Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Helyzetjelentés az osztrák sípályák szezonkezdetéről

2022.11.25. Bata Attila

A hétvégén újabb síterepek nyitnak ki Ausztriában. A héten havazás és a hideg is megérkezett a hegyekbe, így sok helyen folyamatosan hóágyúznak és készülnek a nyitásra. A legtöbb síterep december első, illetve második hétvégéjére tervezi a nyitást.
Hintertux-gleccser. Már üzemel, és szombattól 43 kilométernyi pályán lehet síelni 2000 méter felett.
Hintertux-gleccser. Már üzemel, és szombattól 43 kilométernyi pályán lehet síelni 2000 méter felett.
A lenti lista tartalmazza a hétvégén síelhető osztrák síterepeket. Arról már beszámoltunk, hogy a gleccserek mellett megnyílt a tiroli Obergurgl-Hochgurgl, a stájer Schladming (Planai) és a salzburgi Obertauern.
Ischgl, nyitás előtt három nappal
Csütörtökön a tiroli Ischgl is kinyitott. Válság ide vagy válság oda, már az első napon 22 liftet indítottak be és 53 kilométernyi pályát készítettek elő.

A stájer és karintiai síterepek kb. 20-50 centiméter friss havat kaptak a héten, amelyet köszöntek szépen, gyorsan tömörítették és további friss havat fújnak a pályákra a hóágyúkkal. Az áramszámlák miatt az idén látszik, hogy nem kapkodják el a nyitást a síterepek, nem kezdenek el bármi áron, bizonytalan időjárási helyzetben is hóágyúzni. A korábbi évekhez képest ez például Turracher Höhén is látszik. Itt megszoktuk a november elejei nyitást a 26-os pályáján, ami most elmaradt. A síterep szerint jelenleg is készítik a sípályák alaprétegét, ha azzal megvannak, akkor közzéteszik a nyitás dátumát.
Koralpe.  A december 3-4-i hétvégére kinyitnak.
Koralpe. A december 3-4-i hétvégére kinyitnak.
A stájer síterepek közül Grebenzen december 3-ára, Lachtal, Kreischberg és Mariazell december 8-ra tervezi a nyitást.
Nassfeld. Tegnapi webkamera kép. Nyitás december 7-én.
Nassfeld. Tegnapi webkamera kép. Nyitás december 7-én.
Karintiában Nassfelden 40 cm hó hullott, biztosak benne, hogy ez kitart a december 7-i nyitásig, és még újabb havazásra is számítanak. Gerlitzenen már a havazás előtt beindítottak 100 hóágyút, hogy a hó a már leratrakolt alaprétegre érkezzen. 35 cm hó hullott és folytatják a hóágyúzást. Jövő héten várható a megerősítés, hogy december 3-án nyitnak.

A szlovén határhoz közeli kis síterep Petzen 50 cm havat kapott a héten, itt december 3-i nyitást terveznek. Bad Kleinkirchheim síterepén is maradt 20 cm a havazásból, itt december 7. a céldátum, de ahogy mondták egy kis havazás jól jönne még, és egy lehűlésnek is örülnének.
Saalbach most. Nyitás december 2-án.
Saalbach most. Nyitás december 2-án.
Salzburgban ezen a hétvégén marad Kitzsteinhorn és Obertauern, a következő hétvégére már nyithat néhány nagy név, mint pl. Flachau, Saalbach, Grossarl, Hochkönig vagy Gastein. Kitzbühel ugyan már Tirolban található, de a most péntektől síelhető két pálya a Resterkogelen még Salzburg tartományhoz tartozik. Zauchensee időközben december 3-ra hozta előre a nyitást.
Serfaus-Fiss-Ladis, Tirol. November 24-i felvételek. Nyitás december 8-án.
A közelebbi Hochkar, Ötscher, Stuhleck és Semmering pályamunkásai is szorgalmasan készülnek, a december 8-i dátum természetesen az időjárástól is függ.

A hétvégi kínálat Ausztriában:

Már nyitva

2022. november 25., péntektől

2022. november 26., szombattól

Természetesen a fenti lista nem szentírás, főleg az időjárás és a síterep előkészületeinek sikeressége függvényében változhat.
KOMMENTEK
Zoltan Koleszar | 2022.11.25. 06:08
Reiteralm is nyit ma. Daki pedig zar karacsonyig (naluk ez igy szokas semmi kulonleges)
Bata Attila | 2022.11.25. 10:53
Köszönjük. Betettük a listába.
Jegesember | 2022.11.28. 11:10
Jó szezonkezdet.....

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Landhaus Amadeus csillagcsillagcsillagcsillag
Kiváló családi szállás apartmanokkkal és kétágyas szobákkal néhány km-re Schladmingtól, síbusszal a közelben. Wellness: szauna, infravörös kabin, tepidárium, fitnesz.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Berghof Mitterberg csillagcsillagcsillag
A Schladming-Dachstein régióban a hegyek között megbújva található a Mitterbergen, Gröbming mellett a Hotel Berghof családi szálloda. A hoteltől busszal és akár autóval is könnyedén elérhetők a közeli sípályák: Stoderzinken 3 km, Schladming 4 hegy 10 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.