Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Idén is hatalmas fejlesztések a tiroli síterepeken

2018.10.15. Bata Attila

Remek szezont hozott az előző tél Tirolban. Korai szezonkezdet, folyamatos havazások és rengeteg síelő a pályákon. Ilyen szezon után nem csoda, hogy tartják a tavalyi szintet, vagyis idén is körülbelül 300 millió eurós (kb. 98 milliárd forint) fejlesztéseket hajtottak végre a tartomány síterepei.
Mösl/Mayrhofen
Mösl/Mayrhofen
Tavaly emelkedtek a tiroli síterepek bevételei, elérték a 667 millió eurót (kb. 217 milliárd forint). Az összeg nagyságára jellemző, hogy a síelők a tiroli sípályák kasszáinál költik el a teljes osztrák bevétel felét. Látszik, hogy van miből visszaforgatni a fejlesztésekbe. Korábban már áttekintettük Salzburg tartomány fejlesztéseit, most pedig következzen a legnagyobb osztrák síelős tartomány, Tirol.

Idén a tavalyihoz hasonlóan alakulnak a fejlesztések csapásirányai. Az összeg is hasonló a tavalyi 300 millió euróhoz. Ebből 90 milliót költöttek új liftekre, 66 milliót hóágyúzásra, a nagy része azonban elment pályaépítésre, ratrakokra, parkolók létesítésére, vendéglátó egységek kialakítására, a jegyeladási rendszer fejlesztésére és egyéb kényelmet szolgáló fejlesztésekre.

Az évek óta legaktívabb osztrák fejlesztővel, Ischgl síterepével kezdjük a felsorolást. Itt 25 millió eurót költöttek az idén. Egy harmincéves liftet cserélnek le egy hatszemélyesre, amely rekorder is lesz egyben. A hatülésesek között a világ legnagyobb szintkülönbségét (924 m) fogja megtenni. Mellette még két új vendéglő is épül.
Kitzbühel: egy a tízszemélyes kabinokból
Kitzbühel: egy a tízszemélyes kabinokból
Kitzbühel sem fogja vissza magát. Egy új hatszemélyes székes és egy tízszemélyes kabinossal találkozhatunk idén a pályákon. Ez utóbbi a korábbi lift 12 perces menetideje helyett már 4 perc alatt felér a hegyre. A hírek szerint az új lift állomásai különleges építészeti megoldásokkal készülnek. Sokat költenek a hóágyúzásra is, főleg a Horn környékére, hogy egész szezonban síelhető legyen. Ez a terület az idén kiemelt figyelmet kapott, a fejlesztésekre szánt 22 millió euróból 18-at itt költöttek el.

Mayrhofen egy 10 személyes kabinost épített Mösl település és a Penken között. Az új kapcsolat kiváltja az eddigi síbuszokat. A lift 18 millióba került. Ezen felül kb. 5 millió euróért új pálya is épül 1,2 hosszban vagy hathektárnyi területen. A hegyen pedig egy új vendéglő épül.

Az egyik leghóbiztosasabb síterepen, Hochgurgl, a tízszemélyes kabinos lift (Kirchenkar) második szakaszát fejezik be az idei szezonra.

Egy 51 éve épített kétszemélyes liftet nyugdíjaznak Tulfes/Glungezer síterepén, a helyén szintén egy tízszemélyes kabinos épül.

Seefelden a Jochbahn esik át egy nagyobb ráncfelvarráson. Mind gyorsaságban és kapacitásban javuló liftet karácsony előtt tervezik átadni. Új kabinokban 25-en utazhatnak egyszerre.

Gerlos síterepén megkezdődött az Isskogelre (2264 m) vezető, négyszemélyes Stoanmandl lift lecserélése egy tízszemélyes kabinosra. Az előkészítés megkezdődött, azonban ezt a liftet, a tervek szerint, csak 2019 novemberére építik meg.

Tirolban 955 sífelvonó üzemel, ezek fele lassan ülőlift lesz, a húzóliftek száma jelenleg 484. Nyáron kb. 4000 alkalmazott segít a síterepeken, ez a szám télre eléri a 8600-at.

Az ausztriai fejlesztéseket az idén is kiemelt figyelemmel követjük. A fent említett síterepekről egyenként is beszámolunk novembertől, hasonlóan a többi osztrák síterephez.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.