Menü ≡

  Ax les Thermes Franciaország

Síterep adatok
Magasság
1380 - 2346 m
Szintkülönbség
966 m
Sípályák hossza
80 km
Liftek száma
19
10
7
2
40 km
25 km
15 km
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 1858 km, 18 óra 2 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 38.50 EUR    Gyerek napijegy: 32 EUR
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
5°C
15°C
7°C
14°C
5°C
10°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
A síterep bemutatása
Ax-les-Thermes a Pireneusokban lévő kisváros, 75 km-re nyugatra Perpignantól és 35 km-re észak-keletre Andorra fővárosától. A város Toulouse-ból 2 óra alatt közvetlen vonatjárattal is elérhető. A 700 m-es magasságban fekvő város a termálfürdőiről híres, kéntartalmú gyógyforrásait már a rómaiak is használták. A város központjában található a Bassins des Ladres nevű kis medence, melyet egy 77°C hőmérsékletű forrás táplál.

Az első síliftet 1955-ben adták át, 2002 óta a városból a három szektorból (Bonascre, Saquet és Les Campels) álló 80 km-es síterep kiindulópontja, az 1400 m-es magasságban fekvő Bonascre egy kabinos felvonóval közvetlenül is elérhető, de gépkocsival és síbusszal is megközelíthető. Itt többek között egy bébipálya és egy szánkópálya is van, és innen indul egy kabinos illetve egy 6 üléses felvonó 2000 m-re, ahol tulajdonképpen a síterep központja van, éttermekkel, könnyebb gyakorlópályákkal. Innen érhető el a Casse nevű húzós felvonó tetejétől induló igényes hópark, valamint egy modern 6 üléses felvonóval a Saquet szektor legmagasabb, 2240 m-en lévő pontja. Ez ideális kiindulópont a pályán kívüli síelés kedvelői számára. Fentről a kék Savis vagy a fekete Olympique pályán csúszhatunk át a Les Campels szektorba, melynek legmagasabb pontjára, 2350 m magasra a Rebenty nevű ülős felvonó visz fel, és ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a környező hegyekre.

Síelés utáni népszerű program a pár éve megnyílt új fürdőkomplexum, a Les Bains de Couloubret felkeresése, ahol többek közt egy nagy termálmedence, két szabadtéri medence, törökfürdő, jacuzzi és szauna található. További szórakozási lehetőséget kínál a város mozija és kaszinója.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »