Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡
ROVATOK    HÍREK    HÓJELENTÉS    WEBKAMERÁK
TÉLI SPORTOK    FELSZERELÉS    GALÉRIA
JÁTÉK    AKCIÓK    FÓRUM    SZAKÉRTŐK
h i r d e t é s
LAST MINUTE SZÁLLÁSAKCIÓK
Kreischberg
2019.02.24-28. 2 éjtől, 75 €-tól/fő/éj, reggelivel, síbérlettel
További last minute szállásakciók »
SÍTEREPAJÁNLÓ
Mariazell
Határhoz közeli síélmények:
3 síterep egyetlen bérlettel!
Kranjska Gora
Szuper sí & wellness csomagajánlatok márciusban!
Maribor - Pohorje
Határközeli szlovén síterep Budapesttől csak 3,5 órára!
Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
Ausztria egyik legnagyobb összefüggő síterülete - 270 km
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
KÖVESS MINKET!
facebook twitter googleplus youtube instagram

Salzburg: a síterepek sosem költöttek ennyit fejlesztésre

2018.10.08. | Szerző: Batus
A Salzburg tartományban működő lifttársaságok az idén kb. 200 millió eurót (kb. 65 milliárd Ft) költenek a fejlesztésekre. Ennek az összegnek a nagy része természetesen új liftekre megy el, de még így is jelentős összeg jut a hóágyúzás feltételeinek fejlesztésére is.
A tartományban két nagy beruházás zajlik az idén. Az egyik a Gasteinban épülő tízszemélyes Schlossalm lift, mellette még épül egy új nyolcszemélyes, egy új négyszemélyes, valamint 20 hektárnyi új pálya is. Ez mind, a maga 85 millió eurós (kb. 28 milliárd Ft) költségével a régió legdrágább fejlesztése.

Gastein, készül a kabinos
Nem sokkal marad el mögötte a Kaprun és Maiskogel között épülő összeköttetés. Idén még csak az első fázis készül el, egy tízszemélyes kabinos épül. A teljes projekt 80 millió euróba (kb. 26 milliárd Ft) kerül.

Hochkönig is jelentősen fejlődik, itt két új lift épül, amivel felértékelődik Maria Alm szerepe, az új összeköttetés miatt. A beruházás értéke 40 millió euró (kb. 13 milliárd Ft).

Hochkönig, helyükre kerülnek az oszlopok
Olyan év még nem volt, hogy Saalbach-ban ne fejlesztettek volna. Az új Kohlmaisbahn és egyéb fejlesztések 30 millió euróba (kb. 10 milliárd Ft) kerülnek.

Csak számok nélkül. Új liftek épülnek az idei szezonra az alábbi síterepeken: Larmach-Sesselbahn (Wald-Königsleiten, még a tiroli tartományhatár salzburgi oldalán), Sonntagskogelbahn (Wagrain és St. Johann között), a Plattenkarbahn (Obertauern) és az Aineckbahn második fázisa (St. Margarethen - Katschberg - Aineck).

A fentebb felsorolt összegek nem az idei szezonra vonatkoznak. Ezeknek a lifteknek az építkezését már korábban elkezdték, így a számokban a korábbi évek költségei is benne vannak. A két említett nagy projekt tervezése és megvalósítása már lassan 10 éve megkezdődött, de csak az idén élvezhetjük az első megvalósult gyümölcseit.

Csak az idei szezonban 200 milliót költenek, amely duplája a tavalyi év költésének és a tartomány szokásos évi átlagának. Az utóbbi 10 évben átlagosan 100-120 millió eurót költöttek a salzburgi síterepek.

A 200 millióból nagyjából 130-at fordítanak liftekre és 40 milliót a hóágyúzás feltételeinek segítésére. Ez hóágyúk vásárlását, a rendszer kiépítését és víztározók megépítését jelenti. A tartomány hóágyúihoz 120 víztározóból érkezik a víz. Az idén két nagyobb tározó épült (Saalbach és Bad Hofgastein), a fent említett költségekbe ezek is beletartoznak. A maradék 30 millióból parkolókat építenek, ratrakokat vásárolnak, új vendéglőket nyitnak és egyéb apróbb fejlesztésekre költik.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A tartomány és az liftüzemeltetők szövetsége összesen 100 000 eurót oszt szét a kisebb síterepek között. Ebből az összegből természetesen fejlesztésekre nem futja, hanem inkább a szükséges javításokat hajtják végre. Egy kisebb síterepnél egy tízezer eurós javítás már komoly költséget jelent.

A tartományban összesen 412 ülő- vagy húzólift használható. Ez a szám hússzal kevesebb a tavalyihoz képest. Ennek két magyarázata van: egyrészt, több elbontott húzólift helyett már ülőliftek járnak, másrészt idén néhány kisebb síterep kénytelen szüneteltetni az üzemeltetését.

Az ausztriai fejlesztéseket az idén is kiemelt figyelemmel követjük. A fent említett síterepekről egyenként is beszámolunk novembertől, hasonlóan a többi osztrák síterephez. 
h i r d e t é s
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a síelők.hu friss híreit és síelőknek szóló aktuális ajánlatait.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 243 vendég és 22 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet