Menü ≡

  Ancelle Franciaország

Síterep adatok
Magasság
1340 - 1807 m
Szintkülönbség
467 m
Sípályák hossza
30 km
Liftek száma
13
11
2
16 km
12 km
2 km
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 1287 km, 13 óra 8 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 25.70 EUR    Gyerek napijegy: 22.10 EUR
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
-3°C
6°C
-3°C
6°C
-3°C
6°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
A síterep bemutatása
Ancelle a déli-Alpok egy kicsi, családias síterepe 17 km-re Gap városától. A 900 lakosú csendes, hangulatos kisváros 1340 m-es magasságban fekszik a Rouanne völgyében a Massif des Ecrins déli lábánál, központjában a XVII. századi Sainte Catherine templommal.

A terep központi csúcsa az 1710 m magas Chatégré, ahonnan a pályák többsége indul. Legmagasabb pontja, az 1800 m magas Coste Belle, a terep szélén található, amely a hasonló nevű húzós felvonóval érhető el, és innen indul Ancelle egyetlen fekete pályája. Az alacsony tengerszint feletti magasságból adódóan a pályák az erdőhatár alatt helyezkednek el, ami rosszabb időjárási körülmények esetén lehet előnyös. A Costebelle-Moissiére terület és a „B” jelű pálya kivételével az egész terep hóágyúzott, így a hóminőség a sok napsütés ellenére az egész idényben megfelelő. A 2006-ban átadott minden igényt kielégítő hópark a Blache nevú húzós felvonó mellett helyezkedik el, ettől kissé távolabb található a szánkópálya.

A sífutás kedvelői 18 km sífutópályát használhatnak, ezenkívül ki lehet próbálni a ló-vontatta síelést (ski joëring), a póni- és kutyaszánt, de van a városban egy korcsolyapálya is. Érdekes élményt nyújthat egy helyi farm megtekintése (Ferme du Bois Noir), ahol megkóstolhatjuk többek közt a helyben készített kecskesajtot. Aki pedig ezeken a programokon megszomjazik, az befizethet egy kóstolással egybekötött látogatásra a VO (Version Originale) sörgyárba.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »