Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rendkívüli komfort és védelem szemnek és fejnek

2016.01.27. 2016.02.02. | frissítve: 2016.02.02.

Rudy Barbazza 1985-ben indította útnak álmát, egy kifejezetten a sportolók igényei szerint tervezett szemüvegmárkát. Filozófiája a kezdetektől fogva ugyanaz volt: a csúcsminőség eléréséhez nélkülözhetetlen a részletekbe menő odafigyelés, igények felmérése, és a folyamatos fejlesztés.
h i r d e t é s
Az egész egy fogadással kezdődött...
A 80-as évek elején Rudy Barbazza a Hondának gyártott be alkatrészeket. Egy üzleti megbeszélés során - mit tesz isten, egy amerikai kocsmában ücsörögve - a kezdetleges, funkcionalitás nélküli szemüvegekre, majd az elképzelt ideális sportszemüveg tulajdonságaira terelődött a szó, mire Barbazza azt állította, hogy Ő könnyedén le tudna gyártani egy ilyet. Mivel a többiek kétkedve fogadták kijelentését, hazatérte után, két héten belül elkészített egy szemüveget, ami az asztalnál felmerült ötleteket tudta. Miután az érintettek megkapták a terméket mindenki odáig volt tőle, és egybehangzóan támogatták, hogy ezt kezdje sorozatgyártásban kínálni. Hát, így kezdődött az immáron 30 éves siker történet.
A cég központja és a termékek gyártási helye a mai napig Olaszországban van. A márka népszerűségét a magas fokú funkcionalitásának és komfortjának, a folyamatos technikai újdonságoknak, valamint csúcsminőségének is köszönheti. Ezek összessége révén a Rudy Project® az egyik technikailag és tudásilag legjobban és legösszetettebben megalkotott szemüveggyártó a világon!

KLONYX

Vannak sportágak, melyek során a normál sportszemüvegek által kínált szemvédelemnél többre van szükségünk. Síelés, snowboardozás, vagy épp enduro és downhill kerékpározás során könnyen előfordulhat erős szél, extrém hideg, hó vagy épp sár. Ezektől legjobban a goggle-szemüvegek védik szemünk.

A Rudy Project sok éven keresztül fejlesztette ezen sportágak igényeit maximálisan kiszolgáló goggle-kínálatát, a KLONYX-szériát.
Rudy Project Klonyx szemüveg
Rudy Project Klonyx szemüveg
Tulajdonságok

Az extra széles látómezőt biztosító szemüveg - fejforgatás nélkül is könnyen láthatjuk környezetünk mind a pályán, mind a freeride terepeken - különleges,rugalmas kerete kiemelkedő komfortot és védelmet biztosít viselője számára - könnyen felveszi arcunk formáját, és külső behatásra sem törik. Több rétegű antibakteriális szivacsozása tovább növeli a tökéletes arcra illeszkedést. A kereten és a lencsén található szellőzőnyílások elégséges légmozgásnak adnak utat, hogy a szem ne pálljon be, és a lencse belső felületéről könnyen és gyorsan leszáradjon a nedvesség. Állítható, széles, elasztikus pántjának belső felületén csúszásgátló szilikon csíkok találhatók.
Egy lencse minden felett

A sportszemüveglencsék Szent Grálja, az ImpactX – fényre sötétedő, magas ütés- és törésállóságú polimer, magas optikai tisztasággal – is elérhető már a Klonyx modellekben! Az ImpactX lencsék kiemelkedően széles felhasználási kört biztosítanak viselőjük számára: a fényre sötétedő tulajdonság révén ugyanazon lencse alkalmas egyaránt a rossz, borús időjárás során, és a verőfényes időszakban is. Félmerev szerkezetének köszönhetően pedig rendkívüli biztonságot és védelmet nyújtanak. Ezek a lencsék erősebbek, mint bármilyen más anyagból készült lencsék, garantáltan nem törnek el vagy repednek meg - megfelelnek az ANSI Z87.1+ szabványnak*!

*Az ANSI Z87.1 egy Amerikai Nemzeti Sztenderd szabvány, mely magában foglalja a szem- és arcvédő eszközökkel szembeni alap elvárásokat, egy külső fizikai behatás során keletkező sérülés minimalizálásának és kiküszöbölésének igényét, valamint a kémiai behatásokkal szembeni ellenállóságot, például katonai célú felhasználás esetén. A szabvány „+” kiegészítése még szigorúbb és keményebb behatásokkal szembeni ellenállást követel meg. Ennél fogva azok a lencsék, melyek ezen szabványminősítéssel rendelkeznek, mint az ImpactX lencsék, alkalmasak sportlövészeti célú felhasználásra is!


