Menü ≡

  Nevis Range Nagy-Britannia

Síterep adatok
Magasság
655 - 1221 m
Szintkülönbség
566 m
Sípályák hossza
20 km
Liftek száma
12
8
3
1
7 km
10 km
3 km
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 2536 km, 25 óra 56 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 35.50 GBP
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
-10°C
-4°C
-10°C
-6°C
-10°C
-5°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
A síterep bemutatása
Skócia öt síterepe közül a legújabbnak és egyben a legmagasabbnak is számít. A sípályák 655 és 1221 m között találhatóak a Ben Nevis csúcsa alatt, amely a több mint 1340 méteres magasságával Skócia és egyben Nagy Britannia legnagyobb hegyének számít. A síterepet egy hatszemélyes kabinossal érhetjük, az aljához nem vezet sípálya, mivel túl alacsonyan fekszik, ezért többnyire nincs, vagy kevés a hó mennyisége.
Nevis Range a brit extrém sízők és snowboardosok méltán kedvelt helye. Nekik 35 km jelzett, de nem kezelt, azaz mélyhavas pálya van. Ezeken a 35 km hosszúságú mélyhavas lejtőkön állandóan ellenőrzik a lavinahelyzetet. Persze felmehetünk egészen a Ben Nevis csúcsáig s innen le, tehát valóban nagyon sok lehetőségünk van. Némelyik rész extrém meredek, sokszor szűk és meredek sziklafalakkal határolt bemenetekkel. Kezdőket és középhaladókat néhány szép és hosszú sípálya várja.
A kezelt sípályák összhossza 20 km, közülük a leghosszabb 2 km-es. Összességében 12 felvonó; egy hatszemélyes gondola, három modern üléses, három csákányos, négy tányéros és egy gyakorló lift üzemel a területen. Hóágyú van, a szezon április végéig tart.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »