Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megkezdődött a síszezon a Dolomitokban

2022.11.23. Bata Attila

Mondhatni, hogy a szokásos menetrendnek megfelelően, a mai nappal megkezdődött a síszezon a világ egyik legszebb panorámájú sírégiójában, az olaszországi Dolomitokban.
Ez a pálya nyílt ma meg (Kép: 3 Zinnen Dolomites)
Ez a pálya nyílt ma meg (Kép: 3 Zinnen Dolomites)
Ha csak egy húzólifttel is, de ma megkezdődött a szezon a hatalmas sírendszer 3 Zinnen részén. Itt a fenti képen látható Passo Monte Croce (Kreuzbergpass) környéki pálya nyílt meg. A hágó alatti pálya képét a síterep marketingesei tették ki, ez még nem a mostani állapotokat mutatja. A mai webkamera szerint a nagy rohamra még várni kell a pályán.

Az előző napokban komolyabb mennyiségű hó hullott a Dolomitokban, Völgyenként eltérő mennyiségű hó hullott, de nagyon jókor jött a kb. 20-55 centiméternyi friss hó. A lenti két webkamera kép a vasárnapi és a mai állapotot mutatja. Hóágyúkkal és természetes havazással kb. három nap kellett a pálya megnyitásához.
Vasárnapi webkamera
Vasárnapi webkamera
Mai (szerdai) webkamera
Mai (szerdai) webkamera
Szombaton, november 26-án, újabb négy síterepen lehet majd síelni a Dolomitokban. Cortina, Plan de Corones / Kronplatz, Val di Fiemme - Obereggen és Carezza kezdi meg a szezont.
Kronplatz: készülnek a nyitásra
A Dolomitok hatalmas rendszerében tavaly (is) hatalmas mennyiségű pénzt költöttek fejlesztésekre. Az idei szezonra, főszezonban, az unió legdrágább napijegyeit itt találjuk 74 euróért. Interneten elővételben 5%-kal olcsóbbak a jegyek, feltéve, ha két nappal korábban megvesszük őket, vagyis például egy szombati napijegyet csütörtök éjfélig. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Residence Civetta csillagcsillag
Modern 2-8 fős apartmanokból álló ház, 100 m-re Civetta felvonóitól. A minőségi fa bútorokkal felszerelt apartmanok mindegyikében található LCD TV. További szolgáltatások: szauna, sószoba, ingyenes WIFI, sítároló, gyerekeknek játszószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.