Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Tolakodás a síliftnél: verekedésig fajult a vita

2018.02.19. | Szerző: Bata Attila
A síelés egyik legbosszantóbb pillanata, amikor hosszú sorokat kell kivárni a lift előtt. Még dühítőbb, amikor a sorban azt látod, hogy mindenféle fontos embereket beengednek soron kívül. Az pedig már a pofátlanság teteje, ha valaki hátulról tolakodik eléd. Van, aki szóvá teszi, aztán még bunyó is lehet belőle.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Sok síterepről el lehet képzelni, hogy a hosszú sorok miatt tettlegességig fajulhat a helyzet, de az ausztriai Vorarlberg tartomány lenne az utolsó, ha tippelnem kellene. Azt azért szögezzük le az elején, osztrákok nem voltak érintettek a verekedésben.

Az ORF híre szerint szerdán Montafon síterepén reggel 9:30-kor a Panorámalift kabinosának völgyállomásánál kisebb verekedés alakult ki, amelyben hárman komolyabban megsérültek.

A rendőrség elmondása szerint egy holland nő próbált hátulról előre tolakodni a sorban, amit egy 17 éves svájci fiú szóvá tett. A szóváltásból verekedés lett, amint a holland nő 49 éves férje is beszállt a vitába. A svájci fiú segítségére a 21 éves bátyja sietett.

A hármas verekedésben résztvevőket a körülöttük sorban álló síelők választották szét, sikeresen. Már úgy tűnt, hogy megnyugodtak a kedélyek, amikor a holland férfi ismét rárontott a fiatalabb svájcira.

A csetepaté eredménye, hogy mindhárman megsérültek, az idősebb testvér pedig csonttörést szenvedett. 
2018.02.19. 09:00:34 csabeszka
A részleteket nem ismerve ugyan, de simán el tudom képzelni, hogy a nő lemaradt a férje mögött és úgymond hozzá tolakodott a kabinhoz, hogy együtt tudjanak beszállni, ezt viszont a svájci srác nem tudta-na ebből lehetett a balhé.

(amúgy máshol is megfigyeltem, hogy az emberek ha a családtag nincs ott inkább nem száll be, így felvonók kihasználatlanul mennek, mert ő csak a rokonával hajlandó utazni-ez általános sajnos és szerintem nagyon ostoba dolog)
2018.02.19. 09:31:48 TZoli
Vannak a km fanok és van aki azért megy hogy kikapcsolódjon, jól érezze magát. Nem szeretek egyedül kabinozni, szeretek a családommal együtt lenni és velük együtt felmenni, dumálni, átbeszélni az élményeket. Van, akinek erről is szól a síelés. Mondhatnám, hogy az idegbeteg km faló viselkedést ostoba dolognak tartom, de nem mondom, mert nem szokásom másokat info hiányában, ismeretlenül minősíteni. Légyszíves Te se tedd!
2018.02.19. 09:53:59 csabeszka
Én csak azt írtam, hogy amikor áll a hosszú sor és mondjuk a kabinban 8 hely van de abban már 5 ember van és jön egy 3-4 tagú társaság, akik nem akarnak szükösen utazni, vagy azt, hogy közülük valaki a következőbe szálljon be, inkább engedik fele emberrel elengedni a kabint, ez több ilyen társaságnál akár hosszú percekkel több várakozást jelent.Együtt beszállni akkor lehet szerintem, amikor nem áll több percig várakozó sor a kabinná. Amúgy ez mások idejével való szórakozás.
2018.02.19. 11:43:49 százas
Single way: ott mehetnek a “km fanok”. Mi is ott állunk sorba s fent bevárjuk egymást. Sok család, pár is ott száll be, amikor a lifthez érnek szelíden vagy kissé agresszíven oldalra tolják a többieket. A kisgyerek már rutinosan átbújt a kötél alatt közvetlenül beszállás előtt...
2018.02.19. 19:52:25 Magika
Nos az en gyerekeim nem tolakodnak! De oket mindig felrelokik! Ugy kell sokszor szolnom, hogy nem latja a gyereket? Termeszetesen mimis egyutt utazunk a siliften, mert egy 5-9-13 eves gyereket nem szivesen engedem egyedul a felvonoba utazni. Foleg hogy nem erik el a beulos lehuzojat igy nem tudjak lehajtani a karfat vagy mit!
2018.02.19. 21:46:00 Dibáczi Anikó
Hát mi négy gyerekkel járunk síelni, és már a 6 éves gyereket megtanítottuk arra, ha kell egyedül hogyan szálljon be a liftbe és hogyan vigyázzon magára. Ha netán később a barátaival menne el síelni akkor legyen egy kis rutinja. De szülő válogatja, ki mennyire neveli önállóságra a gyerekeket. De észre lehet venni, hogy mások is vigyáznak a kicsikre. Nem nagyon találkoztam még olyan esettel a 15 év alatt, hogy valaki nem segítette a gyereket a síliftben. Viszont olyat már láttam, hogy a gyerek bepánikolt mert nem ment vele családtag. Ezért én még biztatom is őket, hogy menjenek nyugodtan nélkülünk, természetesen előtte vagy utána ott ülünk a másik felvonóban és figyeljük. De szerintem a szülőknek is nagy élmény lenne látni ahogyan a gyerekek önállósodnak.
2018.02.19. 21:51:08 Dibáczi Anikó
Meg szerintem túl sokan megijednek a "tömegtől" és csakis a családra koncentrál. Csak a családdal utazik. Észre kéne venni, hogy a gyereke néha szeretik ha elengedik őket legalább a felvonóban, mintha elveszne a tömegben. Majd fent a felvonó végén meglesz. Meg néha kell ismerkedni a családon kívül is. Szóval hajrá "km fanok" nyugodtan szálljatok be a liftbe legalább oszlik a tömeg. Ja és a hüttében kell beszélgetni, nem a pályán meg a felvonóban. Néha nem árt a csönd!!!
2018.02.20. 19:43:54 landsurfer
Sosem állok sorba sífelvonónál: https://www.facebook.com/joe.krawie...c.56/posts/78584968494977...
2018.02.21. 10:12:46 Dús Ernő
Ha tömeg van, akkor szerintem sem illik összevárni egymást és félig üresen elengedni a felvonót. Általában. Kivételek mindig lehetnek, de a gyakorlat inkább az, hogy a kezelő személyzet felügyelete nélkül még a legnagyobb tömegben is telítetlenül megy el sok felvonó. Ez minden általam ismert síterepre igaz, sajnos.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 330 vendég és 29 regisztrált felhasználó látogatja.