Turracher Höhe: síüdülés a hóbiztos téli paradicsomban

2022.12.01. 2022.12.12. síelők.hu | frissítve: 2022.12.12.

1800 méteres magasság felett, Karintia és Stájerország határán terül el Ausztria egyik leginkább hóbiztos síterepe, Turracher Höhe. Összesen 43 kilométernyi pálya és 16 kényelmes felvonó várja a síelőket.
Tökéletes választás (Kép: A Funmountain terület bejárata, P. Maier)
Itt semmi sem hiányozhat, amelyet más síterepeken megszoktunk. A kezdőktől a haladókig, a fiataloktól az idősekig mindenki talál magának megfelelő kihívást a síterepen. Nemcsak a pályákon, hanem a mostanság legtöbb síterepen megszokott síparkban is, ahol teljesen kezdők és profik mutathatják meg trükkjeiket egymásnak.

Decemberi ajánlat a legfiatalabbaknak

A karácsony előtti várakozást sokkal könnyebb kibírni egy kis síeléssel. Az ünnep előtti utolsó két szombaton, december 17-én és december 24-én a 14 éven aluliak ingyen használhatják a pályákat. Tökéletes alkalom arra, hogy a legfiatalabbakkal felfedezzük a síterepet.

A lehetőségek hegye

Turracher Höhe télen-nyáron vonzza a turistákat. Kiváló adottságainak köszönhetően sokan kíváncsiak a Turrach-tó környéki látnivalókra. Azokra is gondoltak, akik nem a meredek pályákon siklanak, hanem a kristálytiszta levegőn szeretnék kipróbálni a sífutást. Őket széles, biztonságos és jól előkészített pályákkal várják.
Sífutás előkészített pályákon | Kép: P. Maier
Két csúszás között érdemes megpihenni valamelyik hegyi vendéglőben és élvezni a helyi ízeket. A helyiek vendégszeretete legendás, amelyekért még Ausztria távolabbi részéből is sokan idejárnak. Szinte az összes vendéglőhöz hatalmas terasz tartozik, ahol kellemes napsütésben lehet elfogyasztani a helyi finomságokat.

Az idei szezonban

Sokan járnak vissza évek óta síelni Turrach pályáira. Nekik is újdonság lehet az új, 800 méteres Hirschkogel lift, amelyet az idei szezonban adnak át, és decembertől már üzemel.
Automatákból juthatunk bérletekhez | Kép: P. Maier
Nem újdonság, hogy az idén is lehet síbérleteket vásárolni az interneten. Sokkal kényelmesebb otthonról, elővételben megvásárolni a síterep honlapjáról a bérleteket. A vásárlás után a síterep egy QR-kódot küld emailben, amellyel bármelyik automatában vagy kasszánál hozzájuthatunk a bérlethez. Ezt a bérletet meg lehet tartani, akár a szezon következő síelésére, vagy a következő szezonban is fel lehet használni. Szintén egyszerűen: otthonról csak rá kell tölteni a bérlet árát, és már lehet is menni a sífelvonókhoz!

Komornyikok az Ön szolgálatban

2000 óta pályakomornyikok segítenek a síelőknek a csodáslatos vidék legjobb arcát megmutatni. Megtaláljuk őket a legfontosabb sílifteknél, ahol mindenkit kisegítenek egy-két praktikus tanáccsal, vagy tippel, hogy melyik pályát érdemes most kihasználni. Ha több időnk van, akkor szívesen mesélnek történeteket a múltból.
Turrach extra szolgáltatása: pályakomornyikok | Kép: Attisani
A komornyikoknál mindig van egy-két olyan dolog, amely nélkülözhetetlen a téli kirándulásnál, de pont hiányozhat nekünk. Papírzsebkendő, naptej vagy édesség lapul a motorosszán csomagtartójában, ha ebből hiányt szenvednénk. Felnőtteket egy pohár Proseccoval, gyerekeket márciustól egy adag helyi készítésű biofagylalttal várják. A komornyik szolgáltatás az elmúlt időszakban a síterep slágerévé vált, leginkább keresett a kiadós reggeli egy hegyi fogadóban, amelyhez egy komornyik vezetésével sítalpakon kell feltúrázni, majd reggeli után elsőként, még a tömeg előtt lehet csúszni a pályán.
Az alpesi tavat körülveszik a sípályákkal kiépített hegyek | Fotó: c-Rossmann
Turracher Höhe idén decemberben kezdi meg a szezont. Magassága miatt egészen kora tavaszig biztosan jó havat találunk a pályákon. A közelében található síterepek névről jóval ismertebbek a magyarok körében, de a kényelmes sífelvonók, tökéletes pályák, a hangulatos hegyi vendéglők és hóbiztossága miatt a magyarok egyik titkos kedvencének számít.
További információk: www.turracherhoehe.at

Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.