Menü ≡

  Peyragudes Franciaország

Síterep adatok
Magasság
1600 - 2400 m
Szintkülönbség
800 m
Sípályák hossza
60 km
Liftek száma
16
6
9
1
30 km
26 km
4 km
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 1973 km, 19 óra 1 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 42 EUR    Gyerek napijegy: 37 EUR
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
-5°C
1°C
-6°C
-1°C
-7°C
-2°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
A síterep bemutatása
Peyragudes a Magas-Pireneusokban Tarbes-tól 81, Luchon vasútállomásától 15 km-re lévő síterep, amelyet milliók ismerhetnek "A holnap markában" című James Bond film nyitójelenetéből. A síterepet 1988-ban hozták létre, amikor összekapcsolták a hegy két oldalán lévő, egyaránt 1600 m magasan fekvő kisebb sí-falut, az 1960-as években épített Les Agudes-t és a valamivel újabb - és még mindig fejlődő - Peyresourde-t. Az így létrejött Peyragudes 60 km pályával rendelkezik, és a határ közelsége miatt igen kedvelt a spanyol sízők körében is.

Mindkét településen a pályák aljánál van a kezdőknek kialakított terület, melyek mellett szánkópálya is található. Bár feljebb túl sok zöld pályával nem találkozhatunk, a szelíd, néhol igen széles kék pályákon a kevésbé gyakorlottak is biztonsággal síelhetnek. A Serre Doumenge 6 üléses felvonó 2250 m-en lévő tetejéről például kék pályákon mindkét település elérhető. A gerincen induló Traverse des Isards pályáról szép időben gyönyörű panoráma nyílik a Pireneusok fő csúcsaira. A haladók számos jó piros és fekete pálya közül választhatnak, ezek közül is kiemelkedik a Vallée Blanche nevű piros pálya, amely gyönyörű környezetben 5 km hosszan vezet le, igaz, a pálya végétől a síbuszt kell igénybe venni, hogy visszaérjünk Les Agudes-be vagy Peyresourde-ba. A másik igen jó, és a Louron-völgyre gyönyörű kilátást nyújtó piros pálya a Cabanou étteremtől induló Val des Lumiéres, amely a Plateu nevú húzós felvonó aljánál végződik 1450 m magasságban. Az igényesen kialakított hópark a Peyresourde-i részen 2000 m-es magasságban található, és egy saját húzós felvonó szolgálja ki. A sífutók 15 km sífutópályát vehetnek igénybe.

Síelés után lehetőség nyílik arra, hogy egy órát eltöltsünk - akár éjszaka is - a pályát karbantartó ratrakon és testközelből figyelhessük meg a munkájukat. Szintén nagy élményt nyújthat egy vacsora a Cimes felvonó aljánál, 1950 m-en lévő Le Cabanou hegyi étteremben: az utat motorosszánnal tehetjük meg, vagy a sportosabbak felfelé akár sífutóléccel is mehetnek élvezve a naplementét.

A 6 napos síbérlet érvényes egy napra Luchon- Superbagnéres illetve a kisebb Val Louron síterepére is. Vehetünk olyan bérletet is, amely két termálfürdő kedvezményes igénybevételére is jogosít. Az egyik a Peyresourde-ban lévő újonnan épült, sípályákra néző Spassio, a másik a közeli Génos-Loudenvielle-ben lévő Balnéa termálfürdő-komplexum. Ez utóbbiban a különböző termekben megismerhetjük milyen volt a római, a japán, a tibeti vagy éppen az inka fürdőkultúra.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »