Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s
Ausztria
Bergkastel Nauders
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 1400 - 2750 m
Szintkülönbség 1350 m
Sípályák hossza 75 km
Liftek száma 11
25 km
36 km
14 km
Húzólift
4
Ülőlift
6
Kiskabinos lift
1
Budapest: 837 km, 8 óra 40 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 57 €Gyerek napijegy: 25.50 €
Értékelés:
4.2 (25)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
Bergkastel Nauders síterep Dél-Tirolban, az osztrák-olasz határon fekszik és 2 részből áll. A Nauders-i rész található Ausztriában, a kisebb része (Schöneben -Haider Alm) már az olasz részre esik. Természetesen megfelelően össze vannak kötve síbuszokkal, így könnyen eljuthatunk a kívánt helyszínre. Persze érdemes egy terepet megcélozni egy napra, mivel elegendő pálya áll rendelkezésre.

A pályarendszer könnyen átlátható és kellően változatos, akár egész hétre is. A piros és kék pályák is egészen jók és egy meglehetősen nagy funpark is rendelkezésre áll a trükközni vágyóknak. Javarészt a németek vannak a legtöbben, de sok más országból is jönnek vendégek, magyarokkal csak elvétve találkozni. Ennek oda, hogy viszonylag messze van, még Szombathelytől is 700 km és előtte van Serfaus is, ezért sokan inkább oda mennek.

A pályák kiválóan gondozottak, az olasz schönébene-i rész megkapta az Európa legjobban gondozott pályája díjat. Mindenki megtalálhatja a maga számára, és tudásának megfelelő pályát. A fekete pályák is nagyon pompásak, hosszúak, élvezetesek. A síterep meglehetősen gyerekbarát, a schönébene-i részen a kabin kiszállásánál három szintre közlekedő (a két alsó szinten befedett) jegy nélkül használható varázsszőnyeg van. Ezek mellett hosszú, jó lejtésű tanulópályák vannak.

A pályarendszer nagyon változatos és minden igényt kielégít. Kabinos lifttel mehetünk fel a középrészig, illetve választhatunk egy átszállással, egy kissé lassú, kissé elavult kétüléses ülőliftet is, melyet ennek ellenére érdemes mindenképpen kipróbálni, mert csodálatos fenyőerdőn keresztül vezet az út.

A sípályákhoz nagyon közel található Nauders városa, mely különleges szűk utcácskáival igazi különlegesség, olaszos jellegű. A parányi városkában több bevásárlási lehetőség van, közel a főúthoz egy kávézóval, péksütemények árusításával kiegészített M-Preis. Illetve kisebb élelmiszer üzletek eldugva az utcákban, a szokásos Intersport Rent, vagy akár souvenir bolt.

Ha már ilyen messze eljöttünk, nem szabad kihagyni a környék látnivalóinak felfedezését. A Reschensee különlegességét, azt a templomtornyot, amely a tóban áll. Ha be van fagyva a tó, akkor teljesen be lehet sétálni a toronyig, csodás fotókat lehet készíteni a városkáról is és a látványosságról is. Nauders határában is találunk látnivalót, egy erődöt, amely csodálatos, különleges építmény, illetve van még a városban egy gyönyörű vár.
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
-3°C
0°C
Holnap
-4°C
0°C
Holnapután
-3°C
1°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
A síterep nem szolgáltat hóadatokat.
SZÁLLÁSOK
FOTÓK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.