Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

  Silk Road Kína

Síterep adatok
Magasság
1850 - 2440 m
Szintkülönbség
590 m
Sípályák hossza
10 km
Liftek száma
9
4
4
1
5 km
3 km
2 km
Silk Road - kapcsolódó információk
A síterep bemutatása
A Silk Road (Selyemút) síközpont 50 km-re fekszik Urumqi (ejtsd: Ürümcsi) belvárosától és könnyen megközelíthető a repülőtértől. Urumqi Xinjiang fővárosa, ahol több mint 3 millió ember él. Atmoszféráját inkább a közép-ázsiai muszlim szokások határozzák meg, mint a hagyományos kínai kultúra.

A síterep kiváló adottságokkal rendelkezik. Mind a kezdők, mind a haladó sítudással rendelkezők számára találhatóak kiválóan karbantartott pályák. A kezdőket futószőnyeges felvonók segítik. Itt találhatóak Kína legmeredekebb pályái is. A Góbi sivatag közelsége kedvező mikroklímát biztosít ahhoz, hogy a hó tökéletes legyen a pályákon. Éjjelente elég hideg van ahhoz, hogy a kezelt hó reggelre jól kifagyjon. November elejétől május elejéig várják a látogatókat. Az üdülőhelyen lehetőség van sífelszerelés bérlésére. Található itt néhány étterem és szálloda is.

A 2022-es téli olimpiai játékok egyik helyszíne lesz Silk Road. Tervek szerint a síugróversenyek gyakorlóközpontja lesz. Fejlesztések kezdődtek annak érdekében, hogy alkalmas legyen a biatlon és az északi összetett versenyszámok lebonyolítására.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »