Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

  Andermatt - Gemsstock Svájc

Síterep adatok
Magasság
1444 - 2961 m
Szintkülönbség
1517 m
Sípályák hossza
31 km
Liftek száma
4
1
1
2
14 km
17 km
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 1052 km, 10 óra 55 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 93 CHF    Gyerek napijegy: 47 CHF
Régióbérletek: Epic Pass, Schneepass
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
-6°C
-1°C
-6°C
2°C
-3°C
6°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
Andermatt - fotók a síterepről
Nézd meg a képeket Töltsd fel te is képeidet!
A síterep bemutatása
A síterep Budapesttől autópályán 1050 km-re található, Zürichtől délre 110 km-re, Luzerntől 70 km-re a Gotthard-hágó és -alagút kezdőpontjánál. A síterep megközelítése Zürich vagy Luzern felől a Gotthard-hágó felé vezető A2-es autópályán javasolt. A Gemsstock alatt elterülő sípályákat egy 60 fős felvonón keresztül lehet megközelíteni. A felvonó völgyállomásánál fizetős parkolóban lehet az autót leparkolni.

Közepes kiterjedésű, összefüggő, különböző nehézségi fokozatú pályarendszer, amely főleg piros és nehezebb fekete jelzésű pályákból áll. Továbbá jelentős kiterjedésű off-piste terület várja a kötöttség nélkül síelésre vágyókat (~15 km). Magas tengerszint feletti magassága miatt (legmagasabb pont 2961 méteren, Gemsstock), rendkívül hóbiztos terep, és még a szezon vége felé is kiváló porhóban élvezhetjük itt a síelést. A szezon általában november közepétől április második feléig tart. Gurschen és Gurschenalp között jó néhány kényelmesen széles piros pálya ad alkalmat a megérkezés utáni bemelegítésre. A Gemsstock csúcsáról pedig vagy a gyönyörű kilátással bíró nyugati oldali piros pályán csúszhatunk le a Szent Anna-gleccser mellett, vagy a keleti oldal fekete pályáján érhetünk vissza Gurschenalpba. A Gurschenalp mellett levő Lutersee felvonója a Gelssgrat-csúcs fekete pályájához visz, ahonnan ugyancsak elérhető a központi Gurschenalp. A fekete pályák is szélesek, és így jó lehetőséget kínálnak a középhaladó síelők továbbfejlődéséhez. A fekete pályák mentén széles területen van lehetőség off-piste síelésre. A kezdő síelők számára a szemközti hegyen (Nätschen-Gütsch terület) nyílik lehetőség kék pályákon síelni.

Andermatt kimondottan üdülőfalu, jó infrastruktúrával. A falu melletti völgyben sífutási és hótúrázási lehetőségekben is bővelkedik a terület. Az extrém adrenalinra vágyók pedig a sítúrázás mellett a paraglidingot is kipróbálhatják Gemsstockban.

gabesz777 beszámolója alapján frissítve
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »