Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tolakodás a síliftnél: verekedésig fajult a vita

2018.02.19. Bata Attila

A síelés egyik legbosszantóbb pillanata, amikor hosszú sorokat kell kivárni a lift előtt. Még dühítőbb, amikor a sorban azt látod, hogy mindenféle fontos embereket beengednek soron kívül. Az pedig már a pofátlanság teteje, ha valaki hátulról tolakodik eléd. Van, aki szóvá teszi, aztán még bunyó is lehet belőle.
Egy ilyen kabinra vártak.
Egy ilyen kabinra vártak.
Sok síterepről el lehet képzelni, hogy a hosszú sorok miatt tettlegességig fajulhat a helyzet, de az ausztriai Vorarlberg tartomány lenne az utolsó, ha tippelnem kellene. Azt azért szögezzük le az elején, osztrákok nem voltak érintettek a verekedésben.

Az ORF híre szerint szerdán Montafon síterepén reggel 9:30-kor a Panorámalift kabinosának völgyállomásánál kisebb verekedés alakult ki, amelyben hárman komolyabban megsérültek.

A rendőrség elmondása szerint egy holland nő próbált hátulról előre tolakodni a sorban, amit egy 17 éves svájci fiú szóvá tett. A szóváltásból verekedés lett, amint a holland nő 49 éves férje is beszállt a vitába. A svájci fiú segítségére a 21 éves bátyja sietett.

A hármas verekedésben résztvevőket a körülöttük sorban álló síelők választották szét, sikeresen. Már úgy tűnt, hogy megnyugodtak a kedélyek, amikor a holland férfi ismét rárontott a fiatalabb svájcira.

A csetepaté eredménye, hogy mindhárman megsérültek, az idősebb testvér pedig csonttörést szenvedett. 
KOMMENTEK
csabeszka | 2018.02.19. 09:00
A részleteket nem ismerve ugyan, de simán el tudom képzelni, hogy a nő lemaradt a férje mögött és úgymond hozzá tolakodott a kabinhoz, hogy együtt tudjanak beszállni, ezt viszont a svájci srác nem tudta-na ebből lehetett a balhé.

(amúgy máshol is megfigyeltem, hogy az emberek ha a családtag nincs ott inkább nem száll be, így felvonók kihasználatlanul mennek, mert ő csak a rokonával hajlandó utazni-ez általános sajnos és szerintem nagyon ostoba dolog)
TZoli | 2018.02.19. 09:31
Vannak a km fanok és van aki azért megy hogy kikapcsolódjon, jól érezze magát. Nem szeretek egyedül kabinozni, szeretek a családommal együtt lenni és velük együtt felmenni, dumálni, átbeszélni az élményeket. Van, akinek erről is szól a síelés. Mondhatnám, hogy az idegbeteg km faló viselkedést ostoba dolognak tartom, de nem mondom, mert nem szokásom másokat info hiányában, ismeretlenül minősíteni. Légyszíves Te se tedd!
csabeszka | 2018.02.19. 09:53
Én csak azt írtam, hogy amikor áll a hosszú sor és mondjuk a kabinban 8 hely van de abban már 5 ember van és jön egy 3-4 tagú társaság, akik nem akarnak szükösen utazni, vagy azt, hogy közülük valaki a következőbe szálljon be, inkább engedik fele emberrel elengedni a kabint, ez több ilyen társaságnál akár hosszú percekkel több várakozást jelent.Együtt beszállni akkor lehet szerintem, amikor nem áll több percig várakozó sor a kabinná. Amúgy ez mások idejével való szórakozás.
százas | 2018.02.19. 11:43
Single way: ott mehetnek a “km fanok”. Mi is ott állunk sorba s fent bevárjuk egymást. Sok család, pár is ott száll be, amikor a lifthez érnek szelíden vagy kissé agresszíven oldalra tolják a többieket. A kisgyerek már rutinosan átbújt a kötél alatt közvetlenül beszállás előtt...
Magika | 2018.02.19. 19:52
Nos az en gyerekeim nem tolakodnak! De oket mindig felrelokik! Ugy kell sokszor szolnom, hogy nem latja a gyereket? Termeszetesen mimis egyutt utazunk a siliften, mert egy 5-9-13 eves gyereket nem szivesen engedem egyedul a felvonoba utazni. Foleg hogy nem erik el a beulos lehuzojat igy nem tudjak lehajtani a karfat vagy mit!
Dibáczi Anikó | 2018.02.19. 21:46
Hát mi négy gyerekkel járunk síelni, és már a 6 éves gyereket megtanítottuk arra, ha kell egyedül hogyan szálljon be a liftbe és hogyan vigyázzon magára. Ha netán később a barátaival menne el síelni akkor legyen egy kis rutinja. De szülő válogatja, ki mennyire neveli önállóságra a gyerekeket. De észre lehet venni, hogy mások is vigyáznak a kicsikre. Nem nagyon találkoztam még olyan esettel a 15 év alatt, hogy valaki nem segítette a gyereket a síliftben. Viszont olyat már láttam, hogy a gyerek bepánikolt mert nem ment vele családtag. Ezért én még biztatom is őket, hogy menjenek nyugodtan nélkülünk, természetesen előtte vagy utána ott ülünk a másik felvonóban és figyeljük. De szerintem a szülőknek is nagy élmény lenne látni ahogyan a gyerekek önállósodnak.
Dibáczi Anikó | 2018.02.19. 21:51
Meg szerintem túl sokan megijednek a "tömegtől" és csakis a családra koncentrál. Csak a családdal utazik. Észre kéne venni, hogy a gyereke néha szeretik ha elengedik őket legalább a felvonóban, mintha elveszne a tömegben. Majd fent a felvonó végén meglesz. Meg néha kell ismerkedni a családon kívül is. Szóval hajrá "km fanok" nyugodtan szálljatok be a liftbe legalább oszlik a tömeg. Ja és a hüttében kell beszélgetni, nem a pályán meg a felvonóban. Néha nem árt a csönd!!!
landsurfer | 2018.02.20. 19:43
Dús Ernő | 2018.02.21. 10:12
Ha tömeg van, akkor szerintem sem illik összevárni egymást és félig üresen elengedni a felvonót. Általában. Kivételek mindig lehetnek, de a gyakorlat inkább az, hogy a kezelő személyzet felügyelete nélkül még a legnagyobb tömegben is telítetlenül megy el sok felvonó. Ez minden általam ismert síterepre igaz, sajnos.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.