Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schladming - Dachstein sírégió Ausztria


A Schladming - Dachstein sírégió Az Alpok 5 legnépszerűbb régiójába tartozik. A régió a csodálatos természeti környezet és a legmodernebb sí infrastruktúra egyedülálló kombinációja.
A 4 ismert hegy (Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen, Reiteralm) "síhintája" 123 km megszakítás nélküli sípályát kínál Schladming városa fölött. A sífutók a régió 435 km-nyi pályahálózatából választhatják ki kedvenc szakaszaikat, melyek fele a Ramsau am Dachstein részen található.
A Dachstein a hazánkhoz legközelebb eső gleccser, de a síelőket szállító sífelvonók 2022-től már nem üzemelnek itt. Jelenleg ratrakkal kezelt magaslati sífutópályákat találnak itt a sífutók.
2996 méteres tengerszint feletti magasságával a Dachstein az Északi-Mészkőalpok második legmagasabb hegycsúcsa, gleccsere az Alpok legkeletebbre fekvő jégfolyama. A térség központjától, Schladmingtól pár km-re található Ramsau am Dachstein nevű település, innen vezet egy fizetős út a liftállomáshoz, ahonnan egy modern, nagykabinos lifttel juthatunk fel az örök hó birodalmába. A kabinos lift felső állomásánál található a Dachstein panorámaétterem, és annak közvetlen közelében több látnivaló, például az üvegpadlójú Skywalk kilátó és a függőhíd. Népszerű látványosság a jégpalota, amelyet a gleccser jegében vájtak ki, közel egy éves munka eredményeképpen. A globális felmelegedés folyamataként a gleccser mérete és vastagsága évről-évre csökken.
A Dachstein 15 osztrák nemzeti sítúra kiindulópontja, legnépszerűbb útvonal a Hallstatt felé történő egynapos magaslati átkelés.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.