Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
La Grave
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 1470 - 3534 m
Szintkülönbség 2064 m
Sípályák hossza 3 km
Liftek száma 3
3 km
Húzólift
1
Kiskabinos lift
2
Értékelés:
4.7 (43)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
h i r d e t é s
BEMUTATÁS
La Grave neve valószínűleg sok olyan magyar honfitársunknak ismerősen csenghet, akiknek sikerült már Les 2 Alpes síterepére eljutnia. Ennek ellenére valószínűleg kevesen merészkedtek még ebbe a freeride paradicsomba, amely csak szűzhavas, kezeletlen sípályákon rutinosan mozgó, haladó sízők és snowboardosok részére ajánlott! Túravezető nélkül lehetőleg ne is induljunk útnak, lavinamentő eszközök (pieps, szonda és lapát) pedig nem csak lavinaveszélyes időszakokban ajánlottak!
La Grave lejtői és liftjei tulajdonképpen a tekintélyes méretekkel rendelkező Les 2 Alpes sícentrum gleccserpályái "mögött" húzódnak. La Grave falu mellől, 1450 méteres magasságból indul a "gondola fűzér lift" és két közbeiktatott állomás után (az egyiknél ki is lehet szállni), mintegy 30 perces menetidő után ér fel 3200 méteres magasságba! Innen kizárólag kezeletlen pályákon lehet visszacsúszni a faluba, a 2100 méter alatti részeken már fák között csúszhatunk vissza.
Évről-évre itt rendezik meg Európa egyik leghíresebb freeride versenyét, a Derby de la Meije-t, ahol a versenyzők 3550 méterről száguldanak le tetszőleges útvonalon egészen 1400 méterig. A verseny hivatalos honlapja: www.lagrave-lameije.com
Olvasd tovább
FOTÓK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.