországban egyedülálló tevékenységek!) és kizárólag La Plagne-ban elérhetőek.
Száguldás az olimpiai bobpályán: itt ezt is ki lehet próbálni!
Száguldás az olimpiai bobpályán: itt ezt is ki lehet próbálni!
2024-es szezon újdonsága: a La Plagne-i olimpiai bobpálya a világ első bobpályája, amely megnyílik a nagyközönség számára. Egyedülálló élmény a téli olimpiákról ismert sport megtapasztalása. Bobozni olyan, mintha Forma-1-es futamon vennénk részt jégen csúszva.

La Plagne 11 hegyi települést egyesít az egységes piros sapka alatt, amelyeket a felvonórendszer köt össze. Akár falusi hangulatot, akár nyüzsgő üdülőhelyet keresünk, minden ízlést kielégítő szállást megtalálhatunk a kínálatban: a hagyományos szavojai szállodáktól és faházaktól a hatalmas üdülőházakig és apartmanokig. Mindenki számára akad egy megfelelő fekvőhely.

A síközpont a magas, egyenes, meredek oldalú fennsíkon húzódik, amely összeköttetésben áll a Bellecote 3417 m-es csúccsal. La Plagne tengerszint feletti magassága és elhelyezkedése hozzájárul, ahhoz, hogy kiváló hóviszonyokkal rendelkezik a terület. A magassága miatti hidegebb hőmérséklet segít megőrizni a hótakaró minőségét és hosszú élettartamát. Így a téli szezon viszonylag hosszan kitart. Aki ezt a síterületet választja téli úticélként, a lejtőkről csodálhatja a lenyűgöző alpesi panorámát.

Itt La Plagne-ban életre szóló élményeket szerezhetünk. La Plagne a Paradiski® területének felét foglalja el. Sípályáinak többsége kezdő és középhaladó pályának minősül: sok közülük hosszú, enyhe lejtésű. A pályák sokszínűsége így mindenki számára ideális lehet.
A tizenegy faluból hét a fennsíkon helyezkedik el. Számos közülük, például Belle Plagne, Plagne Bellecote vagy Plagne Center kiválóan alkalmas gyermekes családok és középhaladó síelők számára. Ez részben annak köszönhető, hogy a szálláshelyek nagy része ski in/ski out, vagyis közvetlen pályaszállás. Másrészt pedig a sík terep miatt - tökéletes a 10 év alatti gyerekek és szüleik és a középhaladó síelők részére.

A haladó tudású síelők és extrém riderek számára La Plagne az Alpok legnehezebb off-piste (pályán kívüli) freeride területét kínálja. A legtöbb Bellecote (3417m) északi és déli részén található, itt csúszni KIZÁRÓLAG vezetővel lehetséges.

Összefoglalva, La Plagne minden télen sok síelőt vonz a világ minden tájáról, köszönhetően hatalmas síterületének, szálláskínálatának, fantasztikus éttermeinek, bárjainak és extra programjainak. Ezenkívül a hatalmas Paradiski terület rengeteg lehetőséget kínál a felfedezésre. Foglald le következő üdülésed La Plagne saját utazási irodájában, a www.laplagneresort.com oldalon!

További infók a síterep hivatalos oldalán: la-plagne.com
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.