Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Skócia: négy méter hó hullott három hét alatt

2020.03.09. Bata Attila

A britek a világ legtöbbet utazó síelői közé tartoznak. Szinte az Alpok bármelyik síterepén összefuthatunk velük, pedig otthon is könnyen találhatnának jó havat, különösen az idei szezonban.
Kép: Glencoe Mountain Resort
Kép: Glencoe Mountain Resort
Természetesen a londoniak többségének nem kérdés, hogy elrepüljenek az Alpokba egy hétre vagy elkocsikázzanak egy skót síterepekre, akkor mit választ. Dicséretre méltóan ott is működik egyfajta "síelj itthon" kampány, és jó hóviszonyok esetén sokan választják a skót hegyeket, amelyek persze szinte minden tekintetben a felkapott francia síterepek mögött maradnak.

Az idei tél utolsó része azonban nem alakul rosszul. A BBC tudósítása szerint Glencoe Mountain síterepén az elmúlt hetekben tekintélyes mennyiségű hó hullott, 3 hét alatt kb. 4 méter! Természetesen a többi skót síterep is ünnepel mostanában, hiszen rég nem látott remek hóviszonyok között fogadhatják a síelőket, és számos régóta be nem indított síliftet helyeztek ismét üzembe.

Sokan már az mondják, hogy a mostani nagy havazás megközelíti a 2014-es brutálisan havas telet, amikor úgy kellett kiásni a sílifteket a hó alól.
Glencoe Mountain Resort webkamera tegnap
Glencoe Mountain Resort webkamera tegnap
KOMMENTEK
Fidosan | 2020.03.09. 12:20
Ha a hóviszonyok jók remek kis síterepek de rengeteg húzólifttel, rövid pályákkal közte sok botozós átkötőkkel, azért ne azt várja az ember mint az Alpokban itt élek de inkább a Franciáknál síelek, esélytelen egyben 1 hetet feljönni mert 13 év alatt a legtöbb a 3 nap volt amit sikerült az 1 hétből síelni a gyakori nagyon erős szél miatt, arra jó ha reggel az ember feljön és este síelés után hazamegy, előre tervezni lehetetlen, az előrejelzés már 2-3 napra is teljesen megbízhatatlan, úgy megyünk föl hogy hajnalban felhívjuk a kiszemelt terepet hogy kinyitnak e de így is volt hogy mire felértünk közben bezártak mert szélvihar volt, azért volt már sok szép napunk de a fő csapás mindig a Francia.A 2014 es szezonban is alig volt nyitva mert Cairngormban nem tudták kiásni az alagutat, sok szélvihar volt mire meg az idő is jó lett végre pár hét alatt elolvadt :)
Fidosan | 2020.03.09. 12:24
Glencoen pedig évek óta a parkoló szélén a betonon rozsdásodik az osztrákoktól megvett használt ülőlift, a pályatérképen rajta is van, de még el sem kezdték építeni mert minden évben csődben van a terep mert szinte nincs szezon csak a "majd talán jövőre" választ kapjuk.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.