Magyarország
Nagy-Hideg-hegy
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 580 - 850 m
Szintkülönbség 270 m
Sípályák hossza 4 km
Liftek száma 4
1,3 km
1,5 km
1,2 km
Húzólift
4
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 74 km, 1 óra 32 perc Útvonalterv
Értékelés:
2.6 (168)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
h i r d e t é s
BEMUTATÁS
A Budapesttől 60 km-re fekvő Nagyhideghegy síterepen működött Magyarország legnagyobb szintkülönbségű (220 m) sífelvonója. Emellett változatos vezetésű sípályák várták a Börzsöny tetején a sísport kedvelőit. Ezek az elmúlt években nem üzemeltek, de a 2022/23-as szezonra sikerült az évek óta elhagyagolt felvonókba és a tervek szerint újraindul a síszezon.

Az északi oldalon egy fekete (1,3 km) és egy piros (1,6 km) pálya áll a gyakorlottabb sízők rendelkezésére; a menedékház előtti napos, déli oldalon enyhébb lejtők találhatóak. Megfelelő hó esetén 8 km síúton lehet lesiklani az autóparkolóhoz, majd onnan Királyrétre. A csúcson található a turistaházban van büfé, étterem, 50 fős pályaszállás meleg konyhával, szaunával, jakuzzival.

Megközelítés:
Gépkocsival legegyszerűbben az M2-es autóúton a szobi elágazásig, majd onnan a Kismaros-Szokolya-Királyrét útvonalon lehet megközelíteni, ahonnan korábban síbuszok vittek fel a felvonókig. Az elmúlt években a buszok már nem jártak, csak gyalogtúrával lehetett megközelíteni a pályákat, ezért csak elszánt sportembereknek ajánljuk. Sítúrázók kedvenc hazai hegye a Nagyhideghegy.
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
1°C
10°C
Holnap
-2°C
7°C
Holnapután
-4°C
6°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
A síliftek üzemeltető hiányában nem működnek.
FOTÓK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.