Menü ≡

Kedvezményes tavaszi síelésre vár a mesés Bohinj

2015.02.23. | Szerző: sielok.hu
Szlovéniában, az osztrák és az olasz határ közelében, meseszép környezetben található Bohinj - Vogel. A Júliai-Alpok szívében, Bohinji-tó mellett emelkedik az 1800 méteres Postaja Sija csúcs és Vogel síterepe. Ez az érintetlen síterület márciusban is hóbiztossággal várja a családokat!
h i r d e t é s
569 méteres tengerszint feletti magasságból indul bő másfél kilométeres útjára egy 80 fős nagykabinos felvonó, mely mindössze 4 perc alatt repíti fel utasait 1535 méter magasra, a szinte örök hó birodalmába.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Vogel a helyi Nemzeti Park része, ezért az itteni sípályákon kizárólag természetes havat lehet találni, hóágyú éppen ezért egyáltalán nem található. A síterep ennek ellenére is hóbiztosnak mondható, a valódi, felhőből hullott hó varázsa és minősége pedig sokakat vonz Vogel lejtőire.
A pályák nagy részre kényelemesen, ülőlifttel közelíthető meg: összesen 4 üzemel belőlük Vogel emelkedőin. Ezen kívül 3 rövidebb húzólift is várja a síelőket. Ez a szlovén síterület amolyan igazi titkos tippnek számít, hiszen itt biztosan mindenki jól érzi magát: majdnem 10 km-nyi lankás kék pálya mellett, mely a kicsiknek és a kezdőknek is ideális, 12,5 km izgalmas piros pálya várja a haladókat.
Az 1800 méteres csúcsról ideális hóviszonyok esetén egy kb. 8 km hosszú pálya kanyarog egészen a nagykabinos lift völgyállomásáig: a szintkülönbség több mint 1200 méter! Az adrenalin függők örömére snowpark is működik Vogel síterepén, mintegy 2 hektáros területen, rengeteg ugratóval és különböző elemekkel. Ha elfáradtunk a sportolásban, érdemes valamelyik hívogató hegyi étterem napozóteraszán relaxálni, és persze megkóstolni a híres helyi krémest!

Vogel egyik legnagyobb csábereje, hogy igen kedvező áron foglalhatunk szállást közvetlenül a sípályák mellett: az ajtón kilépve rögtön fel is lehet csatolni! Kevés hívogatóbb dolog van egy síelő számára, mint 1500 méter magasan, egy hangulatos fogadóban tölteni az éjszakát.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »