Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vorarlberg: újdonságok a tartomány síterepein

2018.10.24. Bata Attila

Ausztria legnyugatibb tartományába évtizedekkel ezelőtt még szinte alig jutottak el honfitársaink síelni. Miért is, ha a távoli utazás helyett több tucat jobbnál-jobb osztrák síterep hamarabb elérhető? Mostanra már nemcsak a síelőink, hanem a munkavállalóink is egyre-többen megjelennek a régió síterepein.
Damüls: épül az új lift
Damüls: épül az új lift
Folytatjuk az osztrák tartományok idei újdonságainak bemutatását. Írtunk már Tirol idei 300 millió eurós fejlesztéseiről, valamint Salzburg 200 milliós újdonságairól, most pedig nézzünk szét, mire költenek Vorarlbergben 44,5 millió eurót.

Damüls: épül az új lift
Ebből az összegből 9,8 millió jut környezetvédelmi és a biztonságot elősegítő beruházásokra. További 9,7 milliót költenek a hóágyúzás feltételeinek javítására. Kora ősszel a szomszédos tiroli tartomány törvényben írta elő, hogy a régió síterepein tilos adalékanyagokat használni a hóágyúzásnál. Azóta a legtöbb osztrák síterep, akár tiroli, akár nem, folyamatosan hangoztatja, hogy ez a szabály nem sokat számít, hiszen eddig is csak vizet és levegőt használtak.

A régióban két nagyobb építkezés fejeződik be decemberig. Damüls síterepén egy új, hatszemélyes liftet építenek, míg Silvretta Montafon síterepén 5,8 millió euróért egy hatszemélyes épül, amely "az egyet háromért" szlogennel kerül be a köztudatba. Vagyis, az új ülőlift három korábbi húzóliftet is kivált, amely mindenképpen jó hír, hogy ezeket a lifteket el lehet tüntetni a tájképből.

A tartományi lifttársaságok szövetsége az idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. Szóvivőjük elmondása szerint 2021-ig további 320 millió eurót költenek a síterepekre. A tavalyi szezonban a helyi síterepek 152 milliós bevételre tettek szert, amelynek közel 30%-át visszaforgatták a fejlesztésekbe.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.