Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Franciaország belehúz: 40 új sílift épül az idén

2018.11.05. | Szerző: Bata Attila
Az idei nyár nemcsak a turistáktól volt hangos a francia hegyekben, hanem a munkagépektől is. Az idén mintegy 40 darab új liftet építenek a francia síterepeken. Ennek egy része vadonatúj, természetesen lesznek felújítások is, és vannak több évre áthúzódó építkezések is.
A hosszabb pályakilométerekkel rendelkező francia síterepek igyekeznek modernizálni liftjeiket, de a hatalmas kiterjedésű síterepek esetében ez nem megy egyik szezonról a másikra. Az utóbbi 10 évben 33-51 új lift épült szezononként, idén hozzák a körülbelüli átlagot, 40 új ülőfelvonót húznak fel a hegyekben.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Még el sem kezdődött a szezon, de az egyik leglátványosabb liftet már átadták a Tignes feletti Grande Motte gleccseren, erről már itt írtunk.

Lehetetlen lenne most az összes liftet akár csak felsorolni is, ezért inkább régiónként vagy síterepenként csoportosítva írunk róluk a következő hónapokban.

Előzetesen csak annyit, hogy beszámolunk az új kabinosokról (Alpe d'Huez, Val Cenis, Tignes, Val d'Isere és Courchevel) és a felújított kabinosokról ((Vaujany, les Ménuires, Méribel és Champagny-la-Vanoise).

Van ahol az új lifttel egy új hegyoldalt és új pályákat is kapnak a síelők (La Rosiere). A haladó síelők is örülhetnek, hiszen új fekete pályák épültek, vagy egykoron híres-hírhedt, de évek óta lezárt pályát nyitnak úja.

Más országokban már megcsodált kabinos lifteket először építenek a francia hegyekben. Többek között a SIGMA (Val d'Isére) és a Doppelmayr D-Line (Les Orres) modellje is debütál Franciaországban.

Szóval, bőven lesz fejlesztés az ismert és kevésbé ismert francia síterepeken. Egészen valószínűnek tűnik, hogy akik szorgalmasan visszajárnak a kedvenc francia síterepükre, az idén valamilyen újdonsággal találkoznak. 
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »