Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
USA
Breckenridge
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 2926 - 3914 m
Szintkülönbség 988 m
Sípályák hossza 153 km
Liftek száma 35
28 km
60 km
65 km
Húzólift
15
Ülőlift
19
Kiskabinos lift
1
Síszezon: 2023.11.10. – 2024.05.05.
A síterep nyitva van. 79 km pálya és 7 lift üzemel. Részletek
Felnőtt napijegy: 279 USDGyerek napijegy: 181 USD
Régióbérlet: Epic Pass
Értékelés:
4.4 (5)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
Breckenridge földünk egyik legmagasabban fekvő síparadicsoma, itt található a világ legmagasabban fekvő négyülésese. A kolosszális méreteket öltő síterep négy hegyet foglal magába, amiket pályák és felvonók sokasága köt össze egymással; hegyek, jobban mondva csúcsok a Peak 7, 8, 9 és 10. Peak 7 minden középhaladó álma, megannyi kék pálya kanyarog a völgy felé, amiket egy hatüléses szolgál ki. E rész felső része ugyanakkor gyémántos fekete lejtőket is tartogat a bátrabbak számára, ezeket legegyszerűbben a Peak 8-ról érhetjük el, vagy választhatjuk a csákányos felvonót is.
A Peak 8 elsősorban a freestyle síelők és deszkások hadát vonzza, ugyanis itt találjuk Breckenridge példás módon megépített funparkját, a Freeway Superparkot, ahol minden szezon során megannyi versenyt és freestyle eseményt rendeznek. Természetesen az üzemeltetők gondoltak a kezdőbbekre is, számukra létrehozták a Twister funparkot, ahol barátságos elemeken gyakorolhatnak. A Peak 8 területén visz a magasba az Imperial négyüléses, ami egyben Breckenridge legmagasabb pontját jelenti. Innen megannyi gyémántos pályákon suhanhatunk tovább.
A Peak 9 elsősorban a kezdőkre és a középhaladókra fókuszál, de funparkjával a freestyle-ág kedvelői sem maradnak program nélkül. A csúcstól némi mászással kiváló backcountry terepekre lelhetünk, eleinte nyílt részeken haladhatunk, majd lejjebb már fenyőfák ölelésében kenhetjük a porhavat. A Peak 10 feketéi ugyanakkor a profik kedvében jár, de a kevésbé tapasztalt síelőknek sem kell lemondania az itteni csúcsélményről, ugyanis a hegy tetejéről három kék pálya is levisz a négyüléses aljához.
Ha mindezek ellenére még mindig lenne néhány kilométerhajhász, akinek ez sem lenne elég, úgy számukra van egy jó hírünk. A közeli Keystone (közel 120 km sípálya) és Breckenridge között ingyenes síbusz jár, ráadásként síbérletünk érvényes a Keystone-i pályákra is.
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
-5°C
2°C
Holnap
-4°C
9°C
Holnapután
-5°C
6°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
Hóréteg 40 - 170 cm
Lift üzemben 7/35
Pálya üzemben79 km
Utolsó havazás 2024.04.21.
Részletes hójelentés
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.