Menü ≡

Silvretta Montafon témájú cikkeink

2019.12.13.
Lepattant helyett kipattintott szállások a 2019/20 szezonra
A legjobb utazós life hackek egyike olyan szállást választani, amit nemrég nyitottak vagy újítottak fel. Nemcsak a frissen festett falak és az új design nyújtotta luxi érzés miatt érdemes. Valószínűleg a szolgáltatások minőségén is dobtak egyet, ha már befektettek egy komolyabbat. Összegyűjtöttük nektek a mostanában nyitott vagy nyíló szálláshelyeket, hogy ti is jól meghackeljétek az idei síelést.
2018.10.24.
Vorarlberg: újdonságok a tartomány síterepein
Ausztria legnyugatibb tartományába évtizedekkel ezelőtt még szinte alig jutottak el honfitársaink síelni. Miért is, ha a távoli utazás helyett több tucat jobbnál-jobb osztrák síterep hamarabb elérhető? Mostanra már nemcsak a síelőink, hanem a munkavállalóink is egyre-többen megjelennek a régió síterepein.
2018.02.19.
Tolakodás a síliftnél: verekedésig fajult a vita
A síelés egyik legbosszantóbb pillanata, amikor hosszú sorokat kell kivárni a lift előtt. Még dühítőbb, amikor a sorban azt látod, hogy mindenféle fontos embereket beengednek soron kívül. Az pedig már a pofátlanság teteje, ha valaki hátulról tolakodik eléd. Van, aki szóvá teszi, aztán még bunyó is lehet belőle.
2017.12.09.
Ezek lettek 2017 legjobb síterepei
A világ legnagyobb síterepeket tesztelő oldala, a skiresort.de 2017-ben is díjazta a világ legjobb síterepeit. Idén 11 ország síterepei kaptak elismerést három fő kategóriában.
2017.11.11.
Vorarlbergben (Ausztria) is nyitott az első síterep
Szombat reggel a legnyugatibb osztrák tartomány, Vorarlberg is megkezdi a 2017/18-as szezont. Először Silvretta Montafon síterep indítja be a lifteket, egyelőre még csak hétvégi üzemmódban. Novemberben hétközben még zárva tartanak, a teljes üzem november 30-án kezdődik.
2016.11.17.
Sok síterep nyit Tirolban és Vorarlbergben
A hétvégén valóságos tömeges nyitások várhatóak országszerte, nem lehet kivétel ez alól a két nyugati tartomány Tirol és Vorarlberg sem. A múlt pénteki havazások helyenként 40-60 cm friss havat hoztak. Az egésznek a szépségén ront az időközben megérkezett enyhülés.
2015.11.26.
Obertauern, Ischgl és Montafon mától nyitva!
Három nagyszerű osztrák síterep kezdi meg az idei szezont csütörtökön. Három különböző osztrák tartomány síterepe időzítette mára a nyitást. Obertauern (S) csütörtökön kedvezményes síeléssel nyit, Ischgl (T) már az első napon rengeteg pályával, míg Montafon (V) az első vorarlbergi síterep, amely kinyit az idén.
2015.10.17.
Ezek lettek 2015 legjobb síterepei
A világ legnagyobb síterepeket tesztelő oldala, a skiresort.info 2015-ben is díjazta a világ legjobb síterepeit. Idén tíz országnak jutott az elismerésből, melyet három fő kategóriában osztottak ki. A „sívilág Oscar-díjának” is nevezett kitüntetést idén 18. alkalommal adták át.
2015.02.01.
Montafon: átadták Vorarlbeg leghosszabb síliftjét
Ezen a héten adták át a legtávolabbi osztrák tartomány leghosszabb kabinos síliftjét Montafon síterepén. Bár a 2,4 kilométer hosszú liftet hivatalosan csak csütörtökön adták át, gyakorlatilag már december óta használhatták a síelők. Egy fontos biztonsági újítást is beépítettek az új liftbe.
2014.11.26.
Ausztria: túl meleg van, még várunk a síszezonra
Nagyon vártuk, hogy az idei szezon biztatóbban kezdődik, mint a tavalyi, de eddig sajnos hasonló a helyzet. Ausztriában az eheti előrejelzések nem sok jót ígérnek, a síterepek kénytelenek voltak elhalasztani a nyitást, és már az első sbowboardos versenyt is törölni kellett hóhiány miatt.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »