Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fedezd fel a tökéletes síparadicsomot a francia Alpokban!

2023.10.13. sielok.hu

Élvezd a december 16-án kezdődő szezont a franciaországi Les Arcs síterepen!
Fotó: Les Arcs, Paradiski
Fotó: Les Arcs, Paradiski
Még csak az ősz küszöbén járunk, de ilyenkor már sokan tervezgetik a telet. A síelők és azok a kalandvágyók, aki nem akarnak a szokásaik rabjábá válni, és minden évben a megszokott helyre visszamenni, izgatottan várják a következő hónapokat.

Ők azok, akik szívesen változtatnak úti céljukon, de egy biztos: mindig a minőséget és a jó feltételeket keresik a lesikláshoz, az adrenalin növeléséhez és a téli varázslat maximális élvezetéhez.

Ha magadra ismersz a fenti mondatok láttán, és a jól ismert osztrák síterepeken túl szeretnél gyönyörű új helyeket kipróbálni, akkor gyere és fedezd fel a francia Alpok masszív vonulatait, különösen a Paradiski varázslatos pályáit!

A Paradiski® Franciaország harmadik legnagyobb síterülete, 425 km-nyi sípályáit nagysebességű sílift-hálózat köti össze. A Paradiski ®három nagy síterepét: Les Arcs, Peisey-Vallandry és La Plagne sípályáit egy egyedülálló, ultramodern és a világ legnagyobb emeletes felvonója kapcsolja össze: a Vanoise Express.
A világ legnagyobb emeletes felvonója: a Vanoise Express kapcsolja össze a síterületeket
A világ legnagyobb emeletes felvonója: a Vanoise Express kapcsolja össze a síterületeket
Egyedülálló műszaki bravúr a Vanoise Express: egy emeletes felvonó két kabinnal, egyenként 200 fős kapacitással, óránként 2000 fős összkapacitással irányonként. Az átkelés mindössze 4 percet vesz igénybe. A kabinok 380 méterrel a föld felett keresztezik a völgyet, és a Peisey állomástól (1612 m) a Montchavin-Les Coches állomásig (1548 m) közlekednek. A kabinok 1824 méteres távolságban haladnak át a festői Ponturin-völgy felett, panorámás kilátást nyújtva a Mont-Blanc-ra, a Beaufortain-hegységre és a Bellecôte-gleccser északi oldalára, a legendás Paradiski® off-piste terepére.

A 2023/2024-es téli szezonban ünnepli a Paradiski® fennállásának 20. évfordulóját. A merész alkotók által megálmodott síterep sikerét a 4,3 millió hűséges "Paradiski síelő" erősíti meg.

Les Arcs a francia Alpok "óriásának" és Európa egyik legszebb természetes teraszának számít! Ideális elhelyezkedésének köszönhetően a Paradiski síterülethez és 425 km-es pályáihoz kapcsolódva egy szempillantás alatt feljuthatsz 1200 m-ről 3250 m tengerszint feletti magasságra és nyomban a Mont-Blanc-nal találod szembe magad! Az Alpok szívében, a Mont-Blanc felé néző Les Arcs / Peisey-Vallandry síterepek mindenki számára kényelmet, rengeteg szolgáltatást és a megfelelő színvonalat kínálnak. 5 magaslati helyen belül 7 különböző atmoszférával találkozhatunk: érintetlen természettel, izgalmakkal, szabadsággal, érzelmekkel, adrenalinnal, és családi szórakozással - rajtad múlik, hogy melyiket választod!

Les Arcs öt üdülőhelyből áll, ezek: Bourg-Saint-Maurice, Arc 1600, Arc 1800, Arc 1950 és Arc 2000, a nevek mögötti számok egyértelműen mutatják, ahogy a síparadicsom legalacsonyabb pontjáról indulva felkapaszkodhatunk a legmagasabbra.
Aiguille Rouge: ez a legmagasabb pont a Les Arcs síterületen
Aiguille Rouge: ez a legmagasabb pont a Les Arcs síterületen
Arc 2000 a síközpont a legmagasabban fekvő üdülőhelye. A Vanoise Express emeletes felvonó pedig a La Plagne-ba vezető ereszkedés közvetlen közelében található, míg az Arc 1950 a legexkluzívabb, csupa pályaszállást kínáló üdülőhely számos luxusszállodával, üzletekkel és éttermekkel. Arc 1800 a legnagyobb és legélénkebb üdülőhely, központi helyen található, számos kávézóval, bárral, étteremmel. A tapasztaltabb síelők különösen szeretik a jó lejtői miatt. Az Arc 1600 azért vonzza a gyermekes családokat, mert egy igazán szép falu, erdővel és tiszta természettel körülvéve. Bourg-Saint-Maurice a környék alaptábora a völgy lábánál, ugyanis van egy nagysebességű vasútállomása, ahol a Párizsból közlekedő TGV megáll.

Bár Les Arcs híres remek lejtőiről, illetve arról is, hogy több mint 40 kilométernyi fekete minősítésű pályáin is csúszhatunk, a síelők rengeteg széles, kevésbé meredek pályát is élvezhetnek, a freeride szerelmesei pedig sok lehetőséget találnak az adrenalin hajhászásra. A kivételes infrastruktúrájának köszönhetően, azonban családok sem maradnak szórakozás nélkül: számos snowpark, boardercross és szánkópálya található itt. Továbbá a kezdők részére 3 speciális területet is kialakítottak. A World Snowboard Guide kutatása szerint Les Arcs a világ legjobb snowboard célpontjai közé tartozik, és biztos helye van a franciaországi top3-ban.
L
L'Aiguille Rouge Zipline - készen állsz egy 1,8 km-es repülésre?
A tanulmányok egyébként azt mutatják, hogy a síelők és általában a tél szerelmesei - amikor ideális téli üdülési célpontot választanak - mindenekelőtt a jó pályákat, a hóminőséget és a szálláskomfortot értékelik. Pontosan ezt kínálja Les Arcs. A síterület elég magasan fekszik, a legtöbb pálya 1800 méter felett található, 70%-uk 2000 méter felett helyezkedik el. Ez azt jelenti, hogy a szezon december eleji kezdetétől egészen április végéig garantált a síelés!

De ez még nem minden, Les Arcs nagy átalakuláson megy keresztül azzal a céllal, hogy az Arc 1800 és a hegycsúcsok legendás kapcsolatát megerősítsék. Az első fázisban javítják a síterület megközelíthetőségét: mozgólépcsők, ill. új recepció, információs pult és eladótér létrehozásával. Az átalakulás 2024 decemberéig tart, és 2025 telére pedig egy teljesen új, 10 személyes gondolát adnak majd át.

Nincs más dolgod, mint élvezni a 2023. december 16-án kezdődő szezont, akár barátokkal, akár gyermekkel utazol, Les Arcs-ban mindenki megtalálja, amit keres.

További infók a síterep hivatalos oldalán: lesarcs-peiseyvallandry.com
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.