Téliesített lencsekialakítás

A duplafalú lencse kivitel nagyban elősegíti, hogy a hideg időjárási körülmények közötti használat során sem párásodjon be lencsénk. Ez különösen fontos tulajdonság extrém hidegben sportolás során.
Látáskorrekció

A Rudy Project piacvezető a sportszemüvegek dioptriázhatóságának területén is.
Így természetesen a Klonyx is dioptriázható – a látáskorrekcióra szoruló aktív életet élők számára sem kell kompromisszumokat kötni! A könnyen a keretbe illeszthető dioptriás adapter +8.00 / -8.00 dioptria tartományban képes lencsét fogadni (ezen érték össztörőben értendő – cilinderrel együtt, és nagyban függ a kívánt dioptriás lencse specifikációitól). A Rudy Project sportszemüvegek dioptriázhatósági megoldásairól bővebben itt olvashat.
Rudy Project Klonyx szemüveg
Rudy Project Klonyx szemüveg
A Klonyx szemüveg tehát minden olyan tulajdonsággal fel vannak vértezve, amit egy goggle szemüvegtől elvárunk - mind komfort, mind biztonság terén.

A Klonyx számos visszafogottabb és vagányabb színben, szimpla- és duplafalú, fényre sötétedő és sztenderd kivitelű, akár letépő-fóliázható lencsékkel, valamint eltávolítható orrvédővel kínálja a gyártó – 2 év garanciával – 19 900 Ft-tól.
Teljes kínálat listázásához kattintson ide.

FIZZY MAN

Nem csak freeride síelés vagy snowboardozás során elengedhetetlen a fejvédő viselése. Bár a sípályákon egyelőre még nem kötelező mindenkinek használni (Magyarországon nincs erre vonatkozó előírás, Ausztriában a 15 év alatti gyerekeknek és a snowboardosoknak, Olaszországban a 14 év alatti, Lengyelországban a 15 év alatt kiskorúaknak kötelező), erősen ajánlott a használata!

Hiába takarózunk a "nem csúszok túl gyorsan", a "tudok én esni", vagy az "ugyan már, én nem esek el" mondatokkal, egy váratlan bukás, vagy baleset során nagy eséllyel fogunk fejsérülést szenvedni, mely kockázatot a fejvédő használata erősen csökkentheti.

Már 20 km/h körüli sebesség is elég ahhoz, hogy nyakizmaink és reflexeink (melyek csak gyakorlati tapasztalat során alakulnak ki és fejlődnek) ne nyújtsanak megfelelő „védelmet”.
Rudy Project Fizzy Man bukósisak
Rudy Project Fizzy Man bukósisak
A koponyánkat, és azon belül is az agyunkat érő behatások nagyon súlyos következményekkel járhatnak, elégséges védelem híján. Becslések szerint 3 agyrázkódás vagy enyhe fejsérülés elszenvedése után már kialakulhat egy összetett akut szindróma, mely felelős lehet a depresszióért, öngyilkosságért, epilepsziáért, impotenciáért, Alzheimer- vagy Parkinson-kórért. De akár egy sérüléstől is lehet beszédzavar, hallás- vagy látáscsökkenés, koncentrációs vagy memóriazavar, mozgásprobléma, vagy akár érzelmi változás. Persze minden egyéntől függ, a statisztika csak az irányokat mutatja meg, nem teszi kötelezővé a következményeket.

Fő a biztonság

Akárcsak a kerékpáros vagy a motoros sisakoknál, a téli sportokhoz használtaknál is fontos, hogy a lehető legnagyobb védelmet biztosítsák a fejünk számára. A modern bukósisakokat éppen ezért InMold technológiával (a puha habréteg és a kemény külső polikarbonát héj egybe van sütve) gyártják – akárcsak a Rudy Project sisakjait – és mélyen lenyúlnak tarkónkra, hogy lehető legnagyobb felületen fedjék ezen testrészünk.
Kényelem

A bukósisakkal szemben persze nem csak a megfelelő védelmi elvárásaink vannak. Az sem árt, ha az egész napos sportolás közben a fejvédő komfortos, kényelmes viselet, és dizájnja is illik stílusunkhoz.

A Fizzy Man megtervezésénél ezek a szempontok is fontosak voltak, így például a puha bélése kivehető és mosható, a sportolás közben fejünkön termelődő hőt 8 darab szellőzőnyílás vezeti el – melyekből a két előrenyílót extrém helyzetekre lezárhatjuk. Bársonyos borítást kapott a fülvédő és az áll alatti csat. A két méretben kapható (S-M, L) sisakot racsnis tarkórögzítéssel szabhatjuk fejünkre, mely szorítás nélkül tartja helyén. Komfortunk növeli még a sisak tarkóján található szemüvegpánt-rögzítő is – segítségével soha nem hagyjuk el szemüvegünk. Fizzy Man sisak tökéletes párost alkot a Klonyx szemüveggel.

A Fizzy Man szürke színben, két méretben (S-M, L) 33 900 Ft-ért érhető el. Listázásához kattintson ide.
További Rudy Project információk, termékek, technikai megoldások megtalálhatók a hazai forgalmazó oldalán, ahol többek között a fenti termékek is megrendelhetők - ingyenes házhoz szállítással!

További információ: Rudy Project Magyarország

KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.