Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

  Portillo Chile

Síterep adatok
Magasság
2580 - 3310 m
Szintkülönbség
730 m
Sípályák hossza
20 km
Liftek száma
14
9
5
10 km
4 km
6 km
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Felnőtt napijegy: 48000 CLP    Gyerek napijegy: 32000 CLP
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
-9°C
-4°C
-10°C
-3°C
-9°C
-4°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
A síterep bemutatása
A sícentrum Santiagotól kb. 2 órányi utazásra (160 km) található északi irányban. Portillo síterepének üdülőfalva tulajdonképpen egy nagykapacitású szállodából áll, amely 450 vendéget tud fogadni. Ez az embermennyiség tökéletesen eloszlik a 20 kilométernyi sípályákon, a lifteknél való sorbanállás is ismeretlen fogalom errefelé. Évente átlagosan 7 méternyi hó esik itt, ami garantálja a folyamatos, jó minőségű havat.
Portillo a haladó síelők kedvence, a pályák jó része piros, fekete és kijelölt kezeletlen off-piste pályákból áll. A 3,2 km hosszú Juncalillo névre keresztelt sípályán előszeretettel gyakorolnak az osztrák és észak-amerikai versenysízők, amikor az északi féltekén éppen nyár van. A Kilómetro Lanzado elnevezésű sípályán pedig gyorsasági teszteket szoktak végezni.
Két négyüléses, egy háromüléses, két kétüléses, valamint nyolc húzólift szállítja a sízőket. A kilenc húzóliftből két lift a világon egyedülálló "va et vient" típusú, amely a húzólifthez hasonló szerkezet, a különbsége annyi, hogy egyszerre öt egymás mellett álló embert húz felfelé. A "csúzli" néven is emlegetett lift haladók részére ajánlott, egyrészt azért, mert nehéz megtalálni a megfelelő egyensúlyt, másrészt mert ezek a liftek a freeride pályákhoz vezetnek fel.
A síközpont nagy magassága garantálja a hely hóbiztosságát. Aki nem elégszik meg a sípályákkal, az befizehet helikopteres sízésre is. A lifttársaság szállással és étkezéssel együtt kínálja a síbérletet, csomagárban.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »