Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Erős havazás okoz gondokat Kínában

2015.10.27. | Szerző: Bata Attila
A helyi hírügynökség által erősnek nevezett havazás terítette be Kína északi részét tegnap. A havazás komoly gondokat okozott a közlekedésben. A kínai síterepek felettébb bizakodva tekintenek az idei szezon elé, sokan rekordkorai nyitásban reménykednek az időjárásnak köszönhetően.
h i r d e t é s
Október végi havazás lepte meg Kína északi részét. Kína észak-keleti részén található Hejlungcsiang tartományban az erős havazás és a 100 méterre csökkent látótávolság okozott gondokat az utakon. Most olyan vidékeken is hullott, ahol a statisztikák szerint legtöbbször csak decemberben hullik le az első hópehely.

A síterepek nagyon örülnek az október végi szokatlanul hideg időnek és havazásnak. Az észak-nyugati Hszincsiang–Ujgur Autonóm Terület székhelyétől, a hárommillió lakosú Ürümcsitől nem messze található „Selyemút” síterep már tavaly is korán kezdett a november 23-i nyitásával, az idén már november elején szeretnének nyitni.

A Pekingtől 60 kilométerre észak-keletre található Nanshan Ski Village már 20 cm vastag hóval büszkélkedhet, a reggeli mínuszoknak köszönhetően a hóágyúkat is beindították, a tervek szerint már november közepén szeretnének nyitni. Számos más kínai síterep is korai, novemberi nyitásra készül.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »