Megkezdődött a síszezon a Dolomitokban

2022.11.23. Bata Attila

Mondhatni, hogy a szokásos menetrendnek megfelelően, a mai nappal megkezdődött a síszezon a világ egyik legszebb panorámájú sírégiójában, az olaszországi Dolomitokban.
Ez a pálya nyílt ma meg (Kép: 3 Zinnen Dolomites)
Ha csak egy húzólifttel is, de ma megkezdődött a szezon a hatalmas sírendszer 3 Zinnen részén. Itt a fenti képen látható Passo Monte Croce (Kreuzbergpass) környéki pálya nyílt meg. A hágó alatti pálya képét a síterep marketingesei tették ki, ez még nem a mostani állapotokat mutatja. A mai webkamera szerint a nagy rohamra még várni kell a pályán.

Az előző napokban komolyabb mennyiségű hó hullott a Dolomitokban, Völgyenként eltérő mennyiségű hó hullott, de nagyon jókor jött a kb. 20-55 centiméternyi friss hó. A lenti két webkamera kép a vasárnapi és a mai állapotot mutatja. Hóágyúkkal és természetes havazással kb. három nap kellett a pálya megnyitásához.
Vasárnapi webkamera
Mai (szerdai) webkamera
Szombaton, november 26-án, újabb négy síterepen lehet majd síelni a Dolomitokban. Cortina, Plan de Corones / Kronplatz, Val di Fiemme - Obereggen és Carezza kezdi meg a szezont.
Kronplatz: készülnek a nyitásra
A Dolomitok hatalmas rendszerében tavaly (is) hatalmas mennyiségű pénzt költöttek fejlesztésekre. Az idei szezonra, főszezonban, az unió legdrágább napijegyeit itt találjuk 74 euróért. Interneten elővételben 5%-kal olcsóbbak a jegyek, feltéve, ha két nappal korábban megvesszük őket, vagyis például egy szombati napijegyet csütörtök éjfélig. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓK (2)
Hotel Petrus csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Igényes, modern szálloda Kronplatz síterepétől 800 méterre. 3/4 panziós gourmet ellátás és tágas wellness részleg kényezteti a vendégeket, ahol egy 25 méteres beltéri-kültéri medence és szaunák találhatók. Síbérlet vásárlási lehetőség a hotelben!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Kronplatz csillagcsillagcsillagSuperior
A forgalomtól távol, csendes helyen fekvő háromcsillagos + superior Hotel Kronplatz 2-3 km-re található a kronplatzi pályarendszer legközelebbi kabinos liftjétől. Wellness: többféle szauna, török gőzfürdő, pezsgőfürdő, szolárium, fitneszterem. Szállásfoglalás magyar nyelven!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.