Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lachtal, legendás síterep a közeli Stájerországban

2023.12.08. (x) szponzorált cikk, sielok.hu

Lachtal, a magyarok egyik kedvelt stájer síterepe a kedvező időjárásnak köszönhetően remek hóviszonyokkal kezdte meg a síszezont 2023. december elején és a tervek szerint egészen Húsvétig lehet itt majd síelni!
Hóbiztos pályák (Kép: Lachtal / Ikarus)
Hóbiztos pályák (Kép: Lachtal / Ikarus)
Aki ide érkezik síelni, annak feltétlenül tudnia kell, hogy itt nőtt fel és tanult meg síelni az osztrákok világbajnok és világkupa győztes síelője, Nici Schmidhofer. Ebből is látszik, hogy ez a síterep tökéletesen alkalmas arra, hogy a jövő bajnokai megtegyék itt az első csúszásokat.
Hangulatos hütték és hagyományos ételek (Kép: Lachtal / Ikarus)
Hangulatos hütték és hagyományos ételek (Kép: Lachtal / Ikarus)
Nici első edzései óta sok minden változott a síterepen, ma már modern liftek és 26 kilométernyi kezelt sípálya, valamint 10 kilométernyi szűzhavas offpiste lejtő szolgálja ki a síelőket. Ami maradt, az a hamisítatlan alpesi táj, az 1600 és 2222 méteres magasság között kanyargó pályákkal. Ez utóbbi adat a Zinken sífelvonó hegyállomásának a magassága, és ennél magasabbra sílifttel Stájerországban nem is nagyon lehet menni.

Egy pálya talán népszerűbb a többinél, azon ugyanis a szánkósokat várják. Romantikus pályákat és romantikus hegyi fogadókat ígér a síterep, és a beígért romantika mellől nem hiányozhat a hagyományos hegyvidéki hangulat.
Legjobb minősítést kaptak a pályák, a hóágyúzás és a pályák előkészítése (Kép: Lachtal / Ikarus)
Legjobb minősítést kaptak a pályák, a hóágyúzás és a pályák előkészítése (Kép: Lachtal / Ikarus)
Egy ismert nemzetközi szervezet már 27 éve osztályozza a síterepeket. Az értékelés nagyon precízen, meghatározott kategóriák és szempontok alapján zajlik, és természetesen az ellenőrök mindig titokban érkeznek.

Lachtal síterepe számos kategóriában a legjobbak közé tartozik. Legjobb minősítést kaptak a pályák, a hóágyúzás és a pályák előkészítése, valamint a már említett szánkópálya. Ezen kívül a gyerekek részére nyújtott szolgáltatások győzték meg az ellenőröket.
Az erdő állatainak tanösvénye (Kép: Lachtal / Ikarus)
Az erdő állatainak tanösvénye (Kép: Lachtal / Ikarus)
Természetesen a gyerekek mindent (pl. gyermekliftek, varázsszőnyeg vagy miniszlalom) megtalálnak, hogy jól érezzék magukat a sípályán. Ebben a korban nem könnyű őket csak síeléssel lekötni, ezért lett népszerű a síterep újítása, ahol a kicsik és nagyok kedvenceikkel (pl. nyulak, szarvasok, Bambi és más erdei állatokkal) találkozhatnak.
Sok gyerek ismerkedett meg itt játékosan a tél örömeivel (Kép: Lachtal / Ikarus)
Sok gyerek ismerkedett meg itt játékosan a tél örömeivel (Kép: Lachtal / Ikarus)

Gyermekkedvezmények

  • Minden hat éven aluli gyermek ingyen síelhet Lachtal pályáin. Ha több gyermeket legalább egy szülő elkísér, akkor csak két gyermekért kell fizetni.
  • "Young Family Ticket": Max. 3 éves kisgyerekkel (igazolás szükséges) síelő pároknál a második felnőtt csak a gyerekjegy árát fizeti fizeti! Az ár kizárólag többnapos síbérletek vásárlásakor érvényes.
  • A síterep elő- és utószezonban "Family Days" néven családi napokat tart. Ilyenkor a 15 éven aluliak ingyen síelhetnek, ha legalább egy szülővel együtt síelnek. A kedvezmény a többnapos (legalább kétnapos) bérletekre vonatkozik. Az akció a karácsony előtti időszakban, valamint 2024. március 18-tól húsvétig (április 1-ig) vehető igénybe.
További információk a síterepről, magyar nyelven: www.lachtal.at

Szállástippek
Almrauschhütte Markus
A 16 fős saját szaunás önellátó faház 1.700 m-es magasságban, közvetlenül Lachtal sípályáinál található (kb. 50 m): nappali és konyha, 5 db hálószoba összesen, 5 db fürdő, sítároló és saját szauna várja a síelőket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Monarchia Park csillagcsillagcsillagcsillag
Az elegáns apartmanfalu 1.650 méteres magasságban, közvetlenül a lachtali sípályák mellett helyezkedik el. Modern és otthonos, wifivel felszerelt apartmanjai 4-10 személy részére biztosítanak szállást. Ellátás a központi épületben rendelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Alpengasthof Tanzstatt csillagcsillagcsillagcsillag
A Lachtalban működő panzió, az Alpengasthof Tanzstatt egy családias hangulatú pályaszállás az F jelzésű sílift völgyállomásánál. A szálláson 2-6 fős igényesen berendezett szobák találhatóak. A vendégek kényelmét étterem, szauna, wifi internet és gyerek játszószoba biztosítja.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.