Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Franciaország belehúz: 40 új sílift épül az idén

2018.11.05. Bata Attila

Az idei nyár nemcsak a turistáktól volt hangos a francia hegyekben, hanem a munkagépektől is. Az idén mintegy 40 darab új liftet építenek a francia síterepeken. Ennek egy része vadonatúj, természetesen lesznek felújítások is, és vannak több évre áthúzódó építkezések is.
Tignes, a szeptember végén átadott kabinossal a tetőn is utazhatunk
Tignes, a szeptember végén átadott kabinossal a tetőn is utazhatunk
A hosszabb pályakilométerekkel rendelkező francia síterepek igyekeznek modernizálni liftjeiket, de a hatalmas kiterjedésű síterepek esetében ez nem megy egyik szezonról a másikra. Az utóbbi 10 évben 33-51 új lift épült szezononként, idén hozzák a körülbelüli átlagot, 40 új ülőfelvonót húznak fel a hegyekben.

Les Menuires, 3-Völgy
Les Menuires, 3-Völgy
Még el sem kezdődött a szezon, de az egyik leglátványosabb liftet már átadták a Tignes feletti Grande Motte gleccseren, erről már itt írtunk.

Lehetetlen lenne most az összes liftet akár csak felsorolni is, ezért inkább régiónként vagy síterepenként csoportosítva írunk róluk a következő hónapokban.

Előzetesen csak annyit, hogy beszámolunk az új kabinosokról (Alpe d'Huez, Val Cenis, Tignes, Val d'Isere és Courchevel) és a felújított kabinosokról ((Vaujany, les Ménuires, Méribel és Champagny-la-Vanoise).

Vaujany, egy kis "hazai", POMA lift épül
Vaujany, egy kis "hazai", POMA lift épül
Van ahol az új lifttel egy új hegyoldalt és új pályákat is kapnak a síelők (La Rosiere). A haladó síelők is örülhetnek, hiszen új fekete pályák épültek, vagy egykoron híres-hírhedt, de évek óta lezárt pályát nyitnak úja.

La Rosiere, új lift, új hegyoldal és új pályák
La Rosiere, új lift, új hegyoldal és új pályák
Más országokban már megcsodált kabinos lifteket először építenek a francia hegyekben. Többek között a SIGMA (Val d'Isére) és a Doppelmayr D-Line (Les Orres) modellje is debütál Franciaországban.

Val d
Val d'Isere, a SIGMA kabin
Szóval, bőven lesz fejlesztés az ismert és kevésbé ismert francia síterepeken. Egészen valószínűnek tűnik, hogy akik szorgalmasan visszajárnak a kedvenc francia síterepükre, az idén valamilyen újdonsággal találkoznak. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.