Svájc
Andermatt - Gemsstock
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 1444 - 2961 m
Szintkülönbség 1517 m
Sípályák hossza 31 km
Liftek száma 4
14 km
17 km
Húzólift
1
Ülőlift
1
Nagykabinos lift
2
Síszezon: 2022.11.19. – 2023.05.01.
A síterep nyitva van. 27 km pálya és 4 lift üzemel. Részletek
Budapest: 1052 km, 10 óra 51 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 89 CHFGyerek napijegy: 45 CHF
Régióbérletek: Epic Pass, Schneepass
Értékelés:
4 (4)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
A síterep Budapesttől autópályán 1050 km-re található, Zürichtől délre 110 km-re, Luzerntől 70 km-re a Gotthard-hágó és -alagút kezdőpontjánál. A síterep megközelítése Zürich vagy Luzern felől a Gotthard-hágó felé vezető A2-es autópályán javasolt. A Gemsstock alatt elterülő sípályákat egy 60 fős felvonón keresztül lehet megközelíteni. A felvonó völgyállomásánál fizetős parkolóban lehet az autót leparkolni.

Közepes kiterjedésű, összefüggő, különböző nehézségi fokozatú pályarendszer, amely főleg piros és nehezebb fekete jelzésű pályákból áll. Továbbá jelentős kiterjedésű off-piste terület várja a kötöttség nélkül síelésre vágyókat (~15 km). Magas tengerszint feletti magassága miatt (legmagasabb pont 2961 méteren, Gemsstock), rendkívül hóbiztos terep, és még a szezon vége felé is kiváló porhóban élvezhetjük itt a síelést. A szezon általában november közepétől április második feléig tart. Gurschen és Gurschenalp között jó néhány kényelmesen széles piros pálya ad alkalmat a megérkezés utáni bemelegítésre. A Gemsstock csúcsáról pedig vagy a gyönyörű kilátással bíró nyugati oldali piros pályán csúszhatunk le a Szent Anna-gleccser mellett, vagy a keleti oldal fekete pályáján érhetünk vissza Gurschenalpba. A Gurschenalp mellett levő Lutersee felvonója a Gelssgrat-csúcs fekete pályájához visz, ahonnan ugyancsak elérhető a központi Gurschenalp. A fekete pályák is szélesek, és így jó lehetőséget kínálnak a középhaladó síelők továbbfejlődéséhez. A fekete pályák mentén széles területen van lehetőség off-piste síelésre. A kezdő síelők számára a szemközti hegyen (Nätschen-Gütsch terület) nyílik lehetőség kék pályákon síelni.

Andermatt kimondottan üdülőfalu, jó infrastruktúrával. A falu melletti völgyben sífutási és hótúrázási lehetőségekben is bővelkedik a terület. Az extrém adrenalinra vágyók pedig a sítúrázás mellett a paraglidingot is kipróbálhatják Gemsstockban.

gabesz777 beszámolója alapján frissítve
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
-4°C
2°C
Holnap
-4°C
0°C
Holnapután
-8°C
-4°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
Hóréteg 12 - 115 cm
Lift üzemben 4/4
Pálya üzemben27 km
Utolsó havazás 2023.03.20.
Részletes hójelentés
FOTÓK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.