Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Téli programtipp: vízitúra a gőzölgő Hévíz-patakon

2019.01.03. | Szerző: Horváth Péter "Kisindián"
A hévízi tóból kifolyó termálvizű hévízi-patakra az Óbudai Sportegyesület közel 20 éve szervez kalandos vízi programokat. A varázslatos téli táj, a patak felett lebegő párafelhők, az élővilág sokszínűsége maradandó élményeket nyújt mindenkinek.
A 20 celsius fok körüli induló hőmérsékletnek köszönhetően a patak nem fagy be, ezért szinte bármikor el lehet indulni egy különleges téli evezős kalandra december eleje és március közepe között, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park engedélyével.

A biztonság fokozására nagyon stabil kenukat viszünk le és a kezdő-haladó evezőseinket egy gyors de alapos kenus oktatásban, illetve útvonal tájékoztatóban részesítjük. Minden csapat mellé adunk kíséretet, így túrázóink gondtalanul élvezhetik a hévízi vízitúra örömeit. Az eligazítás, felszerelés átvétel, és az autók előrevitele után 2-3-4 fős csapatokba rendezzük a megjelenteket, és egymást is segítve immáron egy csapatként vízreszállunk.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A 9,8 kilométeres távot különösebb fáradtság nélkül 2-3 óra alatt evezzük végig néhány pihenő közbeiktatásával, amelyek remek alkalmat kínálnak a közös falatozásra, fénykép készítésre is. Menet közben előfordulnak kisebb-nagyobb úszó növényszigetek, amelyeken játékos "hó-rukkos"csapatmunkában egymást segítve könnyen át lehet kelni. A program végén mindenkinek adunk egy pohár kézmelengető teát, vagy frissen főzött forralt bort, amely mellett megoszthatjuk egymással élményeinket.

A hévízi evezést az egyéni evezősöknek, a gyermekes családoknak, a kisebb baráti társaságoknak, illetve a hévízi csapatépítős programot tervezőknek is egyaránt ajánljuk egy könnyed hétvégi kikapcsolódásra.

Gyertek velünk egy felejthetetlen téli Hévíz-patak vízitúrára!
További infó és jelentkezés az Óbudai Sport Egyesület (OSE) honlapján
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó egyesületek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó fotóalbumok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 139 vendég és 16 regisztrált felhasználó látogatja.