Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Silvretta Montafon
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 700 - 2430 m
Szintkülönbség 1730 m
Sípályák hossza 140,3 km
Liftek száma 36
60 km
50 km
30,3 km
Húzólift
8
Ülőlift
18
Kiskabinos lift
8
Nagykabinos lift
2
Síszezon: 2023.11.17. – 2024.04.07.
A síterep nyitva van. 123,1 km pálya és 34 lift üzemel. Részletek
Budapest: 874 km, 9 óra 12 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 77 €Gyerek napijegy: 44.50 €
Régióbérlet: Montafon Brandnertal
Értékelés:
4.5 (33)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
A Rätikon-hegyvonulat által körülölelt Silvretta Montafon síközpont Vorarlberg déli, Ausztria délnyugati részén helyezkedik el.
Elkészült a Hochjoch és Nova síterületeket összekötő két kiskabinos lift,amellyel már több, mint 150 km egybe síelhető pályával büszkélkedhet a sícentrum! A St. Gallenkirchből induló új kabinos lift első állomása 4 km hosszan vezet a Grasjoch Hüttéig, ahonnan az új lift második szekciójára átszállva a 2.430 méter magas Alpila Grat csúcson kötnek ki az utasai. A beruházás összértéke az új sípályák kialakítását is beleszámolva mintegy 30 millió euró, azaz kb. 8 milliárd forint!

Silvretta Nova

Silvretta Nova pályarendszeréhez több helyről is becsatlakozhatunk; St. Gallenkirchtől induló hatszemélyes kabinossal, vagy a Gaschurnból induló szintén hatszemélyes kabinossal, ami két szekcióban jut fel. Sízőket egy időmérővel ellátott óriás műlesiklópálya várja, ahol letesztelhetjük mennyire vagyunk gyorsak. Szintén van egy időmérővel ellátott carving pálya. De feltétlenül próbáljuk ki a 14 km hosszúságú Schwarzköpfle-Valisera pályát, amely a Montafon régióban a leghosszabbnak számít.

Természetesen a mélyhó kedvelői sem maradnak lejtő nélkül, számukra öt freeride útvonal kínálkozik; többek között a Nova Süd, Schwarköpfle vagy éppen a Zigjam. Hódeszkásokat a valóban profin megcsinált és gondosan karbantartott Sajas Nova Park várja félcsővel, számtalan kidobóval és korlátokkal. A funpark területén a hóágyúrendszer is ki van építve, így egy még korábbi szezonstartot is lehetővé tesz.

Ha megéheztünk vagy megszomjaztunk, akkor a Bella Nova, Valisera Hüsli, Gässbarga és Nova Stroba hüttékbe érdemes betérnünk. A St. Gallenkirch felé vezető pálya alsó részén érdemes némi tempót felvenni, mivel az utolsó 300 m meglehetősen lapos, így sebesség hiányában botoznunk kell majd. A szezon december elejétől április közepéig tart.

Silvretta Montafon Hochjoch

Hochjoch varázslatos hegyi világába háromféleképpen is feljuthatunk. Silbertaltól a Kappelbahn libegővel, vagy Schrunstól a Zanangbahn vagy a Hochjochbanh kabinosokkal. Silbertalnál a völgy másik oldalán van egy-két sífelvonó, de ez nem tartozik a hochjochi síparadicsomhoz. Egy jól sikerült nap után egészen Schrunsig lecsúszhatunk, Silbertalba viszont nem vezet sípálya, így itt a libegőt kell igénybe vennünk. Boardosoknak van egy jól kiépítette funpark is. Ha fenn vagyunk, akkor a síterep másik oldalára a liftek segítségével könnyen átjuthatunk, innen pedig vissza egy alagúton vezet az út, pontosabban az egyik sípálya; ami 470 m-es hosszával a leghosszabb a világon.

Ha itt vagyunk, feltétlen ne hagyjuk ki a 12 km hosszú Hochjoch Totale pályát, vagy a Kropfen felé vezető lejtőt. Gyerekek részére alakították ki az ún. Dreamlandet, ami voltaképpen egy hatalmas téli játszótér sok-sok játékkal, mesefigurákkal, kis mozival, faházikókkal, snowtubin pályával stb. A helyi síoktatók számtalan érdekes programot szerveznek a kicsiknek, a varázsszőnyegen pedig könnyedén sajátíthatják el a sízés fortélyait.

On Board szintén egy egyedi kezdeményezés. On Board bár, étterem és Internet kávézó egyben, s ez 2000 méter magasan a kapelli részen! Itt gyűlnek össze a fiatalok, hogy játszanak egyet az x-boxszal, vagy kipróbálják a kickert, na és persze internetezzenek; erre összesen 12 számítógép van.
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
-4°C
1°C
Holnap
-6°C
-2°C
Holnapután
-9°C
1°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
Hóréteg 0 - 200 cm
Lift üzemben 34/36
Pálya üzemben123,1 km
Utolsó havazás 2024.03.02.
Részletes hójelentés
FOTÓK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.