Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síterep-fejlesztések Karintiában: hóágyúk és nyári élmények

2018.12.02. Bata Attila

Negyedik részéhez érkezett az osztrák tartományok idei fejlesztéseit bemutató sorozatunk. A nagyobb síterepekkel rendelkező tartományok után most Karintia kerül sorra, ahol az idén jórészt a hóágyúzásra költöttek, valamint egyre jobban előtérbe kerül a nyári üzemmód jobb kihasználása.
Katschberg, az új lift látványterve
Katschberg, az új lift látványterve
Írtunk már Tirol idei 300 millió eurós fejlesztéseiről, Salzburg 200 milliós újdonságairól, legutóbb pedig Vorarlbergben néztünk szét, mire költenek 44,5 millió eurót. Most Karintia következik, ahol 26 millió eurót költenek el idén a síterepek.

Az idei nyár és ősz a korábbiaknál is jóval több utast (túrázót) hozott a tartomány 16 síterepén. Tavalyhoz képest egymillióval több utast szállítottak a május és az október közepe közötti időszakban. Ehhez kellett a forró augusztus, amikor a hegyekbe menekültek az emberek, és a meleg október, amikor csodás színekben pompáztak a hegyek.

A nyári bevételeket segíti, hogy a tartomány újabb síterepei alakítanak ki hegyikerékpáros útvonalakat. Nassfeld egy 3,6 km hosszú pályát épített, Koralpe pedig egyszerre két pályát is. Bad Kleinkirchheim pedig a világ leghosszabb Flow Coutry Trailjét építi meg jövő júniusra 15,9 kilométer hosszan. Tegyük hozzá, hogy a korábbi rekorder Petzen (11 km-es pálya) is karintiai síterep, így a tartomány egyre jobban számít a hegyikerékpárosokra.

Katschberg: az új lift állomása
Katschberg: az új lift állomása
De vissza a télhez. A tartomány egyetlen új liftje szó szerint határeset, hiszen a katschbergi új liftet már a szomszédos Salzburgnál is megemlítettük. Igazság szerint a lift már a határ salzburgi oldalán épült, de a karintiaiak is szeretik magukhoz számolni.

Katschberg 12,5 milliós beruházása a legnagyobb a régióban. A sorban második Nassfeld 5 millió, majd Bad Kleinkirchheim 2,4 millió, Gerlitzen 2 millió, és Turracher Höhe 1,7 millió eurós beruházással.

A téllel kapcsolatos beruházások nagy részét hóágyúkra és a technikai havazás feltételeinek fejlesztésére költik. Gerlitzen idén egy szánkópályát is épít.

Idén átlagosan egy euróval drágulnak a napijegyek. A legolcsóbb karintiai síterepen 22 euróért, a legdrágábban 48-ért síelhetünk egy napot. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Tröpolach apartmanok
Apartmanok széles választékban az 1 ágyastól kezdve egészen a 8 fősekig mindössze 300 méterre a nassfeldi Millennium-Express kabinos lifttől! Ellátás: önellátás.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalets & Glamping Nassfeld
2022-ben átadott, új, önálló, 4-6 fős házak és 2-3 fős "lombkorona" házikók közvetlenül Kötschach sípályái mellett, 25 km-re Nassfeld sípályáitól. Állatbarát szálláshely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almresort Sonnenalpe
2023/24-es síszezonra elkészülő prémium, saját szaunás apartmanok 105 és 145 m²-es nagyság között, Nassfeld - Sonnenalpe részén, 1500 méteres magasságban, közvetlenül a sípályák mellett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.