Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fejlesztések a Mátraszentistváni Síparkban

2004.12.01. 2009.12.01. | frissítve: 2009.12.01.

Fejlesztések a Mátraszentistváni Síparkban 2004-ben kezdődött meg a Mátraszentistváni Sípark fejlesztése, és azóta minden évben más újdonsággal lepik meg a látogatókat a síterep üzemeltetői. Új felvonók, este pályavilágítás, víztározó, hóágyúk, síovi-sísuli, hófánk pálya, rönkfából épült étterem és funpark várja ma már az ide érkezőket.

A Sípark újdonságai a 2009/2010 szezonban

A SaintPista Funpark a Sípark 5-ös pályáján, több mint 200 méter hosszan került kiépítésre. A park egésze hóágyúzható, így megpróbálják biztosítani a teljes szezonos működést! Rengeteg elem, kickerek, wallride sőt még egy trambulin is rendelkezésre áll, megfelelő helyszínt biztosítva az edzéshez, versenyekre való felkészüléshez, vagy akár a nemzetközi szintű versenyek lebonyolításához.

A Sípark újdonságai a 2008/2009-es szezonban

A szezon legújabb attrakciója a 3 sávos Snowtubing - pálya, ahol kicsik és nagyok egyaránt száguldhatnak lefelé, egy külön erre a célra kifejlesztett "gumifánkban". Újdonság továbbá, hogy telepítésre került a Skidata KeyMotion beléptető rendszer, ezzel is fejlesztve a Sípark infrastruktúráját és a jegyeladás gyorsítását.

A Sípark újdonságai a 2007/2008 szezonban

Az 1 km hosszú pályavilágítás a 4-es pályán a 2007/08-as szezonban került először beüzemelésre. A mátraszentistváni völgyig terjedő bevilágítás lehetővé teszi, hogy az esti sízésnél a nagy lifteket is üzemeltetni tudják. A Sípark honlapja szintén megújult. A tájékozódást segíti, hogy webkamera mutatja a pillanatnyi hóhelyzetet.

A Sípark újdonságai a 2006/2007 szezonban

2007 decemberében átadásra került egy igazán hangulatos, 40-50 cm vastag szibériai fenyőfából épült rönkház ("Hütte"), ami 70 síző számára nyújt kellemes melegedési lehetőséget, önkiszolgáló éttermi étkezési lehetőséggel. További "beülős" helység is nyílt: egy kb. 25 főt befogadó körbüfé épült, melyből a hatalmas panoráma üvegeken keresztül ragyogó kilátás nyílik a Sípark felső szakaszára. Elkészült az új korongos Tatrapoma lift is, mely óránként 700 főt tud szállítani, s menetsebessége az igényeknek megfelelően folyamatosan állítható. Használata rendkívül egyszerűnek ígérkezik - kezdőknek is ideális!

Az előző meleg tél bebizonyította, hogy érdemes a hóágyúzást tovább fejleszteni, s így két db új hóágyú is érkezett a Síparkba a meglévő hat hógyártó berendezés mellé. Újdonság az is, hogy Magyarországon először kerül sor un. tornyos hóágyúk telepítésére, a sípályák intenzívebben kopó szakaszai mellé. A 4 méter magasra szerelt hóágyúk 25%-al több havat képesek biztosítani - kiváló hóminőség mellett.

A Sípark újdonságai a 2005/2006 szezonban

2005 őszén épült meg a harmadik sífelvonó. Az óránként 1223 fő szállítására alkalmas csákányos felvonó építése azért vált szükségessé, mert a meglévő kettő kapacitásánál kétszer-háromszor nagyobb igény jelentkezett az előző. Az új sílift révén együttesen 1710 síző szállítható fel (tavaly ez 480 fő volt) óránként a völgyből a Sípark pályáinak kiinduló pontjára, azaz 820 m-re. A Sípark liftjeinek összes szállító kapacitása így 3100 Fő/óra értékre nőtt, ami már jelentősen csökkentette a várakozási időket.

A Sípark újdonságai a 2004/2005 szezonban

2004. decemberében került átadásra a modern osztrák csákányos Doppelmayr sílift, mely óránként 1200 sízőt tud a pályák tetejére szállítani. A szintén osztrák WINTERTECHNIK cég szállította hókészítő technika, a legjobb svéd LENCO hóágyúkat alkalmazza, melyek 8 nap alatt 40 cm-es tartós hóval képesek beborítani a sípályák nagy részét. Az esti órákban is lehet síelni (csütörtökön, pénteken és szombaton) közel 3.5 ha-os felületen, melyet nagyteljesítményű fémhalogén fényvetők világítanak meg. A SÍPARK téli-nyári örömöket szeretne nyújtani az idelátogatóknak, elhelyezésükhöz kiváló lehetőséget biztosít a környéken található több mint 1800 vendégágy.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
Szállástippek
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.