Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Lake Tahoe sírégió USA


A Sierra Nevada hegyláncai közt megbúvó Tahoe tó kétségtelenül Kalifornia legkedveltebb sírégiója és az Egyesült Államok egyik, ha nem a legszebbje.
A valamivel 2000 méter felett elterülő tó 501 méteres mélységével az ország második legmélyebb tava. Ennek, és nagy vízfelületének köszönhetően még a téli hónapokban sem fagy be, így a környező síhegyekről a havas évszakban is gyönyörködhetünk a tó mélykék színében és a benne tükröződő hófedte tájban.
A Lake Tahoe sírégióba 8 síterep tartozik: Alpine Meadows, Diamond Peak, Heavenly, Kirkwood, Mt. Rose, Northstar, Sierra at Tahoe és Squaw Valley.
Mt. Rose kivételével mindegyik Kaliforniában fekszik, előbbi síterep már Nevadában, ugyanis a tó keleti partja Nevadához tartozik. Mivel ebben az államban legális a szerencsejáték így valóságos kaszinóvárosok nőttek ki több helyütt. A Tahoe tótól egy hógolyódobásnyira fekszik Stateline, ahol üvegpaloták és "mini" felhőkarcolók hirdetik a szerencsejátékot. Kicsit furcsán hatnak ezen épületek a végtelen fenyvesek és hegyek koszorúzta Tahoe tó környékén.
Bővebb infó: www.skilaketahoe.com/
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »