Menü ≡

  Luchon - Superbagnéres Franciaország

Síterep adatok
Magasság
1465 - 2125 m
Szintkülönbség
660 m
Sípályák hossza
32 km
Liftek száma
15
9
5
1
16 km
10 km
6 km
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 1957 km, 18 óra 54 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 35.50 EUR    Gyerek napijegy: 28.50 EUR
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
-1°C
7°C
-1°C
7°C
-1°C
7°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
A síterep bemutatása
Luchon a spanyol határhoz közeli hangulatos kisváros a Magas-Pireneusokban, 140 km-re Toulouse-tól, ahonnan vonaton alig egy óra alatt közvetlenül is elérhető. A 630 m-en fekvő város a római kor óta ismert a gyógyhatású termálforrásairól. Több mint 1000 m-rel a város felett fekszik Superbagnéres, a Pireneusok egyik legrégebbi síterepe, melynek első épülete a ma is imponzáns látványt nyújtó, 1922-ben átadott Grand Hotel, amely a műút megépítéséig csak fogaskerekű vasúttal volt elérhető. A vasút 1966-ban szűnt meg, ma már az 1993-ban épült kabinos felvonóval 8 perc alatt juthatunk fel a városból az 1800 m-en fekvő Superbagnéres-be. A Pireneusok erkélyének is nevezett síterepről fantasztikus kilátás nyílik a Luchon-völgyre és a környező 3000-es hegyekre, valamint a Pireneusok legmagasabb csúcsára, a 3404 m magas Pico Aneto-ra.

A síterep 3 szektorra oszlik. A Téchous szektor elsősorban a kezdőké és a gyerekeké a sok könnyű gyakorlópályával, és itt található egy szánkópálya valamint a jól felszerelt hópark is. A síterep tulajdonképpeni központja a már említett kabinos felvonó teteje, ami a Techous és Lac szektor határán van. A Lac szektorban minden tudásszinthez találunk megfelelő pályát. Az Arbesquens ülős felvonó tetejénél indul a 3 km-es sífutópálya, míg a hasonló nevű húzós felvonó tetejétől három fekete pályán is le lehet csúszni.
A Céciré szektorban a Hount Estrete nevű ülős felvonóval a terep legmagasabb, 2260 m-es pontjára juthatunk fel, ahonnan hosszú, nagy szintkülönbséggel rendelkező pályákon síelhetünk le az Arbesquens-tóhoz. A 6 napos síbérlet egy napra érvényes a szomszédos Peyragudes síterepére is.

Síelés után fel lehet frissülni Luchon uszodájában vagy termálvizű barlangfürdőjében (Le Vaporarium), vagy akár próbára tehetjük ügyességünket a Salle d’Escalade 13 m magas mászófalán. Izgalmas programlehetőség a barlangászat kipróbálása, a Troubat-barlang gyerekek számára is ideális, a Houaliech-barlang technikásabb, itt már kötélhasználat is szükséges a mintegy 3 órás útvonal végigjárásához.

A városban sétálva érdemes megnézni a XIX. század közepén épült templomot, melynek belsejét Romain Cazes festményei díszítik. Két múzeumot is fel lehet keresni, az egyik a helytörténeti múzeum, benne a környék növény- és állatvilágát, valamint a Pireneusok ásványait bemutató gyűjtemény (Museum of Pays de Luchon), a másikban a Grand Hotel fogaskerekű vasútjának történetével ismerkedhetünk meg. Esti kikapcsolódásként pedig az éttermek és bárok mellett egy mozi és egy kaszinó is várja a vendégeket.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »