Menü ≡

  Saint Léger les Mélézes Franciaország

Síterep adatok
Magasság
1260 - 1982 m
Szintkülönbség
722 m
Sípályák hossza
24 km
Liftek száma
8
6
2
10 km
12 km
2 km
Budapest: 1291 km, 13 óra 12 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 22.10 EUR    Gyerek napijegy: 18.50 EUR
Régióbérlet: Champsaur 3 Gliss
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
-8°C
1°C
-6°C
5°C
-4°C
2°C
Hójelentés
A síterep nem szolgáltat hóadatokat.
Saint Léger les Mélézes - kapcsolódó információk
A síterep bemutatása
Saint Léger les Mélèzes 1260 m-es magasságban elhelyezkedő, vörösfenyő erdőkkel övezett hangulatos település a Déli-Alpokban az Ecrins nemzeti park lábánál, Gap városától 25 km-re. A település igyekszik megőrizni tradicionális hangulatát, látnivalói között szerepel a templom és egy - magánkézben lévő - kastély.

A terep inkább a kezdők és középhaladók számára megfelelő, mindössze egy fekete pályával rendelkezik, amely a Tanchit nevű húzós felvonó mellett található. A síterep legmagasabb pontjára, a 2001 m magas Le Cuchon csúcs alá két ülős felvonóval lehet feljutni a völgyből. A közelben több sífutópálya is található, a pályák aljánál pedig egy jégpálya is várja a korcsolyázni vágyókat, de van itt egy szánkópálya is.

A terep része a Champsaur 3 Gliss nevű régiónak, ami azt jelenti, hogy a síbérlet érvényes a közeli Chaillol és Laye-en-Champsaur terepeire is. A három terepet ingyenes síbuszjárat köti össze.

A településen megtekinthető a helyi növény- és állatvilágot bemutató kis múzeum, vagy akár egy közeli kecskefarmot is fel lehet keresni, részt lehet venni a fejésben (minden nap délután 5 és ½ 7 között) és persze vásárolni is lehet a tejből és helyben készült sajtból.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »