Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

  Engelberg - Titlis Svájc

Síterep adatok
Magasság
1003 - 3020 m
Szintkülönbség
2017 m
Sípályák hossza
70 km
Liftek száma
18
7
6
2
2
1
18 km
42,5 km
9,5 km
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 1059 km, 10 óra 43 perc Útvonalterv
Régióbérlet: Schneepass
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
3°C
8°C
2°C
8°C
0°C
7°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
Engelberg - fotók a síterepről
Nézd meg a képeket Töltsd fel te is képeidet!
A síterep bemutatása
A Közép-Svájcban fekvő Engelberg az A2-es autópályáról mindössze 20 perces autózással, valamint Luzernből akár vonattal is elérhető. A környék első lakói az 1120-ban megalapított bencés kolostor létrehozói voltak, ezek az épületek mind a mai napig állnak. A helyi idegenforgalom a 19. század végén lendült fel, ekkor még zömében gyógyulni vágyó turisták látogatták a falut, majd az 1930-as évektől a síturizmus is meghatározóvá vált. Engelberg megmaradt csendes üdülőtelepülésnek márcsak a zsákfalu mivolta miatt is, mivel nincs átmenő forgalom.

Akik szeretik a változatos, de nem túl nagy és áttekinthetetlen sícentrumokat, azoknak meg fogja nyerni a tetszésüket a hely; akárhonnan is indulna el lefelé a síző, mindig Engelbergen fog kikötni. A település északi oldalán a Titlis, míg a déli, napsütötte oldalon Brunni pályarendszere található. A pályák döntő többsége piros jelzésű, emellett van még néhány kezdő pálya is. Aki fekete pályákon szeretne síelni, az valószínűleg csalódni fog, mindössze két kis szakaszon található meredek lejtő.

A sílifteknek teljes arzenálja felsorakozik: siklókkal, kiskabinos-, nagykabinos-, ülő- és húzóliftekkel is utazhatunk. Ezek közül Engelberg egyik büszkesége a Titlis Rotair nagykabinos felvonó, amelynek a kabinja a tökéletes 360 fokos kilátás érdekében lassan körbeforog, miközben a 3028 méteres Klein Titlis csúcsra kapaszkodik fel. Innen - a gleccseren egy rövid fekete pályaszakasz közbeiktatásával - egészen Engelbergig csúszhatunk vissza egy 12 km hosszú sípályán, majdnem 2000 méteres szintkülönbséget megtéve!
Olvasd tovább
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »