Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újranyitnak az osztrák gleccserek hüttékkel együtt

2021.11.22. Stánicz Balázs

A tegnap kevéssel éjfél előtt megjelent rendelet engedélyezi a sífelvonók használatát. A módosított feltételeknek köszönhetően több, eddig is üzemelt síterep döntött úgy, folytatja a síszezont.
Kaprun a tegnapi csodaidőben - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Kaprun a tegnapi csodaidőben - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
A hétfői napon egész Ausztriában két síterepen csúszhattunk, a stájer Dachstein gleccseren és a salzburgi Resterhöhén (Kitzbühel). Holnap követi őket három gleccser Kaprun (Salzburg), Mölltal (Karintia) és Stubai (Tirol). Lesznek olyanok, akik nem nyitnak ki, így Hintertux december 12-ig zárva marad, de Obergurgl, Kaunertal, Sölden pályái is üresek maradnak.
Pitztal gleccser vasárnap - Fotó: Németh Ferenc
Pitztal gleccser vasárnap - Fotó: Németh Ferenc
Biztosan nyit pénteken Planai (Schladming), igaz csak egy rövidebb pályával a Märchenwiesenbahn mellett. Szintén síelhetünk a vorarlbergi Silvretta Montafon síterepén és újranyitási hírek jönnek Pitztalról is.
Mölltalon már ratrakolnak a holnapi újranyitásra - Schultz webcam
Mölltalon már ratrakolnak a holnapi újranyitásra - Schultz webcam
A hétvégi hírekhez képest nem csak a síterepek újranyitása érdekes fordulat, hanem a hüttéké is. Elvitelre minden hütte nyitva maradhat. Ennél tovább menne Franz Hörl az Ausztriai Sífelvonók Szakszervezetének elnöke; normális üzemmódban nyitva tartó hüttéket látna szívesen. Felvetését azzal indokolta, hogy a hegyekben egyik pillanatról a másikra gyorsan változhat az időjárás és a téli sportolóknak szüksége van egyfajta menedékre rosszabb időjárás esetén. "Ez biztonsági kérdés is" - hangsúlyozta.
Sölden a hétvégén, a síterep december 12-ig zárva marad
Sölden a hétvégén, a síterep december 12-ig zárva marad
KOMMENTEK
gyorshajtó | 2021.11.22. 18:39
Kérem segítsen valaki értelmezni hogy most akkor mi is van Ausztriában? Eddig azt hallottam a hírekből hogy 10 vagy 10 plusz 10 napig csak nagyon korlátozottan mozoghatnak, mehetnek még az oltottak is. (természetesen a bűnbakok ott is az oltatlanok) Boltok szórakozóhelyek sípályák bezárnak. Most meg azt olvasom hogy síelni meg hüttézni lehet. Oké de kinek? Külföldiek is? Oltatlanok is? Vagy csak oltott külföldiek? Vagy ők se csak helyiek? Biztos velem van a baj de nem értem.
Bata Attila | 2021.11.22. 18:45
Gyorshajtó,

tegnap este megváltoztak a dolgok:
https://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/...megis-uzemelhetnek-az-osz...

Síelni, hüttézni (elvitelre) az oltottaknak és felgyógyultaknak lehet. Külföldieknek is lehet elvileg, de gyakorlatilag nem, mert a szállások várhatóan nem fogadnak turistákat december 12-ig. Kb. 10 +10 napig.
Bata Attila | 2021.11.22. 18:47
D. Dani,
igen
Balogh Orsolya | 2021.11.22. 19:12
Ma beszéltem a konzulátussal, ahol elismerték, hogy tényleg nem egyértelmű ami történik, viszont be lehet utazni természetesen az oltási kötelezettségnek eleget téve, illeve szabad téren kirándulni lehet, vagyis a turisták beléphetnek. Továbbra sem értem hogy a különálló faház amit foglaltunk nyilván szintén szálláshelyként üzemelő hely, hogy lehet nyitva!? De nyitva van és nem töröl, pénzt sem ad vissza, szóval aki menni akar szerintem ilyet tud foglani.
Stani | 2021.11.22. 20:28
@Orsolya
Bizonyok esetekben a szállások fogadhatnak a lockdown ideje alatt (november 22-december 12.) vendégeket, kivételek közé sorolják többek közt:

- üzleti utazók
- dolgozók
- tanulók
- gyógyszálló vendégek

Ennek ellenére a szállások jelentős része, különösen hotelek, panziók bezártak. Magánszállások egy része portálokon keresztül valóban foglalható, egy apartmant könnyebb "nyitva tartani", mint egy 100 fős hotelt és arra várni, hogy betoppanjon egy-két üzletember ;)
Seffer66 | 2021.11.23. 12:25
Sajnos az Austria info oldalon mindennek semmi nyoma sincs. Pedig mi terveztük, ráadásul szállás gondom sincs, mert saját apartmanba mennénk.
Én elhiszem, hogy a konzulátuson mit mondtak, de ezzel nem nagyon tudok mit kezdeni egy vitás helyzetben. Jobb lenne, ha valahol ennek írásban is a nyomára akadna valaki.
Seffer66 | 2021.11.23. 12:29
Ezt most találtam az előbb említett oldalon:

Figyelem!
A zárlat időtartama alatt a síelés egynapos kirándulás formájában a helyiek és a külföldi vendégek számára is lehetséges. A felvonók a 2G-szabály szerint + FFP2-maszkkal használhatók.

Sajnos ebben nincs szó a túrázásról pedig logikus lenne, ahogy Orsolya is írta.
gazgabi | 2021.11.24. 07:51
Eu compatibilis Green pass alkalmazást kerik a határon, sipalyan es az etterembe is. Olaszba is ez működik. Most jottunk meg szemelyes tapasztalat.
benako | 2021.11.24. 16:32
gazgabi:
Leírnád kicsit szájbarágósabban, hogy mit olvasnak le miről, és mivel? Bocsi az értetlenkedésért, de nem teljesen világos eddig. Volt köztetek 2 sp+1 pf-os? Előre is köszi.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Sporthotel Royer csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Családbarát sportszálloda Schladmingban, 450 méterre a Planai sílifftől, ingyenes sítranszferrel! Wellness részleg medencével, csúszdával, szaunákkal és gyermek medencével. Szolgáltatások: gyermekfelügyelet, tekepálya, teniszpályák, squash, és még sok más beltéri sport.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
TUI BLUE Schladming csillagcsillagcsillag
A schladmingi régió első "felnőttszállodája" karnyújtásnyira található a Planaira vezető kabinos lift alsó állomásától. Az épület tetején egy szauna található, páratlan kilátással a környékbeli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.